files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa vo výbornom zápase nestačila na Hypo

Hádzanárky Iuventy Michalovce prehrali vo svojom treťom vystúpení v rámci 20. ročníka Memoriálu Tomáša Jakubču s najväčším favoritom na zisk prvenstva rakúskym Hypo Niederosterreich o jedenásť gólov 24:35 (12:19). Hypo je tak naďalej bez prehry a spolu s ruským Rostovom vedie priebežnú tabuľku. O víťazovi 20. ročníka sa teda rozhodne vo vzájomnom súboji týchto dvoch celkov, ktorý sa odohrá v nedeľu o 11.00. Iuventa svoje účinkovanie na turnaji zakončí zápasom s rumunským Baia Mare, ktorý sa odohrá o 13.00.

Michalovské hádzanárky sa 8-násobného víťaza Ligy majstrov vôbec nezľakli. Skóre zápasu otvorila po tridsiatich sekundách hry Rebičová a keď sa v 2. minúte presadila Horňáková Iuventa viedla - 2:0. Dvojgólovým rozdielom vyhrávali Michalovčanky aj na začiatku tretej minúty, keď sa do čierneho trafila Trehubová (3:1). Aktuálny víťaz PVP však hneď nato zaznamenal šnúru štyroch gólov a po presnom zásahu Brazílčanky Silvovej viedol 5:3. Domáce hádzanárky sa ale nevzdávali a po góle Trehubovej zo sedemmetrového hodu bol v 10. minúte rozdiel v skóre iba jednogólový (5:6). Hypo však zaplo na vyššie obrátky a už o niekoľko desiatok sekúnd viedlo po presnom zásahu momentálne najlepšej hráčky sveta Brazílčanky Nascimento 9:6. Aj napriek tomuto vedeniu tréner Hypa Morten Soubak spokojný vôbec nebol a v 14. minúte si za tohto stavu zobral oddychový čas. Ten jeho zverenky nabudil, pretože po ďalšom góle Nascimentovej vyhrávali v 21. minúte už o sedem gólov - 16:9 a tréner Ján Packa siahol takisto po tabličke s oddychovým časom. Rakúsky majster si však sedemgólový náskok udržal až do konca prvého polčasu.

Úvod druhého dejstva vyšiel lepšie michalovskej Iuvente, ktorá po góle Szöllösiovej v 34. minúte prehrávala rozdielom šiestich gólov 14:20. „Rakúšanky“ ale opäť zapli na vyššie obrátky, čoho výsledkom bolo v 37. minúte po góle Rodriguesovej ich deväťgólové vedenie - 23:14. Následná päťminútovka, ktorú Iuventa vyhrala 5:1, však Michalovčanky opäť vrátila opäť do hry o lepší výsledok a keď bol v 46. minúte po góle Markovičovej stav 21:25, tréner Soubak si zobral oddychový čas. Ten jeho zverenkám pomohol, keďže už o tri minúty vyhrávali opäť o šesť gólov (22:28) a time-out si zobral aj lodivod Iuventy Ján Packa. Rozbehnuté Hypo už ale nezastavilo nič a do konca zápasu jeho náskok narástol na jedenásť gólov – 35:24.

Iuventa Michalovce - Hypo Niederösterreich 24:35 (12:19)

Pok. hody: 6/4 - 2/2. Vylúčené: 2 - 2. Rozhodovali: Bečička, Horák. Divákov: 1100.

Iuventa: Petrocziová, Medveďová - Markovičová 4/2, Kiridžičová 3/1, Piskayová, R. Vargová, Szöllösiová 4, Kovaličková 1, Rebičová 3, Holešová, Horňaková 7, Rečevičová, Wollingerová, Trehubová 2/1.

Hypo: Arenhart, Acimovič - Nascimento 8/2, Diniz 2, Rocha Da Gomes, Muller, Rodrigues 6, Dias Minto, Silva 6, Mauler 2, Kaiser 2, Hajgato 7, Cavaleiro 2.



Uverejnené: 10.08.2013 20:38:04
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.