files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pre hádzanárske juniorky sa začína víkend pravdy

Michalovská Mestská športová hala bude počas od piatku - do nedele dejiskom kvalifikačného turnaja v hádzanej junioriek, kde Slovenky zabojujú v konkurencii Srbska, Moldavska a Islandu o postup na kontinentálny šampionát, ktorý sa uskutoční od 1. - do 11. augusta v Dánsku.

Slovenská juniorská reprezentácia

Horný rad zľava: Martina Sláviková, Alica Kostelná, Karin Bujnochová, Lea Póorová, Veronika Habánková, Vladimíra Kišíková.

Stredný rad zľava: Lívia Kľučková, Nikola Jurigová, Nikoleta Krokavecová, Petra Varjassiová, Darina Šichmanová, Sofia Nagyová, Barbora Königová.

Dolný rad zľava: Tréner - Peter Olšavský, tréner - Darina Sveráková, Lenka Janešíková, Anna Kvasnicová, Simona Csáková, masér - Marin Kasakov, manažér - Ivan Sverák.

Slovenky sa v Michalovciach pripravujú pod vedením trénerskej dvojice Darina Sveráková - Peter Olšavský už od pondelka. „Našli sme tu ideálne prostredie na prípravu. Už sme tu boli dvakrát a ja verím, že toto prostredie zúročíme na postup,“ uviedol manažér slovenskej juniorskej reprezentácie Ivan Sverák. Toho sme sa následne spýtali aj to či nie je problém v tom, že družstvo má až dvoch hlavných kormidelníkov. „To určite nie. Spolu s trénerkou Sverákovou sme pri tomto tíme už od žiakov, čo sú štyri roky. Za ten čas sme postúpili na kadetské majstrovstvá Európy, ktoré sa konali v Ostrave a Brne a teraz sme pred prahom postupu na ďalší šampionát. Verím tomu, že to dievčatá dosiahnu. Svojimi skúsenosťami im v tom určite pomôže aj druhý tréner Peter Olšavský, ktorý do tímu priniesol oživenie. Absolútne nevidím žiadny problém v tom, že máme dvoch rovnocenných kormidelníkov. Trénerka Sverákova momentálne zaúča svojho mladšieho kolegu do tímu, ktorý by mal po jej odchode prebrať práve on.“ 

Realizačný tím: Tréner Peter Olšavský, trénerka - Darina Sveráková, manažér - Ivan Sverák a masér - Marin Kasakov.

Masérom je Michalovčan

V juniorskom družstve sa momentálne pripravujú aj štyri hráčky Iuventy Michalovce. Ide o krídelníčky Sofiu Nagyovú, Veroniku Habánkovú, pivotku Vladimíru Kišíkovú a spojku Máriu Olšovskú. Okrem nich v tíme pôsobí aj ďalší Michalovčan Marin Kasakov, ktorý je masérom družstva. „Dostali sme sa k nemu úplnou náhodou. Ešte, keď sme pri družstve s trénerkou Sverákovou začínali, hrali sme v Michalovciach prípravné zápasy s Bieloruskom. Bolo to v roku 2009 v telocvični Gymnázia Pavla Horova. Počas nášho tréningu si robil fotografické zábery a najskôr sme si mysleli, že je to „bieloruský špión“ (smiech ...). Až potom nám povedal, že pracuje v mužskom tíme ako masér. Rozhodli sme sa ho vyskúšať a zostal pri nás až doteraz,“ podotkol Sverák, ktorý je s prácou maséra družstva pôsobiaceho aj pri mužoch HC winLand veľmi spokojný.

„Čierny Peter“ v rukách Vladimíry Kišíkovej

Slovenské juniorské reprezentantky teraz čaká víkend pravdy. Ich šance na postup do Dánska vzrástli hlavne potom, keď im pridelili organizáciu turnaja. Ten sa predstavitelia zväzu rozhodli zorganizovať práve v Michalovciach. Slovenkám v ceste stoja Srbsko, Island a Moldavsko. „Sú to všetko ťažkí súperi, no my si v domácom prostredí veríme a chceme zabojovať o postup na ME. Hrať na tomto šampionáte v Dánsku nás totiž veľmi láka a tým, že hráme doma naša šanca určite vzrástla,“ zdôraznila krajná spojka tímu a hráčka Slovana Duslo Šaľa Nikoleta Krokavecová, na ktorej slová nadviazala ďalšia opora tímu Karin Bujnochová. „Vieme, že nás čakajú ťažkí súperi. Najťažším budú pravdepodobne Srbky, no v žiadnom prípade nemôžeme podceniť ani Moldavsko a vonkoncom nie Island. Podľa mňa sa rozhodne medzi nami, Srbkami a Islandom. Pevne verím, že v nedeľu sa budeme tešiť my,“ uviedla hráčka nitrianskeho UDHK.

Keďže sa v družstve momentálne pripravuje sedemnásť hráčok a na súpiske pre turnaj ich môže byť iba šestnásť, trénerská dvojica musela jednu zo svojich zverenkýň vyradiť. Všetko však za nich urobil osud. Zranenie členka totiž v účasti na kvalifikačných zápasoch zabránilo domácej hádzanárke Vladimíre Kišíkovej. Takzvaný „čierny Peter“ tak ostal práve v jej rukách. „Som z toho dosť sklamaná, že si pred domácim publikom nezahrám, no život ide ďalej. Dúfam, že baby zabojujú aj za mňa a na európskom šampionáte už budem družstvu k dispozícii aj ja,“ poznamenala odchovankyňa michalovskej hádzanej.

My len dodajme, že zápasy Sloveniek sú na programe od piatka do nedele vždy o 18.00. V piatok nastúpia proti Srbsku, v sobotu si zmerajú sily s Moldavskom, no a v posledný deň na nich čaká Island. Vstupné na tieto duely je zdarma.

Program 7. skupiny (Michalovce/SR)

piatok 17. mája: Island - Moldavsko (15.30 h), Slovensko - Srbsko (18.00)

sobota 18. 5.: Srbsko - Island (15.30), Moldavsko - Slovensko (18.00)

nedeľa 19. 5.: Srbsko - Moldavsko (15.30), Slovensko - Island (18.00)

Nominácia junioriek SR na kvalifikačný turnaj o postup na ME 2013:

Brankárky: Lenka Janešíková (MHK Bytča), Anna Kvasnicová (HK Štart Trenčín), Simona Csáková (UDHK ŠG Nitra).

Krídla: Darina Šichmanová (MHK Bytča), Lívia Klučková (HKM Chirana Medical Šurany), Lea Poórová (ŠKP Piccard Senec), Veronika Habánková, Sofia Nagyová (obe Iuventa Michalovce).

Pivotky: Barbora Königová (UDHK ŠG Nitra), Nikola Jurigová (Inter SC Bratislava).

Spojky: Alica Kostelná (MHK Bytča), Mária Olšovská (Iuventa Michalovce), Karin Bujnochová (UDHK ŠG Nitra), Petra Varjassiová (Inter SC Bratislava), Martina Sláviková, Nikoleta Krokavecová (obe HK Slovan Duslo Šaľa).

Peter Brendza



Uverejnené: 17.05.2013 08:03:38 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.