files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín Michalovce povedie Jozef Bubenko

Michalovského druholigistu povedie skúsený Jozef Bubenko. Jeho asistentom bude Jozef Valkučák. Na prvom tréningu sme veľa zmien v kádri nevideli, odišla akurát trojica Juanpe, Korijkov, Hruška. Jediným novicom v kádri je Lukáš Janič, ktorý prišiel z českých Teplíc.

Dvojica nových lodivodov - asistent Jozef Valkučák a Jozef Bubenko

Otázka, ktorá trápila michalovských futbalových fanúšikov je zodpovedaná. Novým lodivodom MFK Zemplín sa stal Jozef Bubenko. Bývalý lodivod Partizanu Bardejov, Interu Bratislava, Panionisu Atény, Iraklisu Solún, Olympiakosu Volos, FC Mika, slovenskej reprezentácie do 21 rokov, či naposledy prešovského Tatrana viedol prvý tréning tímu v rámci začiatku prípravy na sezónu 2013/2014. Jeho asistentom bude Jozef Valkučák, ktorý naposledy sedel na lavičke Humenného, trénerom brankárov ostáva Peter Pillár.   

Rozhodlo Bubenkové dobré meno

Aj keď éterom lietalo viacero kandidátov na post michalovského trénera, krátko pred začiatkom letnej prípravy v hre už veľa mien nebolo. Najviac sa hovorilo o šesťdesiatdvaročnom prešovskom odchovancovi Jozefovi Bubenkovi a ten sa aj oficiálne stal lodivodom MFK Zemplín, s ktorým sa dohodol na jeden rok. „Rozhodlo trénerove dobré meno. Na svojich predošlých pôsobiskách ukázal, že je dobrým trénerom a aj preto sme sa ho rozhodli osloviť s ponukou, na ktorú odpovedal kladne,“ informoval nás predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský, ktorý nechcel špecifikovať či vedenie malo aj iných kandidátov na post hlavného trénera. "Vo finálnej fáze bol našim jediným kandidátom."

Tri odchody, návrat Lukáša Janiča

Na úvodnom pondelkovom tréningu sme veľké zmeny v kádri nenašli. Z tímu, ktorý v minulej sezóne skončil v druholigovej tabuľke na piatom mieste chýbala štvorica Róbert Kovaľ, Luboš Hruška, Ľubomír Korijkov a Španiel Juanpe. „Kovaľ chýbal na dnešnom tréningu preto, lebo je na prijímacích pohovoroch na vysokú školu. Trojica Korijkov, Hruška a Juanpe u nás skončila. Hruškovi skončila zmluva a na novej sme sa nedohodli, Juanpe nás svojimi výkonmi nepresvedčil a Korijkovovi skončilo hosťovanie z materských Košíc,“ ozrejmil odchody Igor Šoltinský. Na druhej strane sme mohli vidieť aj jednu novú tvár. Vlastne staronovú. Ide o Lukáša Janiča, ktorý v Michalovciach pôsobil v jarnej časti sezóny 2005/2006. Ten naposledy pôsobil v českých Tepliciach. „Sme s ním prakticky dohodnutí. Je potrebné už len doladiť detaily,“ zdôraznil Šoltinský, ktorý nevylúčil ani ďalší pohyb v kádri. „Ďalšie príchody a odchody budú na trénerovi Bubenkovi. Ten si určí, kto príde a kto odíde, a či vôbec k nejakým zmenám dôjde.“

Keďže dohoda s novým trénerom uzrela svetlo sveta iba v týchto dňoch, zákonite ešte nie je upravená termínová listina prípravných zápasov. Prvý prípravný zápas odohrajú hráči MFK pravdepodobne v sobotu na pôde Liptovského Mikuláša.

Nová posila Lukáš Janič

Boli na tréningu

Brankári: Tomáš Jenčo, Miloš Breda, Matúš Kira (prišiel z dorastu)

Obrancovia: Michal Vanák, Oliver Podhorin, Dávid Horňák, Marcos Perez, Vernon da Marco, Stanislav Smrek.

Stredopoliari: Stanislav Danko, Giorgio Gamkrelidze, Vladimír Janočko, Tomáš Sedlák, Miroslav Božok, Lukáš Janič (prišiel z FK Teplice), Lukáš Jacko.

Útočníci: Pavol Jurčo, Dominik Kunca, Martin Regáli, Adrián Leško, Michal Hamuľak

Peter Brendza



Uverejnené: 17.06.2013 21:27:24

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623