files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa s dvanástou výhrou v rade

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 20. kola spoločnej slovensko-českej súťaže (WHIL) na pôde HK Danlog Partizánske 28:22 (15:8) a zaznamenali v tomto kalendárnom roku už svoje ôsme víťazstvo. Keď k tomu prirátame aj triumfy z minulého roka, Iuventa momentálne ťahá dvanásťzápasovú sériu bez straty bodu. Zverenky trénerskej dvojice Ján Packa a František Urban budú znova v akcii už túto stredu 27. februára 2013, keď v tradičnom čase o 17.30 privítajú v najpútavejšom šlágri celej jarnej časti WHIL lídra tabuľky DHK Baník Most.

V súboji dvoch aktuálne najlepších slovenských tímov sa nehrala okulahodiaca hádzaná. Opraty prvého polčasu držala v rukách michalovská Iuventa. Skóre stretnutia síce otvorila Minarčíková, no to bolo poslednýkrát čo domáce hráčky viedli. Od tohto momentu bol totiž ustavične vo vedení slovenský majster. Ten v 8. minúte po presnej strele z ruky Rebičovej viedol 4:2. V týchto momentoch sa v bráne Iuventy zaskvela Lenka Černá, ktorá domácim zmarila dva sedemmetrové hody. Dvojgólové vedenie si Zemplínčanky udržiavali až do 15. minúty, kedy Tobiašová upravila na 5:7. Následne sa presadili Snopová i Szollosiová a slovenský majster viedol v 17. minúte 9:5, na čo zareagoval tréner domáci Tibor Csollár oddychovým časom. Ani ten však jeho zverenkám príliš nepomohol, pretože Horňáková dvoma gólmi poslala Iuventu do šesťgólového vedenia (5:11). Až potom skóroval aj domáci Danlog, keď jeho sedemminútové mlčanie prerušila Legeňová (6:11). Iuventa ale držala zápas pevne v rukách a po ďalšom góle Horňákovej vyhrávala v 27. minúte 14:8. V samom závere prvého dejstva sa strelecky presadila ešte aj Trehubová, ktorá stanovila polčasové skóre na 8:15.

Úvod druhého dejstva vyšiel lepšie domácemu Danlogu. Ten po góloch Szokeovej, Michnovej a Kankulovej znížil náskok Iuventy na 11:15. Zemplínčanky sa v úvode trápili s vysunutou obranou Partizánskeho a recept na ňu našla až v 39. minúte Tobiašová (11:16). Domáce hádzanárky sa silou-mocou snažili znížiť vedenie Iuventy, v čom im výdatne pomohla aj rozhodcovská dvojica, ktorá v druhom dejstve Iuvente vylúčila neuveriteľných sedem hráčok a odpískala proti nej až šesť sedemmetrovch hodov...! Aj napriek tomu držala Iuventa stále zápas vo svojich rukách a kontrolovala priebeh hry. V 43. minúte znížila Šáteková na 15:18, následne sa však aj o štyroch presadila Trehubová (15:19). O šesť minút neskôr už michalovské hádzanárky viedli opäť o šesť gólov, keď sa strelecky presadila Rebičová (17:23). Po siedmom góle tejto najlepšej strelkyne zápasu vyhrávala Iuventa v 52. minúte 25:18 a lavička domácich na tento stav zareagovala oddychovým časom. Iuventa si aj napriek tomu pohodlné vedenie udržala až do konca zápasu, ktorého bodku dala šesť sekúnd pred koncom svojim ôsmym presným zásahom Rebičová (22:28).

Štatistika

Partizánske - Michalovce 22:28 (8:15)

Pok. hody: 8/4 - 3/2, vylúčené: 1 - 9. Rozhodovali: Baďura a Ondogrecula - 200 divákov.

HK DANLOG: Súlovská, Škvareninová - Blažeková 3, Legeňová 1/1, Szokeová 1, Kankulová 1, Z. Janšáková 1, Šáteková 2, Michnová 8/2, Hodošková 2, E. Minarčíková 3/1, Bettáková.

IUVENTA: L. Černá, Medveďová - Geričová 1, Piskayová, Szollosiová 3, Kovaličková 1, Rebičová 8, Hollá, Habánková, Horňáková 4, Tobiašová 4/1, Snopová 2, Vinyuková, Trehubová 5/1.

Zdroj: iuventa michalovce



Uverejnené: 23.02.2013 18:11:27 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.