files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Gólové hody priniesli winLandu piate víťazstvo v rade

Michalovský winLand rezkým krokom kráča na záverečný turnaj Final Four, ktorý sa uskutoční v termíne od 1. - do 2. júna na pôde víťaza základnej extraligovej časti. Zverenci trénera Ľuboša Hudáka to potvrdili aj v piatok, keď si na domácej pôde poradili s Novými Zámkami po výsledku 42:30 (20:16) a upevnili si tak tretie miesto v tabuľke. Ako je známe, na záverečný turnaj postupujú štyri najlepšie tímy a tak sa zdá, že šesť kôl pred koncom by im už účasť na tomto turnaji chýbať nemala.

Ani štyri Bokolové góly na lepší výsledok Novým Zámkom nestačili ...

Dominoval útok nad obranou

Aj keď stretnutie veľa hádzanárskej krásy neprinieslo, divák bol spokojný aspoň s tým, že videl sedemdesiatdva strelených gólov. Tak na jednej strane, ako aj na druhej, dominovali útoky nad obranami, ktoré brankárom vôbec nepomohli. „Bol to otvorený zápas, v ktorom padlo veľa gólov. Divákom sa muselo páčiť hlavne to. My sme dosiahli 30 gólov, čo je proti Michalovciam určite dobrá vizitka, no veľa sme inkasovali. Práve tam bol náš najväčší problém. Možno trošku slabší deň vychytili naši golmani, treba však povedať, že ani my v obrane sme im príliš nepomohli,“ zdôraznil po stretnutí hráč Nových Zámkov Jozef Bokol, ktorý v stretnutí zaznamenal štyri presné zásahy a patril tak k svetlejším zjavom tímu TJ Štart. Podľa Bokola rozhodla hlavne presná muška michalovských strelcov. „Vedeli sme, kde je najväčšia sila michalovského celku. Žiaľ, nepodarilo sa nám ju eliminovať, pretože ich elitní strelci nám dali až tridsať gólov,“ podotkol odchovanec sečovskej hádzanej v službách Nových Zámkov. Minuloročný bronzový medailista je momentálne až na siedmom mieste tabuľky a na štvrté miesto zaručujúcej Final Four stráca štyri body. „Proste nám to trocha uniká. Vo zvyšných kolách sa musíme zmobilizovať a zabojovať o lepšie umiestnenie.“

Strelecký galakoncert

V piatkovom stretnutí sa musel tréner Ľuboš Hudák zaobísť bez potrestaného Gamráta (ten dostal v minulom zápase na pôde Považskej Bystrice priamu červenú kartu a tak mal v tomto kole stopku) a veľa sa hovorilo aj o tom, že pre zranenie členka bude chýbať kanonier Hruščák. Ten sa však dal zdravotne do poriadku a v zápase jeho zdravotné problémy vôbec nebolo vidno. Momentálne najlepší extraligový strelec totiž zaznamenal pätnásť presných zásahov a výraznou mierou sa tak pričinil o výhru svojho družstva. „Ja to tak neberiem. Som veľmi rád, že sa mi strelecky darilo, no dôležité je víťazstvo. V zápase dominovali útoky nad obranami. Ani my sme v úvode Marošovi Kolpakovi príliš nepomohli. Ich golmani nemali svoj deň a možno aj preto je tých gólov na mojej strane až toľko. Na druhej strane musím pochváliť našich brankárov, ktorí nás viackrát v stretnutí podržali,“ poznamenal po pätnásťgólovom streleckom predstavení Patrik Hruščák. My len dodajme, že v zápase sa darilo aj ďalším kanonierom winLandu. Sadovij totiž zaznamenal desať a Petrov päť presných zásahov. Spolu tak elitné spojky strelili tridsať gólov, čo je rovnaký počet, aký dosiahol celý káder Nových Zámkov.

Piate víťazstvo v rade

Michalovský winLand tak dosiahol piate víťazstvo v rade a upevnil si tretiu priečku v tabuľke. „Nechceme sa tým veľmi zaoberať. My ideme do každého zápasu s cieľom vyhrať a nehľadíme na nejaké série. Určite má tých päť víťazstiev teší, no podľa môjho názoru ešte nie sme taký dominantný „mančaft“ ako michalovská Iuventa, ktorá v tejto sezóne neprehrala tuším už sedemnásť zápasov v rade,“ podotkol momentálne najlepší extraligový strelec, podľa ktorého si winLand päť kôl pred koncom touto výhrou výrazne priblížil tretiu priečku v tabuľke. „Túto pozíciu by sme už stratiť nemali. Momentálne máme komfortný náskok. Veľmi ma teší, že aj napriek problémom, ktoré máme, do bodky plníme stanové ciele. Teraz sa musíme dobre pripraviť na záverečný turnaj, kde v semifinále nastúpime pravdepodobne proti Hlohovcu. Myslím si, že tých zostávajúcich päť zápasov, ktoré nás čakajú, bude naň vhodnou prípravou,“ dodal na záver odchovanec košickej hádzanej v službách michalovského winLandu.

Najlepší extraligový strelec Patrik Hruščák verí, že tretie priečka už winLandu neujde

Peter Brendza



Uverejnené: 20.04.2013 11:07:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.