files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cyklopešie jarné KM

Pôvodne plánované cyklo JKM v najstaršom michalovskom Klube slovenských turistov Turista (NM KST T) www.kst-turista.sk promptne rozšíril „šéf“ podujatia Janko Juro (lebo nie každý je ckloturista) na cyklopešie jarné kilometre.

Pešiaci sa na túru vybrali po zelenej turistickej značke z Kamenca, rekreačného strediska na brehu Zemplínskej šíravy k druhému stredisku rekreácie Vininanskemu jazeru. Naši členovia ako domáci, znalí terénu sa síce vymotali z ledabolo prevedeného a miestami aj dobre utajeného skoro neviditeľného, či bielou nie kaki farbou pretretého značkovania, ba aj správne prešli miestami, kde chýbali šípky upozorňujúce na odbočenie z trasy. Groteskné však môže byť sledovanie návštevníkov „slovenského mora“ ako sa „bľukajú“ pri snahe dostať sa k úvode spomínanému v lese učupenému jazierku.

Po peripetiách s turistickými značkami, naďabili na zopár divokých skládok (vrátane televízora) vybehli tesne pred vodnou lokalitou na vyhliadkový kopček Bogdanka (276 m n. m). Pokračujúce kroky ich po niekoľkých kilometroch teraz už chválabohu po neznačkovanom chodníku,, doviedli bez problémov na skoro raz tak vysoký ďalší kopec Dlhá (527 m n. m.), kúsok pod ktorým je zrubová útulňa takzvaná Farárová chyžka. Cykloturisti sa po dlhej zime vyšantili v okolí oboch vodných plôch a v závere po najazdení zhruba 50 km sa spolu s pešiakmi stretli na penzióne Prameň, kde ich už čakal organizátormi a vyššie uvedeným vedúcim akcie pripravený vynikajúci guľáš.

 

Kombinovaný výlet (hlavne jeho záver), ktorému prialo aj bezoblačné počasie s teplotou popoludní až do 22 ºC sa zúčastneným náramne páčil dúfajúc, že aj ďalšie budú aspoň tak úspešné.

Anton Hasák

predseda KST Turista Michalovce



Uverejnené: 23.04.2013 14:00:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.