files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Marián Horváth: „V žiadnom prípade nechceme podliezť nastavenú latku“

Nový lodivod HK Dukla Michalovce má len tie najvyššie ambície. Ticho je zatiaľ o zložení kádra a momentálne nie je známy ani jeho asistent. Isté je len to, že by mal byť z Michaloviec.

O svojom príchode do Michaloviec

Michalovská Dukla už má niekoľko dní nového lodivoda. Potom, čo sa predchádzajúci tréner Miroslav Ihnačák dohodol s nováčikom poľskej Ekstraligy Poloniou Bytom, muselo vedenie klubu zháňať jeho náhradu. Voľba padla na spišskonovoveského rodáka Mariána Horvátha, ktorý naposledy viedol prvoligovú Detvu. „Mal som viacero iných ponúk, no tá michalovská bola prvá konkrétna a ostatné tak išli bokom. Pán Černega bol najkorektnejší a zaujal ma aj jeho seriózny prístup. Hlavne to rozhodlo, že som prijal ponuku michalovského klubu,“ zdôraznil štyridsaťosemročný Horváth, ktorý sa s Duklou dohodol na jednu sezónu.   

O hokejovom meste Zemplína

Samotnému Horváthovi nebolo potrebné pripomínať do akého prostredia ide. Michalovský hokej a jeho históriu totiž poznal dôkladne. „Michalovský hokej má svoje meno a históriu. V rámci hokeja môžeme povedať, že je metropolou Zemplína. Jeho výsledky poznám aj z minulosti. Pamätám sa, ako som tu hrával za žiakov na ešte nekrytom štadióne. Takisto sa pamätám nato, že som tu v najvyššej slovenskej lige prehral so Slovanom. Vojenčil tu dokonca môj brat. Myslím si, že tunajší hokej poznám,“ uviedol nový michalovský lodivod.

O michalovských divákoch

Mariánovi Horváthovi nebolo potrebné predstavovať ani fanúšikov Dukly. Tréner, ktorý v minulosti v prvej lige viedol Spišskú Novú Ves, Liptovský Mikuláš a naposledy aj Detvu samozrejme vedel, že michalovský divák hokeju rozumie a za mužstvom stojí. „Čo si pamätám, tak tu sú fanúšikovia vynikajúci. Viem, že v minulej sezóne ste mali návštevy vždy okolo tisíc ľudí na zápas. To je podľa mňa výborná návštevnosť, ktorú môžu Michalovciam závidieť aj niektoré tímy Extraligy. Určite sa už na nich veľmi teším,“ podotkol odchovanec spišskonovoveského hokeja, ktorý na Slovensku hrával v Slovana Bratislava, Trenčíne či Nitre.

O ambíciách tímu

Michalovská Dukla sa v posledných dvoch rokoch dostala do semifinále prvej ligy. V sezóne 2011/2012 skončila medzi štyrmi najlepšími, v nedávno skončenej hrala dokonca finále. „O ambíciách tímu by som ešte teraz nerád hovoril. Určite však nechceme podliezť nastavenú latku, ktorá je musím povedať, dosť vysoko. Musia teda byť, čo najvyššie. Bol by som rád, keby sme hrali v tabuľke čo najvyššie, možno do štvrtého alebo piateho miesta,“ vyšlo nakoniec na naše naliehanie z trénera umiestnenie, kde by sa chcel s tímom pohybovať.

O začiatku letnej prípravy

Aj keď v súčasnosti v mnohých kluboch prebieha prvá časť letnej prípravy, v Michalovciach sa zariadili trochu inak. Keďže ešte v polovici mája nebolo známe meno trénera a ten si nemohol prvú fázu prípravy naplánovať, rozhodlo sa vedenie túto časť zrušiť a hráči sa tak pripravujú individuálne. Zídu sa až na začiatku druhej fázy letnej prípravy. Tá je naplánovaná na koniec júla. Na jej začiatku by nemalo opäť chýbať kondičné sústredenie. „Presný program prípravy dolaďujeme teraz, začať by mala okolo 20. júla. V pláne máme samozrejme aj odohratie viacerých prípravných duelov,“ poznamenal Marián Horváth, ktorý presný program zápasov, ako aj súperov, ešte logicky prezradiť nevedel.

O zložení kádra

Michalovská Dukla dosiahla v minulej sezóne druhým miestom obrovský úspech. Nečudo tak, že po jej hráčoch je obrovský dopyt. Extraligová ponuka Banskej Bystrice zlákala mladíka Ľuboša Fajčáka, v tíme víťaza prvej ligy Bardejova sa zase pripravuje dvojica Ľubomír Chovan - Ivan Zorvan. Hovorilo sa aj o odchode Jozefa Hrubého do rumunskej Csikszeredy, no podľa našich informácii sa tento transfer nezrealizoval a jeden z najlepších bekov prvej ligy je blízko k opätovnej dohode s michalovským klubom. „Ja by som bol najradšej, keby z predošlého kádra ostalo čo najviac hráčov. Samozrejme, uvedomujem si, že je momentálne o nich veľký záujem a celý káder tu neudržíme. Vzhľadom nato nevylučujem štyri – päť zmien, no ako hovorím, najradšej by som bol, keby tu ostal pokope káder z minulej sezóny,“ uviedol nový michalovský lodivod.

O svojom asistentovi

Ako poslednú tému sme načrtli pozíciu Horváthovho asistenta. Táto funkcia je zatiaľ neobsadená, no podľa slov trénera dlho nebude. „Čaká nás ešte niekoľko rokovaní. Pozícia asistenta je zatiaľ v štádiu riešenia. V najbližších dňoch by som sa mal rozhodnúť. Môžem vám povedať akurát to, že asistent bude z domácich zdrojov, takže to bude určite Michalovčan.“

Kto je Marián Horváth

Narodil sa 28. novembra 1965 v Spišskej Novej Vsi, kde aj hokejovo vyrastal. Počas aktívnej kariéry hrával na ľavom krídle. Okrem materského celku obliekal aj dresy Slovana Bratislava, Dukly Trenčín, Nitry, Dubnice, nórskeho Valerengenu Oslo a nemeckého Wilhelmshavenu. V roku 1985 bol draftovaný tímom Los Angeles Kings v 12. kole ako 240. v poradí. Trikrát nastúpil v slovenskom reprezentačnom drese, kariéru ukončil v roku 2002 v drese Plastiky Nitra. Potom sa dal na trénerskú dráhu, za sebou má pôsobenia v Spišskej Novej Vsi, Liptovskom Mikuláši a Detve. V sezóne 2008/09 sa mu so Spišiakmi podarilo vyhrať prvú ligu a v baráži si jeho tím poradil s Kežmarkom 4:1 na zápasy, čo znamenalo ich postup do extraligy. V minulej sezóne viedol prvoligovú Detvu, s ktorou sa mu podarilo z ôsmeho miesta postúpiť do play-off a v ňom vyradiť víťaza základnej časti Senicu (3:1 na zápasy). V semifinále už jeho zverenci nestačili na Bardejov, ktorému podľahli hladko 0:3 na zápasy. Od nového ročníka povedie michalovskú Duklu.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.06.2013 18:40:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.