files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V prvom tíme Iuventy sa začína presadzovať ďalšia mladá krv

Ženský tím Iuventy Michalovce bol v minulosti známy tým, že v ňom dostávali príležitosť aj mladé talentované hráčky. Či už to boli v mladom veku najskôr Anna Obšatníková (za slobodna Dittelová), Marianna Nemčíková (za slobodna Cínová), alebo po nich Zuzana Piskayová s Danielou Gregorčíkovou, neskôr aj Martina Bačiková, Dominika Horňáková či v súčasnosti ešte dorastenky Lucia Gubiková a Marianna Rebičová. Ale bolo ich ešte oveľa viac ... V posledných dvoch rokoch sa ale ich prístup do prvého tímu trochu zastavil. Až v posledných majstrovských zápasoch sme mohli sledovať, že do prvého tímu výrazne prehovorila trojica vekovo ešte dorasteniek Mária Holešová (1993), Mária Olšovská (1994) a Veronika Habánková (1995).

Mária Holešová pri zakončení

Vďačná za každú šancu

Všetky tri spomenuté hráčky sme mohli na palubovke vidieť aj v sobotu, keď v poslednom kole WHIL privítala Iuventa Jindřichúv Hradec. Na jeho demontáži po výsledku 41:18 (18:7) sa podieľali presnými zásahmi aj tieto tri hráčky. Ľavoruká kridelníčka Habánková zaznamenala jeden, spojka Olšovská dva a univerzálne krídlo Holešová dokonca päť presných zásahov. „Samozrejme, že som rada za každú šancu, ktorú dostanem. Cením si ju a určite budem trénerovi vďačná za každú nasledovnú,“ poznamenala odchovankyňa bytčianskej hádzanej Mária Holešová, ktorá do Michaloviec prišla pred touto sezónou zo svojho materského klubu. Z tímu tamojšieho MHK, ktorý je povestný dobrou prácou s mládežou, nie je Holešová v Iuvente prvou lastovičkou. Tou bola Iveta Mičiníková. Tá v Michalovciach pôsobila ostatné dve sezóny a momentálne je na hosťovaní v českej Porube.

Mária Olšovská chce na sebe pracovať aj naďalej

Po zranení klope na dvere prvého tímu

Služobne najstaršou hráčkou z tejto trojice je Mária Olšovská. Tá do Michaloviec prišla ešte v sezóne 2010/2011, keď bola vekovo mladšou dorastenkou. Kadetská či v súčasnosti juniorská reprezentantka Slovenska sa tak v metropole Zemplína už dávno udomácnila. „Iuventa Michalovce je momentálne na Slovensku najlepším klubom, kde okrem prvého družstva, výborne pracujú s mládežou. Aj preto som veľmi rada, že môžem svoj talent rozvíjať v takýchto podmienkach,“ zdôraznila odchovankyňa bratislavského Interu, ktorá v drese Iuventy prešla od svojho príchodu postupne mladším aj starším dorastom, juniorkou a teraz získava prvé ostrohy už aj v ženskom družstve. Štartov za prvý tím by bolo určite ešte viac, keby v marci minulého roka neutrpela zranenie kolena, ktoré ju od hádzanej odstavilo približne na pol roka. Bratislavská rodáčka je však veľkou bojovníčkou, vystrábila sa zo zranenia a momentálne už výrazne klope na dvere prvého družstva. „Budem veľmi rada, za každú šancu, čo od trénera dostanem. Som o tom presvedčená, že keď budem naďalej na sebe pracovať, môžem sa posunúť oveľa ďalej,“ podotkla Olšovská, ktorá v ruke zvierala striebornú medailu za druhé miesto v tohtoročnej edícii WHIL. „Je to moja prvá seniorská medaila. Možno ma trošku mrzí, že nie je zlatá, no aj z tejto sa veľmi teším.“

Veronika Habánková hrala v minulej sezóne iba za mladší dorast Trenčína, teraz už má seniorskú medailu

Krásny sen sa stal realitou

Najmladšou z trojice dorasteniek v prvom tíme je ľavoruká kridelníčka či spojka Veronika Habánková. Tá ešte minulú sezónu hrávala za mladší dorast svojho materského Štartu Trenčín a v súčasnosti má už na svojom konte prvú seniorskú medailu. „Je to pre mňa veľký skok. V živote by som nepovedala, že v sedemnástich rokoch budem mať svoju prvú seniorskú medailu. Minulý rok som hrávala ešte za mladší dorast a o takejto medaile som mohla iba snívať. Teraz sa stal sen realitou,“ s úsmevom poznamenala Habánková. Tá nechce zaspať na vavrínoch a v prvom tíme sa chce udomácniť nastálo. „To je mojím ďalším cieľom. Rada by som svoje hádzanárske umenie rozvíjala ďalej a v Michalovciach mám nato najlepšie podmienky. Budem veľmi rada, keď sa v kariére posuniem ešte ďalej,“ dodala odchovankyňa trenčianskej hádzanej v službách michalovskej Iuventy, ktorá do metropoly Zemplína prišla podobne ako Holešová, pred touto sezónou. My len dodajme, že tieto tri hráčky sú vekovo ešte dorastenkami a v súčasnosti bojujú o majstrovský titul aj v tejto kategórii. Do prvého tímu nakukli nedávno spoločne s ďalšou odchovankyňou michalovskej hádzanej Radoslavou Vargovou, pre ktorú však strieborná medaila nebola prvou seniorskou. Vargová totiž svoje prvé ostrohy v seniorskej hádzanej získavala pri trénerovi Dušanovi Danišovi už v sezóne 2010/2011 a so svojimi vtedajšími spoluhráčkami sa tešila nielen zo striebornej medaily vo WHIL, ale aj z víťazstva v Slovenskom pohári či majstrovského titulu.

Tréner Ján Packa o mladej krvi v drese Iuventy:

„Mladé hráčky sú takisto dôležitou súčasťou tímu. Som veľmi rád, že sa svojimi výkonmi tlačia do prvého tímu. Potrebujeme totiž aj takéto typy hádzanárok. Dievčatá dostali dostatok príležitostí hlavne v stretnutí proti Jindřichovmu Hradcu a podľa mňa nesklamali. Do tímu zapadli veľmi dobre a zatiaľ som s ich pôsobením na tréningoch či v zápasoch spokojný.“

Peter Brendza



Uverejnené: 08.04.2013 20:17:24 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.