files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí futbalisti upútali výsledkom aj výkonom

Na sobotňajší duel prvého kola druhej najvyššej futbalovej súťaže medzi tímami MFK Zemplín Michalovce a MFK Dubnica nad Váhom bolo zvedavých 1890 divákov. Michalovskí futbalisti túto solídnu návštevu naozaj potešili. Nebolo to len presvedčivým víťazstvom 3:0, ale aj výkonom či hrou, ktorou sa k tejto výhre dopracovali.


Prvý gól MFK Zemplín v sezóne strelil Oliver Podhorín

Premiérový strelec nalomil obranu hostí

Považania do Michaloviec pricestovali s jasnou taktikou, ktorou bolo prehusťovať priestor pred vlastnou šestnástkou a dobrou obranou znemožňovať domácim, aby  sa dostávali do šancí. Zverenci trénera Jozefa Bubenka od začiatku udávali tempo hry. Do súpera sa však bezhlavo nepúšťali a čakali na svoju šancu. Tá mohla prísť najskôr po dobre zahratej štandartke. „Práve to nám hovoril pred zápasom aj tréner. Samozrejme, rátali sme s tým, že súper príde brániť a to sa aj stalo. Snažili sme sa ich vysoko napádať, čo sa nám podľa mňa aj darilo,“ podotkol stredopoliar MFK Zemplín Oliver Podhorín.

V 19. minúte zahrával z pravej strany priamy kop Božok a na jeho center vyskočil najvyššie práve Podhorín, ktorý hlavou otvoril skóre zápasu. „Bola to nacvičená akcia, keď lopta ide na zadnú žrď. Takýmto situáciám sa venujeme aj na tréningu a ja som rád, že sa nám to teraz vyplatilo,“ poznamenal dvadsaťjedenročný odchovanec michalovského futbalu, pre ktorého bol presný zásah do siete Dubnice jeho prvým gólom v drese MFK Zemplín. „Doteraz som skóroval iba v zápasoch rezervy či v doraste. Tento gól bol teda nielen dôležitým pre mužstvo, ale aj môj prvý za mužský tím,“ uzavrel debatu defenzívny štít MFK Zemplín, pre ktorého je prvoradou úlohou hlavne gólom zabraňovať, ako ich strieľať.

Michal Hamuľak práve upravuje na 3:0

Začal podobne, ako minulý rok

Michalovčanom dodal strelený gól potrebný pokoj na kopačky. Aktivitou hýrili hlavne Kovaľ s Kuncom, ku ktorým sa akciami pridávali aj krajní obrancovia. Hostia tak nevedeli, kam skôr skočiť. V 31. minúte sa individuálnou akciou, na ktorej konci bol druhý gól prezentoval útočník MFK Michal Hamuľak. Pre tohto odchovanca humenského futbalu bol tento strelený gól nie z jeho parkety a možno aj  preto mal z neho obrovskú radosť. „Zahrávali sme dlhý aut, po ktorom som si prebral loptu a popri obrancoch súpera vystrelil na bránu. Nakoniec to skončilo tam,“ opísal gólovú situáciu Hamuľak, ktorý bol na konci gólovej akcie aj v 73. minúte, kedy zužitkoval krásnu prihrávku Kovaľa a presnou strelou popod brankára hostí uzavrel skóre na 3:0.  

Michal Hamuľak tak začal podobne, ako minulý rok, kedy v prvom kole taktiež proti Dubnici dvakrát skóroval a zariadil tak víťazstvo 2:1. Stáva sa teda z neho špecialista na tento tím z Považia? „Takto by som to určite nebral. Proste si nevyberám, komu strelím gól. Ja by som bol najradšej, keby som skóroval proti každému súperovi, nielen proti Dubnici. Zatiaľ to však chytá iba ona,“ s úsmevom poznamenal dvadsaťdvaročný útočník MFK Zemplín.

Jeho góly potešili aj trénera Jozefa Bubenka. „Tak samozrejme, teší ma to, že strelil dva góly. Počas letnej prestávky sme aj kvôli nemu nekupovali nikoho do útoku. Chceme to totiž postaviť na ňom. Uvidíme, ako sa s touto situáciou vysporiada. Je to mladý hráč, ktorý si musí vážiť šancu, čo dostáva. Teraz strelil dva góly, uvidíme, ako si bude počínať v ďalších dueloch,“ uviedol na adresu dvojgólového strelca na pozápasovej tlačovej konferencii lodivod MFK Zemplín.  

Naša poznámka

Úvodne predstavenie sa vydarilo

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce začali víťazstvom 3:0 nad celkom MFK Dubnica nad Váhom už svoju desiatu druholigovú sezónu. Za tých desať rokov sa MFK stal z ambiciózneho druholigistu stabilizovaným klubom, ktorý je za pomoci hlavného sponzora a mesta postavený na pevných základoch. O ambíciách tímu sa tentoraz hovorilo dosť potichu. Hlavným cieľom podľa predstaviteľov klubu, trénerov či hráčov je prilákať na štadión divákov a baviť ich futbalom. To sa v sobotu podarilo. Michalovčania držali zápas s Dubnicou pevne vo svojich rukách a niekedy náročný michalovský divák mu viackrát v priebehu stretnutia aj zatlieskal. Málo? Podľa nás nie.

Bubenkovci ukázali, akým smerom by sa mali v tejto sezóne uberať. Brankár Raška síce veľa roboty nemal, no tie lopty, ktoré za obrany prenikli spoľahlivo pochytal. Výborne klapala aj obrana, v ktorej vyčnieval stopér Michal Gallo. Novic v tíme MFK  nielen umne dirigoval obranu. Jeho príchodom prišla do stredu obrany nielen presná prihrávka ale zdá sa, že aj spoľahlivosť, ktorá v minulej sezóne chýbala. Druhý stopér Tomáš Sedlák sa síce nevyhol dvom chybám, no stretnutie proti Považanom môžeme hodnotiť, ako jedno z jeho lepších v drese MFK Zemplín. Spoľahlivé výkony podali aj krajní obrancovia, ktorí nielen dobre pozične bránili ale aj výdatne podporovali útok. V dobrom svetle sa ukázal aj stred poľa. Na tradičné spoľahlivé výkony Božoka či Janočko sme už zvyknutí, no teraz sa k nim pridali aj ostatní. Defenzívny štít Podhorín nestratil asi ani jednu loptu a okrem toho, že strelil úvodný gól, ho bolo vidieť počas celého duelu. Zdá sa tak, že michalovskí tréneri konečne našli hráča, ktorý by bol v budúcnosti schopný tento strategicky veľmi dôležitý post zaplniť. Motorom stredu poľa bol v sobotu jednoznačne Róbert Kovaľ. Ten sa doslova bavil futbalom a hosťom viackrát poriadne podkúril. V ničom nezaostával ani útok. Kunca opäť nabehal na hrote kilometre a Hamuľak sa dvakrát trafil do čierneho - teda svoju úlohu splnil.

Podčiarknuté a zhrnuté, sobotňajšie úvodné predstavenie sa Michalovčanom vydarilo. Ukázalo, že forma v prípravných zápasoch nebola náhodná a že cesta, ktorou sa družstvo vydalo nemusí byť stratená. Zemplínčania ju však musia potvrdiť aj v ďalších zápasoch. Keď sa tak stane, divák ich opäť určite odmení potleskom, tak ako to bolo v sobotu. Potom sa ľahko môže stať aj to, že práve začatá desiata druholigová sezóna bude pre MFK Zemplín tou poslednou v druhej najvyššej súťaži ...

Peter Brendza



Uverejnené: 21.07.2013 14:07:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.