files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazná trofej putovala do Maďarska

Sedemnásty ročník Čečehovského polmaratónu bol vo vážnom ohrození. Pre snehovú kalamitu boli v Michalovskom okrese zrušené viaceré športové podujatia. No a ani s polmaratónom to nevyzeralo nádejne.

Polmaratón vo vážnom ohrození

„Priznám sa, že dva dni pred podujatím som mal malú dušičku. Našu obec síce kalamita tesne minula, no všade naokolo boli zaviate cesty. No a viete, ak by sme polmaratón neuskutočnili v plánovanom termíne, už by bol problém. Totiž každý víkend sú nejaké vytrvalostné behy a už by sme v prípade preloženia podujatia kolidovali s inými bežeckými súťažami. To by sa jednoznačne odrazilo aj na účasti pretekárov,“ povedal starosta Čečehova Stanislav Mráz. Našťastie, už deň pred polmaratónom sneh a vietor úplne pominuli. Cestári sprejazdnili všetky cestné úseky, a tak sa Čečehovský polmaratón mohol bez problémov konať. Navyše, v deň tejto súťaže svietilo príjemné, aj keď ešte stále zubaté slnko.

Hrozili kŕče

Lenže, teplomer ukazoval iba pár stupňov nad nulou. Takže, vytrvalci to vôbec nemali jednoduché. „Teplota blížiaca sa k bodu mrazu robím s telom svoje. Chemické procesy v organizme sú úplne iné ako za priaznivejšieho počasia. Preto bežcom hrozí počas preteku výkonnostná kríza, ale aj kŕče,“ povedal účastník polmaratónu Michal Ivančo z Banského pri Vranove nad Topľou. Našťastie, nikomu sa nič vážne nestalo. Trasa súťaže viedla aj Jastrabím pri Michalovciach, Iňačovcami, Zemplínskou Širokou a Michalovcami. Štart a cieľ pretekov bol pred Kultúrnym domom v Čečehove. Preteky odštartoval poslanec NR SR a miestny rodák Milan Géci. „Nežijem tu už štyridsať rokov, no stále sa sem s radosťou vraciam. Vynárajú sa mi tu spomienky na mladosť a detstvo. Som hrdý na to, že mám v rodnom liste napísaný Čečehov ako svoje rodisko,“ neskrýval dojatie.

Tréningové metódy zabrali

Prvenstvo z minulého ročníka obhájil Maďar Adam Kovács. Do cieľa dobehol za hodinu a deväť minút. Traťový rekord Čecha Petra Pípu zo začiatku deväťdesiatych rokov však neprekonal. Tento borec totiž zvládol polmaratónsku trasu za hodinu a päť minút. Aj ďalšie medailové priečky patrili zahraničným atlétom.  Druhé miesto obsadil Ukrajinec Anatolij Malij. Hneď za ním dobehol jeho krajan OrestBabjak. Najlepšie umiestneným Slovákom bol M.Ivančo. „Poctivý tréningový proces v zimných mesiacoch sa mi vyplatil. Vyskúšal som rôzne tréningové metódy a som rád, že vďaka nim som skončil takto vysoko,“ uviedol víťaz michalovskej hodinovky z roku 2011. Slovenským bežcom sa teda darilo lepšie ako pred rokom, keď vtedy najlepšie umiestnený Slovák – Košičan Janovič skončil až na 11.priečke.

Čečehov má prvenstvo

Vlani sa Čečehovský polmaratón uskutočnil po šesťročnej prestávke. „Po nástupe do funkcie som si dal za cieľ obnovu tohto podujatia, ktoré má svoju tradíciu. Sme jednou z mála obcí na východnom Slovensku, ktorý beh takéhoto rangu vôbec usporadúva. Toto prvenstvo nás veľmi teší,“ zdôraznil starosta. Polmaratón je zároveň aj miestom, kde sa (niekedy aj po dlhých rokoch) stretávajú kamaráti, príbuzní, ale aj spolužiaci zo základnej či strednej školy.

(janč)



Uverejnené: 21.03.2013 22:20:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.