files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v príprave privíta aj majstra Rumunska

Hokejisti HK Dukla Michalovce majú zatiaľ v príprave naplánovaných deväť zápasov, z ktorých päť odohrajú doma. Káder minulosezónneho finalistu prvej ligy sa zatiaľ stavia za pochodu, prví podpísaní hráči budú známi budúci týždeň.

Káder sa stavia za pochodu

Aj keď sa viacero hokejových klubov v súčasnosti zameriava na prvú fázu letnej prípravy, v michalovskej Dukle sa tentoraz zariadili inak. Prvú fázu úplne vypustili a hráči sa zídu 22. júla, kedy im oficiálne začne letná príprava na novú sezónu, v ktorej budú obhajovať druhé miesto v prvej lige. Ohľadom zloženia kádra na nastávajúcu sezónu je zatiaľ ticho a tak sme sa prezidenta klubu Alexandra Černegu spýtali na jeho súčasný stav. „Káder staviame za pochodu,“ rozhovoril sa prezident HK Dukla, ktorý následne dodal. „Sme v rokovaní s viacerými hráčmi, no ich mená zatiaľ nezverejníme. Prvé mená by mohli byť známe budúci týždeň, kedy by sme mali podpísať prvé kontrakty.“ Podľa ďalších slov prezidenta klubu vedenie v rokovaní uprednostňuje hráčov, ktorí pôsobili v Michalovciach minulú sezónu. Už teraz je však zrejmé, že dres Dukly v budúcej sezóne neoblečie najlepší strelec tímu Ľuboš Fajčák, ktorý chce skúsiť extraligovú výzvu a momentálne je na skúške v Banskej Bystrici, ale aj dvojica Ľubomír Chovan - Ivan Zorvan, ktorá sa pripravuje s tímom víťaza prvej ligy Bardejovom. S týmto družstvom sa podľa našich informácii na zmluve dohodol aj ďalší útočník pôsobiaci minulú sezónu v Michalovciach - Dominik Šimčák.

V príprave proti Sanoku, Csikszerede aj Bardejovu

Napriek tomu, že káder ešte nie je ustálený a momentálne sa na ňom pracuje, tréner Marián Horváth už vie, s kým sa stretnú jeho zverenci v príprave. A súperov v nej majú naozaj kvalitných. Michalovčania sa totiž stretnú s majstrom Rumunska Csikszeredou, ako aj s popredným poľským tímom KH Sanok, ktorý vedie tréner Milan Staš. Chýbať nebude ani konfrontácia s tradičnými súpermi v príprave – Prešovom a víťazom posledných dvoch ročníkov prvej ligy Bardejovom. „Zatiaľ máme naplánovaných deväť prípravných zápasov, ktoré by sme mali s určitosťou odohrať. Som veľmi rád, že budeme mať aj medzinárodnú konfrontáciu a až päť stretnutí odohráme pred našimi fanúšikmi,“ poznamenal športový manažér klubu Peter Tirpák, ktorý má aj novú funkciu, keďže bude pôsobiť aj ako asistent Mariána Horvátha. Prvý prípravný zápas odohrajú hráči Dukly v utorok 13. augusta na ľade poľského Sanoku a hneď v piatok 16. augusta sa predstavia aj doma, keď privítajú Bardejov. „Voľné máme ešte jedno okienko v utorok 27. augusta. V tomto termíne možno prípravný zápas odohráme, ale je dosť možné, že aj nie. V tomto týždni nás totiž čaká domáci dvojzápas so Sanokom a Prešovom. Môže sa tak stať, že tento termín nezaplníme. Ďalšie prípravné duely budeme riešiť až vtedy, keď bude známy presný termín začiatku súťaže. Ten je naplánovaný na polovicu septembra, no môže sa stať, že sa začne aj trošku neskôr. V tomto prípade by sme riešili aj ďalšie prípravné stretnutia,“ vrátil sa ešte k prípravným duelom športový manažér HK Dukla. My len dodajme, že prvá hokejová liga má po odchode Trebišova momentálne jedenásť účastníkov. Tým dvanástym podľa našich informácii môže byť slovenská osemnástka, ktorej sídlo by malo byť v Ružomberku.

Kalendár prípravných zápasov
13. august (utorok) Sanok - Michalovce
16. august (piatok) Michalovce - Bardejov
20. august (utorok) Michalovce - Csikszereda
23. august (piatok) Bardejov - Michalovce
27. august (utorok) Voľný termín
29. august (štvrtok) Michalovce - Sanok
30. august (piatok) Michalovce - Prešov
3. september (utorok) Michalovce - Spišská Nová Ves
6. september (piatok) Prešov - Michalovce
10. september (utorok) Spišská Nová Ves - Michalovce

*domáce prípravné duely odohrá Dukla zakaždým o 17.00*

Peter Brendza



Uverejnené: 21.06.2013 16:51:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.