files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa s mierne zmeneným programom

V týchto dňoch sa v kuchyni aktuálneho slovenského majstra v hádzanej žien Iuvente Michalovce doslova roztrhlo vrece s novinkami.

Zemplínčanky sú síce na kondično - hernom sústredení v Liptovskom Jáne, no práve teraz sa rozhoduje o ich ďalšom programe v príprave. Oproti prvotnému avizovanému programu totiž nastalo niekoľko zmien. Michalovčanky totiž nepocestujú na turnaje do Klužu a Frankfurtu, ale do rumunského Baia Mare či maďarského Székesfeherváru. So zmenami v účasti na turnajoch súvisí aj jedna zmena v obsadení 20. ročníka Memoriálu Tomáša Jakubču. Miesto obhajcu prvenstva Klužu totiž na turnaji bude štartovať ďalší rumunský tím Baia Mare.

Bez Tobiašovej, no s Bačíkovou a Hvostaľovou

Michalovské hádzanárky začali s prípravou na novú sezónu v pondelok 8. júla. Prvý týždeň sa pripravovali v domácich podmienkach, od nedele 14. júla sú na dvojtýždňovom sústredení v Liptovskom Jáne, kde sú ubytované vo Wellness Hoteli Alexandra. „V Liptovskom Jáne sme absolvovali sústredenie aj minulý rok a vtedy sa nám to osvedčilo. Aj preto sme sa rozhodli v tomto modeli prípravy pokračovať a sústredenie v Liptovskom Jáne absolvujeme aj teraz. Nebude to však iba o naháňaní kondície. Máme k dispozícii napríklad aj halu, takže tréningy sú obohatené aj o prácu s loptami,“ poznamenal k sústredeniu v horskom prostredí tréner Iuventy Michalovce Ján Packa. Tomu spolu s jeho novým asistentom Martinom Bumberom robia momentálne starosti zranenia. Do prípravy sa zatiaľ nezapojila kapitánka Lucia Tobiašová, ktorá sa ešte nevystrábila zo zranenia ani ďalšia spojku Zuzana Piskayová. Tú zase trápia problémy s pätou. Vedenie klubu sa na danú situáciu rozhodlo reagovať tým, že na sústredenie vzalo aj dvojicu Martina Bačíková - Katarína Hvostaľová. Spomenuté duo má v nastávajúcej sezóne hosťovať v českom Veselí nad Moravou, a tak sme zisťovali či sa na tom niečo zmenilo. „To nie. Všetko ostáva v platnosti,“ rozhovoril sa športový riaditeľ slovenského majstra Jaroslav Čúrny. „Vzhľadom na menšie zdravotné problémy, ako aj to, že tri hráčky nášho kádra sa pripravujú s juniorskou reprezentáciou SR, sme sa rozhodli takto. Bačíková s Hvostaľovou síce idú na hosťovanie do Veselí, no jeho hráčkami budú až od 1. augusta. Preto sme sa aj za súhlasu českého klubu rozhodli, že ich využijeme na sústredení a po jeho skončení odídu za rieku Morava. Čo sa týka dvojice Tobiašová - Piskayová, ich zranenia nie sú až také vážne. Kapitánka Tobiašová by sa do prípravy mala zapojiť od pondelka 22. júla a zdravotné problémy Piskayovej nie sú takisto vážnejšieho charakteru.“

Geričová mimo celú jeseň

Okrem spomenutej dvojice zranených chýba trénerovi Packovi aj slovinská legionárka Laura Geričová. Tá sa ešte na konci apríla podrobila operácii kolena, ktorého zranenie si privodila v druhom semifinálovom stretnutí play-off proti Sencu. Pilier defenzívy slovenského majstra už po tejto operácii rehabilituje, no jej zdravotným komplikáciám ešte nie je vonkoncom koniec. „Laura mala po minulej sezóne naplánovanú operáciu ramena, ktorú však kvôli kolenu musela odložiť na koniec septembra. Podrobí sa teda ešte jednej operácii. Vzhľadom nato, že rehabilitácia po nej potrvá zhruba dva mesiace a to, že jesenná časť končí začiatkom novembra, Geričová nám zrejme v jeseni nepomôže,“ zvestoval nepríjemnú jóbovku športový riaditeľ slovenského majstra. V súvislosti s týmto nás zaujala aj ďalšia informácia. Tou je, že ďalšej operácii kolena sa nevyhne ani Iveta Mičiníková, ktorá bola v minulej sezóne na hosťovaní v českej Porube. Podľa už medializovaných informácii ju čaká reoperácia už dvakrát operovaného kolena a slovenská reprezentantka by mala vynechať celú nastávajúcu sezónu.  

