files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Žiacke hádzanárske tímy zbierali medaily

Michalovce boli v tejto sezóne doslova strediskom hádzanej. Ženy Iuventy Michalovce opäť získali majstrovský titul a k nim sa priradili aj hádzanári už zaniknutého mužského tímu HC winLand, ktorí skončili tretí a na krk si tak zavesili bronzové medaily. Darilo sa však aj mládeži. Staršie dorastenky vybojovali strieborné medaily, také isté medaily získali aj mladší žiaci HC winLand a staršie žiačky Iuventy sa dokonca tešili z majstrovského titulu. Úspechy obidvoch žiackych družstiev ocenil aj primátor mesta Viliam Zahorčák, ktorý si spomenuté tímy pozval minulú stredu na Mestský úrad, kde sa v slávnostnej sále uskutočnilo prijatie viacerých úspešných študentov, ktorí sa pričinili o zviditeľnenie mesta.

Mladé Michalovčanky sa z titulu majstra Slovenska tešili v tejto sezóne dokonca dvakrát. Prvýkrát sa tak stalo v polovici apríla, kedy sa v Chemkostav Aréne konali majstrovstvá Slovenska základných škôl, kde zvíťazili pod hlavičkou ZŠ na Okružnej ulici. „Je veľmi potešujúce, že sme sa až dvakrát stali majstrami Slovenska,“ nadchýnal sa výbornými pocitmi tréner družstva Henrich Marcinčák, ktorý nebol len lodivodom starších žiačok, ale zároveň aj kormidelníkom družstva ZŠ, na ktorej pôsobí ako učiteľ. Ktoré z prvenstiev bolo teda ťažšie? „To sa takto povedať nedá. Každý titul má svoju cenu. Obidva prvenstvá boli ťažko vybojované a ja osobne si ich cením  rovnako.“

Majsterky Slovenska - staršie žiačky Iuventy Michalovce

Zlatá generácia

Majstrovský titul starších žiačok je o to cennejší, že táto generácia sa tešila z prvenstva v rámci Slovenska aj pred dvoma rokmi v kategórii mladších žiačok. Dievčatá teda obhájili svoje výsledky spred dvoch rokoch, keď sa záverečný turnaj konal v michalovskej Chemkostav aréne. „Možno aj preto bolo našim cieľom na záverečnom turnaji niečo uhrať. My ako klub vstupujeme do každých majstrovstiev s cieľom skončiť čo najlepšie a teraz to nebolo inak. Predurčujú nás k tomu podmienky, tradícia klubu, ako aj súčasná situácia v dievčenskej hádzanej v rámci Slovenska, kde tón udáva niekoľko klubov, v ktorých má výrazné zastúpenie aj Iuventa,“ poznamenal Henrich Marcinčák, podľa ktorého bolo najťažším duelom na turnaji semifinále proti Trenčínu. Ten vo februári vyhral michalovský Enjoy Cup, kde vo finále pokoril práve domáce Michalovčanky.

„Tento duel bol braný ako predčasné finále. O kvalite súpera sme vedeli ešte z Enjoy Cupu. Aj napriek tomu sme v prvom polčase podali asi najslabší výkon na turnaji a zaslúžene prehrávali 6:10. V druhom dejstve sa ale karta obrátila. Rýchlo sme vyrovnali a zápas sa skončil remízou. Rozhodovalo sa teda pri strelách z pokutových hodov. V ňom sme nakoniec mali viac šťastia my,“ zdôraznil Marcinčák, ktorého zverenky vo finálovom súboji proti Bytči neponechali nič na náhodu a víťazstvom 25:15 si vybojovali zlaté medaily. „Dievčatá vo finále držali zápas vo svojich rukách a ani raz ho z nich nepustili. Podali zodpovedný výkon, za ktorý im chcem aj touto cestou poďakovať. Ukázali, že boli takzvaná zlatá generácia, keď potvrdili titul z mladších žiačok aj o kategóriu vyššie,“ dodal na záver lodivod starších žiačok.

Mladší žiaci HC winLand Michalovce

Medaila po štrnástich rokoch

Obdobný úspech si zaknihovali aj mladší žiaci HC winLand Michalovce. Tí na finálovom turnaji odohrávajúcom sa v Prešove ukázali svoju silu a nakoniec sa tešili zo striebornej medaily. „Chlapci odohrali výborný turnaj. Rozbehli sa hneď v úvodnom zápase, v ktorom sme remizovali s celkom Prešova. Práve tento súper nás v lige štyrikrát zdolal. Ja som však chlapcov upozorňoval, že sa hrá turnajovým spôsobom 2x15 minút a aj preto majú väčšiu šancu na úspech proti favoritovi. Moje slová sa nakoniec aj naplnili, keď sme s Tatranom remizovali 11:11,“ poznamenal tréner HC winLand Marcel Cibere, ktorého zverenci boli po remíze s favoritom ako pokropení živou vodou. Následne totiž v skupine zdolali Malacky (17:13) aj Cífer (13:11) a len vinou horšieho skóre postúpili z druhého miesta do semifinále. Tam na nich čakal víťaz druhej základnej skupiny – Považská Bystrica. „Práve hráčov tohto tímu každý očakával s Prešovom vo finále. Chlapci však ukázali morálku a v súboji proti tomuto tímu podali zodpovedný výkon, ktorý slávil úspech. Po víťazstve 15:12 sme zaslúžene postúpili do finále,“ zdôraznil Marcel Cibere.

Tam nastúpili mladí Michalovčania opäť proti domácemu Prešovu. Druhé prekvapenie na turnaji sa už ale nekonalo a po výhre 18:9 sa z titulu majstra Slovenska tešil Tatran. Aj napriek tejto prehre bol tréner s účinkovaním na záverečnom turnaji spokojný. „To je samozrejmé. Chlapci v Prešove prekročili svoj tieň a výkonmi ukázali, že patria k slovenskej špičke. Získali cenný kov, ktorý sa v michalovskej chlapčenskej hádzanej získal naposledy pred štrnástimi rokmi. Aj preto si zaslúžia pochvalu. Keď budú na sebe makať aj naďalej, som presvedčený o tom, že tento úspech nebol posledný,“ podotkol Cibere, podľa ktorého aj napriek tomu, že mužský tím HC winLand skončil, mládeže sa zánik netýka. V budúcom roku klub chce postaviť v žiackej časti tri tímy - jeden v starších a dva v mladších žiakoch.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.06.2013 15:26:03
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.