files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí dorastenci remizovali s Realom Madrid !

Medzinárodný dorastenecký futbalový turnaj Michalovce Cup 2013 vyvrcholil záverečnými zápasmi v základných skupinách. Najskôr v B. skupine remizovalo talianské Chievo Verona so španielským Villarrealom CF 2:2 (0:1) a jeho hráči si tak zabezpečili prvé miesto v skupine. A potom to prišlo. Pod umelými reflektormi proti sebe nastúpili michalovskí dorastenci a hráči "kráľovského" Realu Madrid. Pred do posledného miesta zaplnenými tribúnami sa hral futbal vynikajúcej úrovne. Mladí Michalovčania dokonca išli do vedenia gólom Jakuba Straku z 65. minúty, no hosťom sa tri minúty pred koncom gólom podarilo vyrovnať zásluhou Mayorala na konečných 1:1. Michalovčania sa tak v piatok o 16.00 stretnú v stretnutí o piate miesto s tímom FK Dukla Banská Bystrica. O 18.00 je na programe zápas o tretie miesto medzi Villarealom a Šachtarom Doneck, no a o 20.00 sa začína finále Real Madrid - Chievo Verona.

Do posledného miesta natrieskaný štadión videl z oboch strán vynikajúci zápas. Lepšie začali hostia. Tí v druhej minúte pohrozili strelcom dvoch gólov z predošlého zápasu so Šachtarom Doneck Alvarom Riverom, ktorého strelu vytlačil bravúrne michalovský golman Michal Janočko. O dve minúty dali o sebe vedieť aj hráči MFK Zemplín. Na center z ľavej strany najvyššie vyskočil Martin Kolesár, no jeho hlavička tesne minula bránu Realu. Vynikajúci futbal pokračoval aj naďalej. V šiestej minúte sa opäť vyznamenal Michal Janočko, ktorý zlikvidoval strelu Dorada. V 18. minúte zahrávali domáci štandardku, na ktorej konci opäť nebezpečne hlavičkoval Kolesár, no Barbera v bráne Realu sa nedal prekvapiť.  V druhej polovici prvého polčasu prišli chvíle domácich. Tí mohli otvoriť skóre najskôr v 24. minúte, kedy sa lopta po rohovom kope odrazila k Vaškovi, no ten trafil iba brvno už prekonaného golmana Realu Barberu. Najväčšiu šancu prvého dejstva spálil minútu pred jeho koncom domáci kapitán Jozef Vajs, ktorý sa rútil sám na bránu hostí, trafil však iba vybiehajúceho golmana a následne len o centimetre minul svätyňu Realu aj Samuel Sarik.

Aj v druhom polčase pokračoval zápas výbornej úrovne. Jeho úvod opäť patril domácim, ktorí sa po Bellasovej strele v 50. minúte už tešili zo streleného gólu, ale ich radosť pokazil ofsajdovým verdiktom hlavný rozhodca Chmura. Michalovský útočník bol v šanci aj o dve minúty neskôr, kedy zoči – voči súperovmu golmanovi trafil iba do jeho nôh. Michalovčania tlačili svojho súpera aj naďalej. V 63. minúte unikal obrane Realu Jozef Vajs, stopér Sanchéz zatiahol zýchrannú brzdu a hlavný rozhodca Chmura nekompromisne tasil červenú kartu. Presilovku o jedného hráča využili Michalovčania takmer okamžite. Hneď z následného priameho kopu trafil presne k prvej žrdi Straka a MFK Zemplín viedol 1:0. Po strelenom góle však prebrali opraty zápasu do rúk hráči Realu. Tí viackrát podkúrili domácej obrane a nakoniec sa im tri minúty pred koncom podarilo zásluhou Mayorala vyrovnať.

MFK Zemplín Michalovce - Real Madrid CF 1:1 (0:0), na strely zo značky PK 1:3

Góly: 65. J. Straka - 77. Mayoral

ŽK: 27. Tkáčik, 31. Vajs, 66. Bellás, 79. J. Hreha (všetci Michalovce)

ČK: 63. J. Sanchez (Real Madrid)

Rozhodoval: Chmura - 4 440 divákov (vypredané)

MFK ZEMPLÍN: M. Janočko - Halagan, M. Kolesár, M. Janočko, J. Vaško - Tkáčik (36. J. Straka), Bednár, Sarik, Vajs, Chimaľ (74. J. Hreha) - Bellás (62. Kondáš)

REAL CF: Barbero - Areses, J. Sanchez, Sena, Buces (67. Herrera) - Gonzales, Seoane, Grau, Garcia - Rivero (72. Molina), Dorado

Konečná tabuľka skupiny A:

 1.   Real Madrid   2      1      1      0      3:1      4 
 2.  Šachtar Doneck      2   1  0  1  2:2   3
 3.  Michalovce  2  0  1  1  1:3  1

Villarreal - AC Chievo Verona 2:2 (1:0), na strely zo značky PK 3:4

Góly: 4. Villanueva, 42. Kiko - 50. a 66. De Paoli

ŽK: 26. Segura, 36. S. Perez, 36. Sena - 56. Favre

ČK: 63. Pujades (Villarreal)

Rozhodoval: Kakaščík - 2 500 divákov

CF: Pujades - Xavi Liebanas, Lucas, S. Perez, Bonell (52. Llop) - Segura (41. Kiko), Chuca (52. Molina), Pau Torres, Sena (52. Fernandez) - Villanueva (63. Lugue), Poveda (52. De Los Cobos)

AC CHIEVO: Kerezovic - Parisio (70. Stangmellini), Bence, Oprut (50. Roma), Di Minico - De Paoli, Favre (74. Amarantidis), Connor (50. Idugbor), Matteo Gallo (50. Ceccarelli) - Ncissah, Provenzano

Konečná tabuľka skupiny B:

 1.   Verona   2     1     1     0     6:2     4 
 2.  Villarreal   2   1  1  0  3:2  4
 3.  Banská Bystrica      2  0  0  2  0:5  0


Uverejnené: 15.08.2013 23:34:24
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.