files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Dukle sa skladá káder za pochodu

Michalovská Dukla už má prvých podpísaných hráčov. Jej mená však predstavitelia klubu chcú zverejniť až pred začiatkom letnej prípravy, ktorá začína v pondelok 22. júla. V jej úvode pôjdu hráči na týždňové kondičné sústredenie do Medzilaboriec. Následne sa budú pripravovať v domácich podmienkach a v pondelok 5. augusta by mali prvýkrát vykorčuľovať na ľad.  

Aj keď je v hokejových tímoch momentálne letná prestávka, predstavitelia HK Dukla nezaháľajú a v týchto dňoch pracujú na hráčoch, ktorí budú v nastávajúcej sezóne obliekať dres v minulej sezóne strieborného tímu v prvej hokejovej lige. „Káder skladáme za pochodu. Momentálne sme v jeho poslednej fáze. Hráčov, ktorých máme podpísaných zatiaľ zverejňovať nechcem. Udeje sa tak v blízkej dobe, tesne pred začiatkom letnej prípravy,“ informoval nás prezident HK Dukla Alexander Černega, podľa ktorého slov manažment klubu momentálne tvrdo pracuje na podpisoch viacerých hokejistov.

Na úvod prípravy kondičné sústredenie

Viac svetla do toho, ako bude vyzerať káder HK Dukla dnes nechcel vniesť ani športový riaditeľ michalovského klubu Peter Tirpák. Podľa jeho slov by sa podpísaní hráči mali zapojiť už od úvodu letnej prípravy, ktorá začína v pondelok 22. júla. „V jej úvode pôjdu hráči podobne, ako minulý rok, na kondičné sústredenie do Medzilaboriec. Toto sústredenie sa minulý rok osvedčilo, a tak ho absolvujeme aj teraz,“ poznamenal Tirpák. Ten následne dodal, že družstvo pobudne v Medzilaborciach celý týždeň a potom sa hráči budú pripravovať na suchu v domácich podmienkach. „Na ľad by sme mali ísť v pondelok 5. augusta, kedy máme v podvečerných hodinách naplánovaný prvý tréning na ľade. Dovtedy sa budeme pripravovať v domácich podmienkach, keď využijeme napríklad posilňovňu, spinning, ale aj blízke ihriská či terény na výbeh“ podotkol športový riaditeľ michalovského klubu, ktorý je zároveň aj asistentom trénera Mariána Horvátha.

Prípravné zápasy zatiaľ upravovať nebudú

Aj keď zloženie kádra vedenie klubu chce ešte trochu ponechať v tajnosti, už teraz je známe aspoň zloženie prvej hokejovej ligy a takisto aj dvojice prvého kola. Druhá najvyššia hokejová súťaž začína v piatok 13. septembra a v úvodnom kole nastúpia Michalovčania na domácom ľade so slovenskou osemnástkou. Tá nahradila v prvej lige Trebišov, ktorý sa kvôli finančným problémom do súťaže neprihlásil. Zmenili sa aj hracie dni. Od nastávajúcej sezóny sa totiž nebude hrať utorky a piatky, ako doteraz, ale stredy a piatky. „Nebol to náš nápad. Spolu s Prešovčanmi a Prievidzou sme za to ani nehlasovali. Ostatné kluby však tento návrh podporili, a tak prešiel. V novej sezóne sa tak nebude hrať utorky,“ poznamenal Peter Tirpák, podľa ktorého slov zatiaľ klub nechce meniť dátumy prípravných duelov. Tie totiž boli nastavené na to, že súťaž sa bude hrať také dni, ako sa hral minulý ročník. „Po dohode s trénerom Horváthom sme sa ich rozhodli ponechať tak, ako boli nastavené predtým. Môže ešte prísť k nejakej zmene, no ja to nepredpokladám.“  

Kalendár prípravných zápasov
13. august (utorok) Sanok - Michalovce
16. august (piatok) Michalovce - Bardejov
20. august (utorok) Michalovce - Csikszereda
23. august (piatok) Bardejov - Michalovce
27. august (utorok) Voľný termín
29. august (štvrtok) Michalovce - Sanok
30. august (piatok) Michalovce - Prešov
03. september (utorok) Michalovce - Spišská Nová Ves
06. september (piatok) Prešov - Michalovce
10. september (utorok) Spišská Nová Ves - Michalovce

*domáce prípravné zápasy začínajú zakaždým o 17.00*

Peter Brendza



Uverejnené: 16.07.2013 11:10:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.