files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dorastenky a juniorky Iuventy začali s prípravou

Po ženskom tíme Iuventy Michalovce začali s prípravou na novú sezónu aj dorastenky a juniorky tohto klubu. Tie odštartovali prípravu v pondelok 21. júla. Dorastenky a juniorky sa zo začiatku budú pripravovať v domácich podmienkach, neskôr pôjdu aj na zahraničné herné previerky. V kádri starších dorasteniek sa objavila aj čiernohorská juniorská reprezentantka Iva Rečevičová, ktorá prichádza do tímu na dvojtýždňovú skúšku z Budučnosti Podgorica.

Lodivod starších dorasteniek a junioriek František Urban

Zmeny v realizačných tímoch

Na úvodných tréningoch privítali dievčatá noví kormidelníci. V prípade starších dorasteniek či junioriek (tie trénujú spolu) nejde o úplne nového lodivoda, keďže František Urban v minulej sezóne okrem pozície asistenta Jána Packu pôsobil aj ako jeden z dvojice trénerov juniorského tímu, ktorý sa stal víťazom prvej ženskej ligy. Pri mladších dorkách ide o úplne novú osobu, keďže doterajšieho lodivoda Dušana Daniša, ktorý v klube končí po desiatich rokoch, nahradil bývalý juniorský reprezentant Maroš Vikartovský. Ten do Michaloviec prichádza z Košíc, kde v predchádzajúcich rokoch viedol mládežnícke tímy tamojšieho 1. MHK. „Zmeny nastali aj v kádroch obidvoch tímov. Pri starších dorastenkách odišiel silný ročník 1993, no na druhej strane máme k dispozícii ďalší silný ročník 1996. K mladším dorastenkám zase prichádzajú dievčatá z ročníka 1998, ktoré slávili majstrovský titul tak pri mladších, ako aj pri starších žiačkach,“ informoval nás o zmenách v kádri šéftréner mládeže Iuventy Michalovce František Urban, ktorý zároveň vedie aj staršie dorastenky.

Zahraničné herné previerky

Tak, ako po minulé roky, aj tentoraz majú dorastenky naplánovanú kvalitnú letnú prípravu obohatenú o medzinárodnú konfrontáciu. „V prvých dvoch týždňoch sa budeme pripravovať doma. Využívať chceme nielen našu domovskú halu, ale aj okolité terény, atletický tartan na IV. ZŠ alebo posilňovňu. Nebude to však len o naberaní kondície, do prípravy chceme zakombinovať aj tréningy s loptami.  Staršie dorastenky sa zúčastnia troch turnajov v srbskej Kikinde, maďarskom Mezökövesde a českých Otrokoviciach. Prvý turnaj bude dorastenecký, ďalšie dva už ženské, takže nás čakajú naozaj ťažké zápasy, ktoré určite dievčatá posunú ďalej. Za hranice Slovenska vycestujú aj mladšie dorastenky, ktoré absolvujú turnaj v maďarskom Hajdunanási. Tohto súpera dvakrát privítajú aj na svojej palubovke,“ v stručnosti pomenoval F. Urban program letnej prípravy.

Prišla na skúšku: Juniorská reprezentantka Čiernej Hory Iva Rečevičová (na fotogarafii vľavo) prichádza na skúšku z Podgorice

V príprave aj čiernohorská juniorská reprezentantka

Do prípravy junioriek či starších dorasteniek sa zapojila aj jedna nová tvár. Ide o čiernohorskú juniorskú reprezentantku Ivu Rečevičovú. Stosedemdesiatdva centimetrová stredná spojka prichádza do Michaloviec z Budučnosti Podgorica na dvojtýždňovú skúšku.  „Ide o veľmi zaujímavú hráčku. Je ročník narodenia 1995, takže za dorast môže hrať ešte dva roky. Mohla by byť platnou posilou nielen dorasteneckého, ale aj juniorského tímu, navyše do budúcnosti môže byť zaujímavou hráčkou aj pre seniorský tím. O jej zotrvaní sa rozhodne po skončení dvojtýždňovej skúšky,“ poznamenal k účasti Čiernohorky šéftréner mládeže Iuventy Michalovce František Urban.

Peter Brendza

Foto z tréningov dorasteniek nájdete aj tu a tu



Uverejnené: 24.07.2013 13:10:35

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623