files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Autobusová stanica sa (konečne) premiestni

V mnohých mestách na Slovensku je hlavná autobusová stanica hneď vedľa železničnej stanice. Len Michalovce sú už od nepamäti smutnou výnimkou. Najneskôr o rok sa to však zmení.

Reči, reči, reči...

Už v osemdesiatych rokoch sa v Michalovciach často hovorilo o komplexnom presune hlavnej autobusovej stanice k železničnej stanici. No a hoci bývalý režim vo veľkom preferoval rôzne rozvojové projekty, plány ostali iba na papieri. V deväťdesiatych rokoch sa o tejto téme takisto hovorilo, no kvôli obrovskej transformácii ekonomiky z centrálne riadenej na trhovú, chýbali peniaze. Zhruba pred desiatimi rokmi sa táto téma dostala aj na stránky médií, no kompetentní stále hovorili iba o plánoch. Dlhé roky potom mesto v spolupráci s michalovským podnikom Slovenskej autobusovej dopravy hľadali rozumné možnosti riešenia tejto problematiky. Z rôznych príčin sa to nepodarilo. Škoda, pretože hlavná autobuska vedľa železničnej je vo Vranove nad Topľou, v Trebišove, v Levoči, v Liptovskom Mikuláši, vo Svite....Cestujúca verejnosť tak má na jednom mieste všetky spoje, ktoré na prepravu potrebuje.

Najneskôr na jar

Situácia sa začala výrazne meniť v septembri minulého. Vláda Slovenskej republiky na svojom výjazdovom zasadnutí v Michalovciach schválila dotáciu na dostavbu autobusových nástupíšť pri železničnej stanici. Po procese výberov projektanta a dodávateľa stavebných prác by sa ich výstavba mala začať v lete tohto roku. Predpokladaný termínom jej ukončenia je záver tohto roka. Najneskôr jar budúceho roka. Totiž práve do tohto termínu by mesto malo vyčerpať už spomínanú dotáciu. Vlastne dôjde k dobudovaniu už jestvujúcich autobusových nástupíšť. Jednotlivé práce sa budú realizovať na mestských pozemkoch, po ľavej strane v smere od svetelnej križovatky. Železnice Slovenskej republiky zároveň predložili Európskej únii projekt vybudovania terminálu kombinovanej dopravy, ktorá komplexne prepojí autobusovú a železničnú stanicu.

(jan)



Uverejnené: 23.04.2013 15:16:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.