files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Horúca fitness novinka : ZUMBA

Máte radi zábavu, dobrú hudbu, radi cvičíte a tancujete? Skúste ZUMBU a budete robiť niečo nielen pre svoje telo, ale aj dušu a srdiečko! Konečne aj k nám do Michaloviec dorazila táto fitness novinka !!! Prezradíme vám čo to vlastne ZUMBA je a aké výhody v sebe toto cvičenie skrýva.


Na začiatku bola náhoda

 

Keď si známy kolumbijský choreograf, tanečník a fitnes tréner celebrít Beto Perez zabudol hudbu na precvičovanie aerobiku, vytiahol z auta svoju obľúbenú kazetu s latino hudbou a začal improvizovať. Ľudia boli nadšení a dopyt po jeho hodinách začal vzrastať geometrickým radom. V Kolumbii sa stal tak populárnym, že si ho speváčka Shakira najala ako choreografa pre jeden zo svojich albumov. Po Betovom príchode do USA v roku 2001 spolu s dvomi podnikateľmi (Alberto Perlman a Alberto Aghion) vytvorili spoločnosť Zumba fitness, založenú na Betovej filozofii „priniesť do sveta fitnes zábavu“ a začalo sa nové šialenstvo, ktoré uchvátilo milióny ľudí na celom svete.

K júlu 2009 sa Zumba sa teší obrovskému úspechu vo viac ako 75 krajinách na celom svete, 5 miliónov ľudí navštevuje hodiny aspoň raz týždenne. Prečo je to tak? Lebo je to tá najlepšia party, akú ste kedy zažili!

Čo vlastne ZUMBA je?

Zumba je tanečná fitnes hodina plná energie, skvelej hudby a dobrej nálady. Kombinuje dynamickú latinsko-americkú hudbu a latinsko-americké tance spolu s aeróbnymi pohybmi. Využíva tance ako Salsa, Merengue, Cumbia, Reaggaeton, Flamenco, Hip-hop, Cha-cha, Samba, Calypso, Belly Dance a mnoho viac... Vychádza z princípu, že cvičenie by malo byť zábavné a jednoduché. Sexy a energické latino rytmy vytvárajú PÁRTY ATMOSFÉRU, ktorá vás strhne do víru pohybu. Je to cvičenie, ktoré vám zaručene zdvihne náladu a problémy dňa sa vám rýchlo rozplynú! Zumba má v sebe určitý neopísateľný druh energie ktorý vás nabije pozitívnou náladou a myslením.
Choreografie striedajú pomalé a rýchle rytmy na princípe intervalového tréningu, aby každý mohol vydržať dokonca, s cieľom spaľovať tuky, vyformovať a posilniť celé telo. Je určená pre všetky vekové kategórie. Zameriavajú sa na svalové partie ako zadok, nohy, ruky, brucho a ten najdôležitejší sval tela, vaše srdce!

Prečo práve ZUMBA?

- Kombinácia latino a exotických rytmov vytvára skvelú party, na ktorej vytancujete 500 – 1000 kcal za hodinu a zanechá vo Vás skvelý pocit a dobrú náladu.
- Zumba je skvelá nielen pre vaše telo, ale hlavne pre vašu myseľ. Čo tak zabudnúť na bežné problémy všedného dňa a prísť vytancovať všetky svoje starosti? Vysoká dávka endorfínov zaručená!
- Je to typ cvičenia, ktoré budete chcieť robiť každý deň a budete sa z neho tešiť. Účastníci cvičenia sa bavia ako na party a ani si neuvedomujú, že cvičia.
- Môžete začať na akejkoľvek úrovni. Zumba je určená pre všetkých bez ohľadu na vek, kondíciu, tanečné či športové skúsenosti.
- Princíp intervalového tréningu maximalizuje výdaj kalórií, spaľovanie tukov a formovanie svalov.
- Hudba, kroky, pohyby, pocit...úplne iné, ako ste doteraz zažili!

A aký je jej cieľ ?

Cieľom je to, aby ste chceli cvičiť, aby ste milovali cvičenie, aby ste sa úplne „chytili“! Ide o integrovanie Zumba fitnes do svojho života a tým získali dlhodobé, zdraviu prospešné výsledky, kým vy budete prežívať absolútny zážitok z hodiny plnej radosti, spaľovania kalórií, „búšenia srdca“, tvarovania svalov a energických pohybov.
V posledných rokoch sa Zumba stala niečím ako revolúciou. Spojením koncepcie „fitnes je párty“ a „urobme si cvičenie zábavou“, sa Zumba šíri veľmi rýchlo a stala sa najvplyvnejším posunom v histórii fitness.

ZUMBA  aj v Michalovciach

Teraz majú aj Michalovčania možnosť vyskúšať na „vlastnej koži“, čo je to Zumba !!!  Na I. ZŠ pod Hrádkom sa na vás každý pondelok a piatok  od 18.00 teší inštruktorka Štefka. ( viac info: 0907 963 106 ). V ten istý čas sa na vás teší aj inštruktorka  Zuzka, ktorá vedie hodinu Zumby tiež každý pondelok a piatok od 18.00 do 19.00 hod. v telocvični Gymnázia Ľudovíta Štúra. ( viac info: zuzka@interdum.sk alebo tel. 0918 879 445 )

Pre tých, ktorí sa zdržujú väčšinou v Bratislave majú možnosť zacvičiť si s Michalovčankou Lenkou v Studiu Jamp a Studiu Miracle. ( viac info: lenka.krasnovska@gmail.com  )
Stačí si so sebou priniesť iba pohodlné športové oblečenie, trochu dobrej nálady, ktorá počas cvičenia určite stúpne a môže sa začať „zumbovanie“ !

                        



Uverejnené: 04.03.2010 10:51:17 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.