files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín triumfoval v Dolnej Ždani a je na čele tabuľky !

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili vo štvrtom kole II. futbalovej ligy na pôde tímu FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa po dvoch góloch Michala Hamuľaka a jednom Róberta Kovaľa ešte z prvého polčasu 3:0. Michalovčania sa touto výhrou vyšvihli na prvé miesto tabuľky, ktorú vedú s desiatimi bodmi o skóre pred Sencom. Zverenci trénera Jozefa Bubenka sa najbližšie predstavia na domácom trávniku, keď v nedeľu 18.  augusta o 19.30 privítajú v šlágri 5. kola Tatran Prešov.

Úvod stretnutia patril domácemu FK Pohroniu. Jeho hráči zahrávali tri rohové kopy, no nič z nich nevyťažili. V 4. minúte hľadal v pokutovom území Zvaru prízemným centrom Paraj, jeho pokus ale Raška v bráne MFK spoľahlivo vyriešil. Aj v ďalšom priebehu prvého polčasu mali viac z hry domáci, hráči MFK Zemplín však hrali vzadu veľmi spoľahlivo a nováčika súťaže do šancí nepúšťali. Hostia dali o sebe prvýkrát vedieť v 18. minúte, kedy neprešli cez obranu FK Pohronie ani dva strely Dominika Kuncu. V druhej polovici prvého polčasu sa začala karta obracať. Michalovčania mohli udrieť najskôr v 32. minúte, kedy však bol brankár Packo pri Janočkovej strele pozorný. O minútu neskôr sa už však hráči MFK tešili z úvodného gólu. Potom, čo lopta prešla do šestnástky sa do nej z pravej strany oprel Hamuľak a jeho strela skončila v sieti domácich 0:1. Tí sa ani nestihli spamätať a prehrávali dvojgólovým rozdielom. O niekoľko sekúnd totiž napriahol spoza šestnástky Kovaľ a jeho strela skončila pod brvnom Packovej brány - 0:2. Vynikajúcu sedemminútovku hostí zakončil v 40. minúte Hamuľak, ktorý obišiel aj brankára Packa a pohodlne zakončil do siete po tretíkrát - 0:3. Prvý polčas sa tak skončil, aj keď to na ihrisku nevyzeralo, trojgólovým vedením favorizovaných hostí.

Tí ani v druhom polčase neupustili zo svojej taktiky. Výborne bránili a využili každú šancu na uskutočnenie protiútoku. V 50. minúte mohli domáci znížiť, no Raška si poradil najskôr so strelou Zvaru a potom aj s dorážkou striedajúceho Sedliaka. Po hodine hry sa mohol do strelecke listiny po tretikrát v zápase zapísať Michal Hamuľak, jeho strela ale tentoraz minulu bránu domácich. Ani v ďalších minútach sa obraz hry nezmenil. Michalovčania spoľahlivo kontrolovali priebeh hry a zaslúžene dokráčali k tretiemu tohtosezónnemu víťazstvo, ktoré ich katapultovalo na čelo tabuľky.

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - MFK Zemplín Michalovce 0:3 (0:3)

Góly: 33. Hamuľak, 34. Kovaľ, 40. Hamuľak

Žlté karty: 51. Kamas - 85. Podhorín.

Rozhodovali: Jánoš – Súkeniková, Poláček.

Divákov: 730.

FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Packo – Krivjančin, Kamas, Blaho, Sekereš - Ometák, Bobor (46. Páleník), Paraj (66. Ojirogbe), Abrahám (46. Sedliak) - Zvara, Pinka

MFK Zemplín Michalovce: Raška - Obert, Gallo, Smrek, Vanák (84. Danko) - Janočko (73. Regáli), Podhorin, Sedlák, Kovaľ (63. Janič) - Kunca, Hamuľak.



Uverejnené: 11.08.2013 18:30:17 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.