files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejista Juraj Minčák sa rád vráti do Michaloviec

Táto sezóna: Základom prestupu do extraligového tímu“

Jihlava/Michalovce

Po minuloročnej vydarenej sezóne v michalovskej Dukle menil pôsobisko jej najproduktívnejší hráč Juraj Minčák. Rodený Michalovčan si to zamieril na juh Čiech, kde sa upísal jednej z hokejových „bášť“ prvej českej hokejovej ligy Dukle Jihlava. Za Duklu už nastrieľal šesť gólov. Aj napriek mlaému veku (25 rokov) si tento hokejista okrem terajšieho pôsobiska, stihol vyskúšať hokejovú extraligu na Slovensku, kde hral za Žilinu, Francúzsku prvú ligu v drese Albatros Brest, Rumunskú najvyššiu súťaž v družstve SC Miercurea Ciuc, Slovenskú prvú ligu v Senici, Trebišove a Michalovciach. Mi sme sa s ním pozhovárali o jeho novom pôsobisku a zároveň zaspomínali na minuloročnú sezónu na Zemplíne.

1. Vydarená minuloročná sezóna v Michalovciach a ihneď ponuka zahrať si druhú českú najvyššiu súťaž, ako si to prijal? "

Rozprával som sa so svojím agentom, ktorý ma informoval o ich záujme. Vedel som, že prvá liga v Čechách je o niečo lepšia než tá naša, či už po finančnej stránke, alebo hernej, takže spokojnosť určite bola".

2. Ako vieme prírastok si mal aj do rodiny, čo rodinka ako sa im darí pri tvojich hokejových povinnostiach v Čechách?

Darí sa im dobre „drobec“ rastie ako zvody, má už pripravenú prvú hokejku. Manželka chodí často na prechádzky po Jihlave, keď mám mimo tréningov čas samozrejme vždy niekam v okolí vybehneme.

3. Aké boli začiatky v tomto hokejovom meste, akým Jihlava určite je?

Boli zmiešané, skúška na ľade pred podpisom zmluvy mi vyšla na výbornú, podarilo sa mi vsietiť zopár gólov, takže spokojnosť bola. Potom prišla na rad príprava na suchu a tá bola dosť tvrdá a trvala 12 týždňov do augusta, keď to bolo už viac o zápasoch, čo som privítal, tam sa mi však príliš nedarilo.

4. Ako si povedal príprava na ľade ti príliš nevyšla, o to lepší bol úvod sezóny, keď už máš na svojom konte aj prvé góly?

Gólovo som sa v príprave vôbec nepresadil, mal som iba zopár asistencií, som však veľmi rád, že sa to zlomilo a v prvom majstrovskom zápase som si otvoril strelecké konto hneď dva krát.

5. Čo teda očakávaš od tejto sezóny, mala by byť prelomovou na vstup do „veľkého“ hokeja?

Ťažko povedať, očakávania určite sú. Rád by som si spravil dobrý základ pre možný prestup do nejakého z extraligových tímov v Čechách, alebo na Slovensku. Prvoradým na teraz je však stať sa platným a hlavne produktívnym hráčom pre môjho momentálneho zamestnávateľa Jihlavu.

6. Vráťme sa ešte k sezóne na Zemplíne, ako sa spätne dívaš na rok v michalovskej Dukle?

Neviem, či je veľmi, čo hodnotiť, ako nováčik sme sa udržali v 1. Lige. Mali sme však kolísavé výkony, nemyslím si že by sme sklamali divákov, ale zase sa nám ani nepodarilo nejako prekvapiť. Ako opätovné znovuzrodenie 1. Ligy v Michalovciach to bolo výborné, ľudia nám fandili a chodili v hojnom počte na hokej, takže sme ich presvedčili, že hokej hrať vieme.

7. Dukle Michalovce sa darí a začiatok sezóny im vyšiel parádne, čo na to hovoríš?

Som rád, že tento rok majú vyššie ambície, chlapcov stále sledujem na internete. Prípravu mali výbornú a štart do novej sezóny im vyšiel skvele, som rád, že hokej v Michalovciach po jednej sezóne neskončil. Vždy sa hrá pre divákov a to je hlavné aby ľudia chodili a fandili tímu, o to v Michalovciach nie je núdza a to ma teší.

8. Prijal by si ešte niekedy ponuku na účinkovanie v Michalovskom drese?

Samozrejme, že áno, hrať v rodnom meste, kde som hokejovo vyrastal, medzi chlapcami, ktorých poznám od malička je veľká česť. Dúfam a pevne verím. že Michalovce budú kvalitný a nepríjemný súper pre ostatné tými v prvej lige a že si s chlapcami ešte zahrám. 9. Na záver otázka ako by si porovnal českú 1. Ligu a 1. Ligu na Slovensku, v čom je hlavný rozdiel? Rozdiel vidím v tom, že Česká 1. liga profesionálnou súťažou, na rozdiel od Slovenskej, kde je veľa hráčov, ktorí chodia popri hokeji do práce a to sa potom odráža aj na kvalite zápasov.

Štatistika Juraja Minčáka. Z       G    A    B +/-   PIM
                                      274 122 147 269  80   306


Uverejnené: 24.02.2010 13:59:02 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.