files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Markovce bojujú proti nezamestnanosti

Predstavitelia obce Markovce sa rozhodli pokračovať v riešení situácie na pracovnom trhu. Od začiatku februára rozbehli realizáciu projektu podaného v rámci Fondu sociálneho rozvoja zameraného na vytváranie rovnosti príležitostí v prístupe na  trh práce a podporu integrácie znevýhodnených skupín.


Zámer obce Markovce majú naplniť citlivo vybrané školenia, ktoré rešpektujú súčasnú situáciu a záujmy cieľovej skupiny.  Na dosiahnutie cieľa projektu budú využité metódy tímovej práce, prezentácií, školení, práca s PC, e-learning a praktických cvičení. Projekt zahŕňa kurzy rozličného zamerania, ktoré umožnia príslušníkom cieľovej skupiny zlepšiť úroveň v danej oblasti. Vďaka projektu sa vyškolí minimálne 150 obyvateľov predovšetkým rómskej komunity a zo slabších sociálnych skupín.

Aktivity projektu sú rozdelené na rekvalifikačné kurzy z oblasti pomocných stavebných prác a počítačové kurzy. Výsledky školení v oblasti stavebných prác majú okrem benefitu pre samotných účastníkov školenia v zmysle zvýšenia možnosti získania zamestnania prospech aj pre obec, keďže sa školenia budú realizovať na území samosprávy a opravy jej zariadení a budov. Po absolvovaní kurzu sa vytvorí skupina Rómov, ktorá bude prednostne využívaná pre miestne práce aj v budúcnosti. Počítačové kurzy sú zamerané na získanie všeobecnej gramotnosti s možnosťou využitia na jednoduché kancelárske práce.

Projekt je zameraný na všetky ľudské zdroje ohrozené vylúčením, ktoré sa nachádzajú na trhu práce (t.j. pre nezamestnané a zamestnané osoby ohrozené vylúčením z trhu práce), ako aj podniky, ktoré vytvárajú pracovné miesta týmto osobám. Projekt bol podporený v rámci Operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia vo výške 133 568,10 €.
                              (Obec Markovce)



Uverejnené: 02.03.2010 21:23:00 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.