files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla prvý mečbal nevyužila

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v treťom semifinálovom stretnutí play-off I. ligy na ľade HC 07 Prešov 1:4 (1:1, 0:1, 0:2). O jediný presný zásah Dukly sa v 10. minúte postaral Fajčák, ktorý poslal svojich do vedenia, no Michalovčania dnes ďalšie góly žiaľ nepridali. Šarišania tak znížili stav série na 1:2 a v pondelok budú mať vo štvrtom zápase vyrovnať. Prípadný piaty súboj semifinálovej série by sa uskutočnil vo štvrtok 28. februára už na ľade michalovskej Dukly.

Výborná hokejová kulisa, o ktorú sa pričinili oba fanúšikovské tábory, ale aj nezvládnutie situácie domácich usporiadateľov, dymovnicu v hľadisku, prerušenie stretnutia, ako aj pozápasovú bitku fanúšikov. Aj to priniesol tretí napínavý duel semifinálovej série, ktorá sa teraz preniesla do Prešova. Ale poďme pekne po poriadku ...

Obidve družstvá začali tretí semifinálový duel naozaj z ostra. Najskôr mohol skórovať na domácej strane Macejka, vzápätí si golman Prešova Kmeť poradil so strelou Zorvana. Aj v ďalších minútach prvej tretiny sa hral rýchly hokej, v ktorom mali viac z hry domáci. Ďalšiu dobrú príležitosť si vypracoval v 3. minúte domáci Caban, Kurali ale jeho šancu zlikvidoval. Šarišanom sa naskytla ideálna možnosť dostať sa do vedenia v 5. minúte, keď na trestnú lavicu putoval Čížek. Okrem tvrdej strely Hopkoviča však z tejto presilovky domáci nič nevyťažili. Po jej skončení mal gól na hokejke Vartovník, ktorý nestečoval do brány strieľanú prihrávku. Za nevyužité šance prišiel trest. Fajčák sa v 10. minúte preštrikoval obranou hostí a poslal Duklu do vedenia (0:1). Tento moment však paradoxne pomohol domácim. Ich odpoveď prišila o necelú minútu, keď nahodená strela Kubusa prešla do Kuraliho brány (1:1). Chvíľu nato mohol Prešov poslať do vedenia Caban, michalovský golman sa ale tentokrát prekvapiť nenechal. V závere prvej časti ešte Dukla zahrávala presilovú hru, ktorú ale zverenci trénera Ihnačáka zahrali veľmi zle a žiadnu šancu si v nej nevypracovali.

Aj v druhej tretine pokračoval zaujímavý hokej, v ktorom dominovali domáci. V 27. minúte najskôr Čavrk neprestrčil puk do siete Prešova a na druhej strane domáci nevyužili brejk dvoch na jedného. Presne v polovici zápasu mali domáci ďalšiu možnosť presilovky, no aj touto pohrdli. Po jej skončení ich však mohol dostať do vedenia aktívny Caban, jeho strela ale skončila tesne vedľa. Následne presilovkou pohrdli aj hostia a v 38. minúte prišiel rozhodujúci moment zápasu. Michalovská obrana nechala uniknúť Schneidera a ten ponad Kuraliho poslal Prešov do vedenia (2:1).

Gól do šatne vlial domácim nové sily a hneď v 32. sekunde záverečnej časti zvýšil ich vedenia na 3:1 Hopkovič. Z brány Dukly sa po tomto góle porúčal Kurali, ktorého nahradil Okoličány. Ten musel ihneď nato čeliť strele Pavla Segľu. Tréner Dukly Miroslav Ihnačák za tohto stavu pomiešal útoky, čo prinieslo určitý efekt. V 51. minúte mal totiž kontaktný gól na hokejke Palovčík, jeho strelu však na dvakrát skrotil Kmeťo. Po tomto momente sa začali diať na prešovskom hokejovom štadióne veci, ktoré nevidno asi ani na dedine. Domáci usporiadatelia totiž úplne nezvládli situáciu, ktorá vyvrcholila viacerými menšími šarvátkami medzi divákmi oboch táborov. Do toho momentu prišiel štvrtý gól domácich, keď Leskovjanský prekonal na dvakrát Okoličányho (4:1). A potom prišlo naozajstné peklo. Domáci fanúšikovia totiž hodili dymovnicu do fanúšikovského tábora Dukly (už druhú, prvá ale k michalovským fanúšikom nedoletela, pretože pristála v hľadisku medzi divákmi, kde v tom čase sedeli aj deti ...) a ten im odpovedal rovnakou mincou. Najviac zarážajúce na tom je, že usporiadatelia zápasu sa na to, ako aj na letiace fľaše do sektora Dukly, len prizerali. Po dymovnici na štadióne nastala hustá hmla, pre ktorú musel hlavný rozhodca zápas zhruba na dvadsať minút prerušiť. Po nedobrovoľnej prestávke sa už zápas iba dohrával, a tak Prešovčania znížili stav série na 1:2. Treba povedať, že vyhrali úplne zaslúžene, no škvrnou na ich víťazstve je vyčínanie „tiež“ fanúšikov, ktorí si to po zápase pred hokejovým štadiónom rozdali ručne - stručne a ruky - nohy práce mali aj na rýchlo povolaní policajti.

HC 07 Prešov - HK Dukla Michalovce  4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Stav série 1:2

Góly: 11. Kubus (Schneider, L. Vartovník), 38. Schneider (L. Vartovník), 41. Hopkovič (Leskovjasnký, P. Segľa), 53. Leskovjanský (P. Segľa) - 10. Fajčák (Drotár)

Vylúčení: 2:2. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Stano - Gajan, Tornay. Divákov: 2153.

Prešov: Kmeť - M. Varga, Hopkovič, V. Sabol, Hajduk, Kadlubiak, Matejíček, Loydl, Mikluš - P. Segľa, Caban, Leskovjanský - Macejka, Prokop, Románek - L. Vartovník, Kubus, Schneider - Náhlik, Kivader, Gavač.

Michalovce: Kurali (41. Okoličány) - Gavura, Hrubý, Žemba, Š. Rusnák, Šeliga, Ľ. Chovan - Čavrk, Šechný, Drotár - Fajčák, Palovčík, Opatovský - Banovský, Linet, Zorvan - Čížek, Šimčák.  



Uverejnené: 24.02.2013 21:36:53
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.