files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zvládla ťažký zápas a vedie 1:0

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v prvom stretnutí semifinálovej série I. hokejovej ligy nad tímom HC 07 Prešov 4:2 (0:1, 1:0, 3:1) a v sérii sa tak ujali vedenia 1:0. O góly Dukly sa tentokrát postarali Opatovský, Hrubý, Šechný a Palovčík, ktorý skóroval do opustenej brány hostí. Druhý zápas semifinálovej série je na programe zajtra takisto o 17.00.

V prvom semifinálovom zápase sa hral hokej ako remeň. Michalovčania vstúpili do stretnutia aktívne a už v druhej minúte mohol otvoriť skóre ich kapitán Šechný, s ktorého strelou si Fedor poradil. Na druhej strane zase pohrozil Caban, keď po jeho prieniku Lieskovjanský mieril spomedzi kruhov len do Okoličányho. V 8. minúte putoval na trestnú lavicu Kivader a pri jeho vylúčení mohla Dukla otvoriť skóre. Pred bránu Fedora sa totiž natlačil Zorvan, z jeho aktivity napokon gól nebol. Dukla aj naďalej tlačila, no gólovo udrelo na druhej strane. Aktívny Caban sa predral až pred Okoličányho a blafákom zasunul puk do siete (0:1). Domácej Dukle sa naskytla ideálna možnosť vyrovnania v 16. minúte, keď na trestnú lavicu putoval Hopkovič, ani jeho vylúčenie však jej hráči nepotrestali. V prvej tretine tak domáca Dukla tlačila ale paradoxne skórovali hostia. 

V druhej časti sa karta obrátila a viac z hry mali hostia. Jej úvod však vyšiel lepšie Dukle. Prešovčania síce na začiatku ešte zahrávali 40 - sekundovú  presilovku za vylúčenie Šechného, no po jeho návrate sa domáci dočkali vyrovnania, keď si Opatovský nakorčuľoval medzi kruhy a nechytatelnou bombou vyrovnal (1:1). Po vyrovnávajúcom góle mali viac z hry hostia. Najskôr mohol Okličányho prekonať ich kapitán P. Segľa, ktorý ale po úniku dvoch na jedného so svojim blafákom neuspel. Michalovský golman sa vyznamenal aj v 27. minúte, keď kryl strelu aktívneho Cabana a následne zlikvidoval aj šancu Románka. Práve kanonier Prešova putoval v 35. minúte na trestnú lavicu a pri skrumáži pred bránou hostí už domáci po strele Drotára dvíhali ruky nad hlavu, ale gól z toho nebol. Na konci presilovej hry ešte nebezpečne pálil Šeliga, keď jeho strelu skryl Fedor do lapačky. Pred koncom druhej časti nádherne prenikol Banovský, jeho blafák nakoniec v sieti Fedora neskončil. Záverečné sekundy „patrili“ hosťujúcemu Románkovi. Ten nešetrným zákrokom poslal k ľadu Žembu a od hlavného rozhodcu Juru si za to vyslúžil päťminútový trest a navyše aj odobratie registračného preukazu za trest v hre.

Domáci hokejisti tak začínali druhú časť dlhočíznou presilovkou a tú v jej samom závere aj využili, keď sa strelou od modrej presadil Hrubý (2:1). Od tohto momentu hrali hráči Dukly spoľahlivo zozadu a hostí nepúšťali do šancí. Ba naopak. V 50. minúte opäť výborne prenikol Banovský, ktorý sa neulakomil na strelu, poslal puk pred bránu Šechnému a domáci kapitán poslal Duklu do dvojgólového vedenia (3:1). O niekoľko minút mal gól na hokejke Čížek, lenže minul opustenú bránu Fedora. V nervóznom závere sa hostia odhodlali k power-play, ktorá im priniesla kontaktný gól. Najskôr Okoličány zneškodnil šancu Prokopa, no následne bol už michalovský mladík prikrátky pri skrumáži na dorážku tohto útočníka (3:2). Dukla ale už záverečné sekundy ubránila a navyše Palovčík presne osem sekúnd pred koncom uzavrel gólový film tohto napínavého predstavenia (4:2).

HK Dukla Michalovce - HC 07 Prešov  4:2 (0:1, 1:0, 3:1) - Stav série 1:0.

Góly: 21.Opatovský (Palovčík), 45. Hrubý (Zorvan, Linet) pres/1, 50. Šechný (Drotár, Banovský), 60. Palovčík (Hrubý, Drotár) - 14. Caban (P. Segľa), 59. Prokop (Macejka, Hajduk).

Vylúčení: 5:8, navyše Románek (P) 5+DKZ NAPH_K. Presilovky: 1:0, Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Jura - Korba, Beňuška. Divákov: 2730.

Michalovce: Okoličány - Tkáč, Hrubý, Š. Rusnák, Žemba, Šeliga, Gavura, Ľ. Chovan, Halapy - Čavrk, Šechný, Drotár - Fajčák, Palovčík, Opatovský - Banovský, Linet, Zorvan - Šimčák, Čížek.

Prešov: Fedor - Varga, Hopkovič, Sabol, Brcko, Hajduk, Kadlubiak, Matejíček, Loydl, Sabol- Segľa, Caban, Leskovjanský - Macejka, Prokop, Románek, Lukáš Vartovník, Kubus, Schneider - Kivader, Gavač, Drábek.

Peter Brendza



Uverejnené: 20.02.2013 20:23:59
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.