Začínajú v Baia Mare, miesto Frankfurtu do Szekesfeherváru

Niektoré zmeny nastali aj v programe prípravných zápasov. Tou prvou je, že slovenský majster nejde na úvod na turnaj do rumunského Klužu, ale do Baia Mare. Rumunský vicemajster, ktorý má v nastavajúcej sezóne najvyššie ambície, si pozval na tamojší „Maramures Trophy“ šesť tímov, ktoré rozdelil do dvoch skupín. „V skupine máme za súperov rumunské tímy - HC Zalau a Craiovu,“ informoval nás Jaroslav Čúrny o programe tímu na jeho prvej turnajovej previerke. Dodajme, že skupinové stretnutia sa odohrajú v piatok 2. a zápasy o konečné umiestnenie v sobotu 3. augusta. Nasleduje domáci 20. ročník Memoriálu Tomáša Jakubču (8. - 11. august), kde tiež nastala zmena. Minuloročný obhajca Kluž totiž nepricestuje a nahradí ho práve Baia Mare. Treťou turnajovou previerkou pre Iuventu mal byť turnaj vo Frankfurte nad Odrou, no ten sa neuskutoční a michalovský celok tak pocestuje do maďarského Szekesfeherváru. „Tento turnaj je účasťou minimálne na takej istej úrovni, akú mala mať herná previerka vo Frankfurte, takže sme prakticky o nič neprišli. Okrem domáceho tímu, ktorý je podobne ako my účastníkom Pohára EHF, nás tam čaká aj účastník Ligy majstrov Podravka Koprivnica a ďalší chorvátsky tím Lokomotíva Záhreb,“ podotkol J. Čúrny, podľa ktorého slov sa ďalší program aktuálneho slovenského majstra nemení. Generálku tak Packové zverenky absolvujú v českom Hodoníne. 

Možným súperom v Pohári EHF aj Užhorod

Michalovčanky budú v nastávajúcej pohárovej sezóne účinkovať v európskom pohári č. 3 Pohári EHF. Do hry v ňom zasiahnu v druhom kole, kde budú zverenky trénera Jána Packu nenasadeným tímom. „Hrozí“ im tak nasadený súper, ktorý bude určite z desiatky Levanger (Nór.), HC Karpaty Užhorod (Ukr.), Succes Schoonmaak/VOC (Hol.), A.C. PAOK (Gréc.), HC Gomeľ (Biel.), DHW Antverpy (Belg.), FRAM (Isl.), HB Dudelange (Lux.), KHF Kastrioti (Kos.), Bnei Hertzeliya (Izr.). Slovenské majsterky svojho súpera spoznajú v utorok 23. júla, kedy je vo viedenskom sídle naplánovaný žreb druhého kola tohto pohára. Zápasy 2. kola Pohára EHF žien sú na programe 5./6. a 12./13. októbra 2013, 3. kolo sa bude hrať 9./10. a 16./17. novembra.

Zavíta sem po dvoch rokoch reprezentácia opäť?

V týchto dňoch sa vynorila aj ďalšia informácia, ktorá môže zaujímať michalovského športového priaznivca. Je totiž veľmi reálne, že v Chemkostav aréne sa odohrá jeden z troch kvalifikačných duelov Sloveniek v blížiacej kvalifikácii o postup na ME 2014, ktoré sa uskutočnia v Maďarsku a Chorvátsku. Ako je známe, zverenkám nového trénera Dušana Poloza vyžrebovali relatívne prijateľnú skupinu s Francúzkami, Islandom a Fínskom. Práve jeden z kvalifikačných duelov by sa mal uskutočniť aj v Michalovciach. „Myslím, že je to predčasná otázka. Nejaké šumy síce sú, no zatiaľ sa nič nedeje. My sa určite takejto alternatíve nebránime,“ nechcel potvrdiť ani vyvrátiť športový riaditeľ Iuventy túto informáciu. My len dodajme, že slovenská ženská reprezentácia sa v minulosti viackrát predstavila v metropole Zemplína. Naposledy tak bolo 22. októbra 2011, kedy zverenky vtedajšieho trénera Petra Sabadku nestačili na Chorvátsko, ktorému podľahli vysoko 23:34. Uvidíme teda ženský výkvet v Michalovciach znova po dvoch rokoch?

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)



Uverejnené: 19.07.2013 11:43:34 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.