files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nezodpovedné správanie vodičov

Na michalovskej pristávacej ploche pre vrtuľníky sú pravidelne zaparkované motorové vozidlá. Ich vodiči si neuvedomujú, že svojim nedisciplinovaným správaním zbytočne ohrozujú ľudské životy.

Môže sa totiž pokojne stať, že na heliporte bude chcieť pristáť pilot vrtuľníka záchrannej zdravotnej služby.  Nebude však môcť, pretože na určenej ploche mu bude prekážať  auto. Ak v tom momente pôjde o záchranu ľudského života, kde často rozhodujú stotiny sekúnd, môže dôjsť k zbytočnému vyhasnutiu života človeka. Práve túto skutočnosť by si mali nezodpovední majitelia vozidiel uvedomiť. Nehovoriac o tom, že na predmetnom mieste je aj príslušná dopravná značka, ktorá jasne upozorňuje na zákaz parkovania akýchkoľvek áut. Vďaka pravidelným výjazdom mestskej polície sa však počet  takýchto priestupkov postupne znižuje.  A to aj preto, lebo strážcovia zákona za ne udeľujú pokuty. Ich pôvodcami sú najčastejšie ľudia smerujúci na blízky mestský cintorín. Takisto zákazníci obchodných prevádzok na Špitálskej ulici, kde sa heliport zároveň aj nachádza. Na tejto ulici sídli aj Nemocnica s poliklinikou Štefana Kukuru. To znamená, že zdravotnícke vozidlá nemajú k pristávacej ploche ďaleko.

V minulosti sa nachádzala v Parku mieru pri Obchodnom centre Zemplín.  Bol tam však nerovný terén. Navyše, k danému miestu bol aj problematický prístup s NsPŠ.Kukuru.  Na súčasnom mieste vrtuľníky pristávajú už päť rokov.

(jan)



Uverejnené: 28.05.2013 19:42:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.