files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dorastenci MFK Zemplín v príprave

Už najbližší víkend sa začínajú nielen ďalšie futbalové súťaže mužov, ale aj najvyššie dorastenecké ligy. V nej bude mať náš zástupca MFK Zemplín  Michalovce kvôli reorganizácii súťaže až tri tímy U-19, U-17 a U-16. Ich trénermi pre nasledujúci ročník budú v kategórii U-19 Branislav Sokoli, pri tíme U-17 bude pôsobiť Albert Rusnák a U-16 povedie Tomáš Kozár. S naším fotoobjektívom sme navštívili tréning výkladnej skrine michalovskej mládeže – tímu U-19.

Do sezóny s nezmenenými cieľmi

V plnej príprave na sezónu sú aj hráči tímu U-19, čiže starší dorastenci. Tí sa v minulej sezóne umiestnili na krásnom treťom mieste a z vrchných priečok by podľa trénera tímu Branislava Sokoliho nechceli klesnúť ani túto sezónu. „To určite nie. Naše ciele sa oproti minulej sezóne nemenia. Čo sa týka tabuľky, chceli by sme sa pohybovať do piateho miesta. Vzhľadom na našu silu kádra je podľa mňa toto umiestnenie reálne. Čo sa týka tých cieľov do budúcnosti, chceme chlapcov zaťažiť tak, aby ten prechod od dorasteneckého futbalu k mužskému nebol pre nich tak náročný, ako to bolo v minulých sezónach. Našim najväčším cieľom aj tentoraz zostáva výchova hráčov pre prvý tím, čo sa v posledných sezónach dorasteneckým družstvám aj darí,“ zdôraznil lodivod michalovského celku U-19.

V príprave sa im príliš nedarilo

Starší dorastenci odohrali v príprave štyri stretnutia, v ktorých až trikrát ťahali za kratší koniec. Na druhej strane treba podotknúť, že až tri zo štyroch stretnutí odohrali proti mužom. Najskôr prehrali vo Vyšnom Opátsku 2:3, potom nestačili ani na družstvo Veľkých Revíšť, ktorého podľahli 1:2, následne zaznamenali jedinú výhru v príprave, keď triumfovali v Giraltovciach 2:1. Tretiu prehru zaznamenali v generálke, v ktorej nestačili na dorastencov Bardejova. Tým podľahli na ich pôde 2:4. „Prípravu na sezónu ako - tak môžem hodnotiť kladne. Splnili sme totiž všetko, čo sme si naplánovali. Trošku som sklamaný z prístupu k zápasom. Tie výkony totiž neboli také, aké sme si predsavzali. Síce sme na každé stretnutie nastúpili v inom zložení, no ja som očakával od chlapcov väčšiu snahu pobyť sa o miesto v zostave. Aj napriek tomu verím, že do súťaže vykročíme presvedčivejším krokom, ako to bolo v minulom roku,“ vyjadril presvedčenie kormidelník U-19 Branislav Sokoli.

Vyriešiť brankársky problém

V kádri, ktorý v minulej sezóne skončil na treťom mieste, nastalo viacero zmien oboma smermi. Z vekových dôvodov v ňom skončili okrem trojice Kovaľ, Danko, Bréda, ktorí však do súbojov, vzhľadom k tomu, že patrili do mužského tímu, zasiahli len sporadicky, aj Kira, Štofík, Škultéty, Havrilla, Sochanič a Popovič. Na druhej strane do tímu pribudlo až pätnásť hráčov z minuloročného tímu U-17 a družstvo posilnila aj dvojica novicov - stredopoliar Erik Micovčák prichádzajúci z tímu KAC Košice a odchovanec prešovského futbalu naposledy pôsobiaci v Žiline útočník Kristián Hejka. „Najviac ma mrzí odchod brankára Babjaka, ktorý si to namieril do Podbrezovej. Musím povedať, že s jeho odchodom som pred začiatkom prípravy nerátal a počítal som s ním ako s brankárskou jednotkou. Bohužiaľ, rozhodol sa odísť a my to musíme rešpektovať. Túto medzeru sme mohli zaceliť španielskym brankárom, ktorý prišiel na skúšku, no jeho výkonnosť nebola adekvátna, a tak musel odísť. Momentálnou brankárskou jednotkou je Holienčin. Ten prišiel z tímu U-17 a zatiaľ si počína viac ako dobre. Ide o dobrého golmana, ktorý však potrebuje nejakú konkurenciu. Aj preto sa snažíme o získanie ešte jedného brankára,“ zdôraznil lodivod michalovského celku. My len dodajme, že starší dorastenci začínajú túto súťaž v sobotu, kedy sa v prvom kole predstavia na pôde Trnavy. Diváci však budú môcť doma vidieť tímy U-17 a U-16, ktoré v nedeľu 3. augusta o 13.00 resp. 15.00 privítajú „Bilých andelov“ na svojom štadióne. 

Reorganizácia súťaží

Najvyššie dorastenecké súťaže pred nastávajúcou sezónou prešli reorganizáciou. Najvyššiu súťaž tentoraz bude hrať iba štrnásť tímov a tá bude uzavretá. Družstvá z druhých najvyšších súťaží síce majú šancu dostať sa do prvej ligy, no budú musieť splniť viaceré prísne kritéria. Víťaz druhej ligy, ktorý tieto kritéria splní, môže odohrať baráž o postup s tímom, ktorí skončí v tabuľke na poslednom mieste. Ďalšou výraznou zmenou je aj to, že celoslovenskú súťaž v nasledujúcej sezóne bude hrať okrem tradičných tímov U-19 a U-17 aj družstvo U-16. Spoločnú dvojičku utvoria tímy U-17 a U-16, hráči U-19 odohrajú svoje majstrovské stretnutie osamote. V jednom kole sa stretnú všetky tri družstvá s rovnakým tímom, len s tým rozdielom, že keď sa U-19 predstaví doma, ostatné dva tímy idú k súperovi a naopak.

Peter Brendza



Uverejnené: 31.07.2013 21:58:57
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.