files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v príprave

Piaty tím nedávno skončenej druhej futbalovej ligy absolvoval minulý týždeň kondično – herné sústredenie v Tatranskej Lomnici. Káder sa príliš nezmenil. Okrem troch odchodov, ktoré boli známejšie už dávnejšie, odišiel akurát brankár Miloš Bréda. Ten sa nedohodol na novom kontrakte. Novicom v kádri je obranca Ján Vajda, ktorý pravdepodobne dostane príležitosť v stredajšom prípravnom zápase v Užhorode. 

Trénerský tandem Jozef Bubenko - Jozef Valkučák má zatiaľ o čom premýšľať

Sústredenie splnilo svoj účel

Futbalisti MFK Zemplín sa už vyše dvoch týždňov pripravujú na nadchádzajúcu sezónu. Pod vedením novej trénerskej dvojice Jozef Bubenko - Jozef Valkučák sa prvý týždeň pripravovali v domácich podmienkach, v druhom absolvovali kondično – herné sústredenie v Tatranskej Lomnici. „Musím povedať, že prvé dva týždne boli také zoznamovacie,“ začal hodnotiť prípravu asistent trénera Jozef Valkučák, ktorý naposledy pôsobil na lavičke Humenného. „Tie tréningy v Tatranskej Lomnici boli zamerané hlavne na kondíciu. Chlapci dostali poriadne zabrať a to by sa malo určite prejaviť. Spolu s trénerom Bubenkom sme naordinovali výbehy do kopcov a keď neboli tie, tréningy sme zameriavali na rozvoj dynamickej sily. Nevyhli sme sa však ani herným tréningom. Aj preto môžem povedať, že sústredenie splnilo svoj účel,“ opísal fragmenty z týždňového sústredenia Jozef Valkučák.

V stredu na pôde Užhorodu

Michalovčania odohrali zatiaľ dva prípravné duely. Najskôr si zmerali v modelovom súboji svoje sily so staršími dorastencami, ktorých zdolali 3:0 a na sústredení v Tatranskej Lomnici si odskočili do neďalekého Liptovského Mikuláša, kde remizovali s tamojším druholigistom 1:1 (0:0). „My sme do toho duelu nešli naplno. Brali sme to totiž ako tréning. Bolo to vyrovnané stretnutie a výsledok tomu aj zodpovedal. Zápas nám ukázal dosť chýb, no aj veľa dobrého,“ vrátil sa k prvému oficiálnemu prípravného duelu asistent trénera MFK Zemplín, ktorého zverenci odohrajú druhý prípravný zápas túto stredu na pôde ukrajinského Užhorodu. „Ide o kvalitného protivníka. Do tohto duelu pôjdeme podobne ako do zápasu s Liptovským Mikulášom, teda priamo z tréningovej záťaže. Určite si chceme vyskúšať nejaké nové veci a tento súper je preto pre nás ideálnym riešením.“

Brédov odchod - návrat Božoka

V kádri MFK Zemplín zatiaľ veľký prievan nenastal a viac sa udialo smerom von, ako dnu. Vedenie klubu je akurát dohodnuté so stredopoliarom Lukášom Janičom, ktorý naposledy pôsobil v českých Tepliciach. Na druhej strane došlo k niekoľkým odchodom. V Michalovciach už nebudú pokračovať stopéri Hruška s Korijkovom, v tíme nebude pôsobiť ani španielsky útočník Juanpe a odišiel aj brankár Miloš Bréda. Ten sa nedohodol s klubom na novej zmluve. Zatiaľ sa nekoná odchod u špílmachra Miroslava Božoka, ktorý síce bol na skúške v prvoligovom Ružomberku, no nedohodol sa tam na kontrakte a v pondelok sa zapojil do tréningového procesu v Michalovciach.

Trénerský tandem Bubenko - Valkučák na sústredení skúšal trojicu hráčov - českého ofenzívneho stredopoliara Michala Macháčka, Španiela Hectora Carassa a ľavého beka Martina Durillu, ktorý je odchovancom prešovského futbalu a naposledy pôsobil v senickom doraste. „Chceme sa posilniť hlavne v zadných radoch. Niečo je rozrobené, zatiaľ sa však k tomu nebudem vyjadrovať. Čo sa týka skúšaných hráčov, musím povedať, že sme očakávali od nich viac. Ako - tak je spokojnosť jedine s Michalom Macháčkom. Je to zaujímavý typ a podľa mňa by mohol byť posilou. Spokojnosť sa už netýka ďalšej dvojice. Na ľavej strane obrany sme skúšali mladíka Durillu, no musím povedať, žeby sme tam mali radi niekoho skúsenejšieho. Nepresvedčil nás ani Španiel Carasso,“ zdôraznil Jozef Valkučák.

Ján Vajda v drese Lučenca

Na pondelkovom tréningu sa objavila aj ďalšia staronová tvár. Je ňou obranca Ján Vajda. Ten už v minulosti obliekal michalovský dres. Odchovanec sečovského futbalu, ktorý hrával aj za Trebišov, Lipany, Lučenec či Moravany nad Váhom bol naposledy v tíme poľského treťoligistu Okocimski KS Brzesko. Do Michaloviec prichádza podľa vlastných slov na skúšku a je dosť pravdepodobné, že dostane príležitosť v stredajšom zápase na pôde Užhorodu.

Kalendár prípravných duelov MFK Zemplín:
3. júl (streda) FC Hoverla Užhorod - MFK Zemplín Michalovce
6. júl (sobota) MŠK Rimavská Sobota - MFK Zemplín Michalovce
9. júl (utorok) Partizán Bardejov - MFK Zemplín Michalovce
13. júl (sobota) MFK Zemplín Michalovce - MKS Sandecja Nowy Sacz
16. júl (streda) MFK Zemplín Michalovce - FC Lokomotíva Košice

Peter Brendza



Uverejnené: 01.07.2013 20:44:32 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.