files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Iuventa v budúcej sezóne bez Julie Snopovej

Iuventa Michalovce sa v budúcej sezóne bude musieť zaobísť bez najlepšej strelkyne minulej sezóny Julie Snopovej. Ukrajinská legionárka, ktorá zaznamenala v drese michalovského celku 143 gólov sa totiž s klubom dohodla na predčasnom ukončení kontraktu.

Iniciatíva vyšla z jej strany

Káder Iuventy Michalovce v letnej prestávke zaznamenal už svoj štvrtý úbytok. Po odchodoch brankárky Lenky Černej, ruskej spojke Natalii Vinyukovej či krídelníčky Zuzany Hollej v nasledujúcej sezóne nebude v drese Iuventy pokračovať ani ďalšia legionárka - Julia Snopová. Dvadsaťsedemročná ľavoruká strelkyňa prišla do Michaloviec pred začiatkom minulej sezóny z tureckého Piyanga. Po roku teda znova zmení dres. „My sme s jej výkonmi boli spokojní. Aj preto sme si na ňu uplatnili po skončení sezóny opciu,“ rozhovoril sa športový riaditeľ slovenského majstra Jaroslav Čúrny, ktorý následne dodal. „Iniciatíva na ukončenie kontraktu vyšla z jej strany. Prišla za nami s prosbou, že chce skúsiť niečo iné a v Michalovciach ostať nechce. Vzhľadom nato sme sa rozhodli, že jej v tom nebudeme brániť, no s podmienkou, že za ňu nájdeme adekvátnu náhradu. Tú sme získali v podobe ďalšej ľaváčky Jeleny Markovičovej, ktorú sme si upísali minulý týždeň. Dúfam, že práve jej sa bude dariť ešte viac, ako sa darilo Julii. Po jej angažovaní sme sa Snopovej rozhodli vyjsť v ústrety a dohodli sa tak na ukončení  kontraktu,“ podotkol ešte Čúrny, ktorý nevylúčil ani ďalšie zmeny v kádri slovenského majstra. My len dodajme, že okrem Markovičovej káder Iuventy v letnej prestávke vystužila aj chorvátska stredná spojka Tanja Kiridžičová.

Natalia Vinyuková a Julia Snopová - obidve v Iuvente zostali iba jednu sezónu

Na záver len to, že aj keď bola táto ukrajinská legionárka prínosom, keď sa stala najlepšou strelkyňou Iuventy, jej angažmán priniesol aj niekoľko negatív. Podľa nášho názoru, ktorý sme prezentovali aj v hodnotení pol sezóny či sezóny, Snopová totiž nedokázala družstvo potiahnuť v čase, kedy sa to od nej ako legionárky najviac čakalo, čiže v zápasoch európskych pohárov. Práve od nej, ako aj od Natalie Vinyukovej, sa v týchto stretnutiach čakalo, že budú najväčšími oporami tímu. To sa však nestalo...

Peter Brendza



Uverejnené: 19.06.2013 16:51:19 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.