files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sídlisko juh špatia vyschnuté stromy

Na tomto michalovskom sídlisku sídlia IV. A VI.základná škola. Vynikajú modernými športovými areáli, na ktorých bola pred niekoľkými rokmi zrealizovaná rozsiahla rekonštrukcia. Aj širokou verejnosťou dosť vyhľadávané športoviská však špatia vyschnuté stromy.

Jeden z nich sa nachádza pri areáli VI.ZŠ. Mohutná opacha je vyschnutá už asi dva roky. Horšie však je, že jej kmeň začína práchnivieť. Takže, pokojne sa môže stať, že pri silnejšom vetre strom padne ako podťatý. Ak si uvedomíme, že konáre sa nachádzajú priamo nad cestou, tak sa môže stať naozaj všeličo.

Oveľa lepšie by bolo, ak by chorá drevina nehyzdila pekné prostredie. Športovisko IV.ZŠ je udržiavané na vysokej úrovni.  Aj nedávno tam celé dni vrčali kosačky, takže trávička je pekne upravená  a prázdninujúce deti sa na nej môžu s chuťou vyšantiť. Nehovoriac o perfektnej tartanovej dráhe, na ktorej si denne rekreačne zabehajú desiatky nadšencov rekreačného behu. 

Na okraji areálu sa však týči vyschnutý strom, ktorý kazí dojem z pekného prostredia. Pritom nejde o mohutnú drevinu. Jej výrub je otázku niekoľkých minút. Ťažko preto povedať, prečo ešte stále nebol zrealizovaný. No a napokon sa uvedená problematika dotýka aj nákupného centra na Ulici Saleziánov (tzv. malá družba). Nákupné centrum prešlo v uplynulých rokoch rozsiahlou modernizáciou. Z rozpadávajúceho sa obchodíka sa stali nákupné priestory spĺňajúce požiadavky 21.storočia. Pri parkovisko však do diaľky svieti  vysoká zoschnutá breza.  Vôbec sa tam nehodí.

Ján Čúrny



Uverejnené: 24.07.2013 13:55:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.