files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla sa v príprave zatiaľ iba hľadá

Hokejisti HK Dukla Michalovce v príprave na novú sezónu zatiaľ zaznamenali iba dve prehry. V utorok totiž prehrali na ľade poľského Sanoku (1:5) a v piatok nepotešili ani svojich fanúšikov, keď na domácom ľade hladko podľahli Bardejovu (1:6). Najbližšie sa Michalovčania opäť predstavia doma, keď v utorok 20. augusta o 17.00 privítajú na svojom ľade rumunského majstra HC Csikszereda.

Michalovce uprednostnil pred Prešovom

V drese michalovskej Dukly sa v prvom domácom stretnutí proti Bardejovu divákom predstavilo viacero nových tvári. Jednou z nich je aj útočník Štefan Majerník. Odchovanec košického hokeja, ktorý sa narodil presne v posledný deň roka 1986, predchádzajúce tri sezóny strávil vo Francúzsku, kde postupne obliekal dresy prvoligového Morzine - Avoriaz, ale aj druholigového Nice. „Chcel som sa jednoducho vrátiť na Slovensko. Uprednostňoval som hlavne jeho východ a ponuky som mal z Prešova, ako aj z Michaloviec. Tá michalovská bola o niečo konkrétnejšia, navyše jeho funkcionári reagovali promptne, čo ma presvedčilo, že Michalovce sú pre mňa správnou adresou,“ uviedol dvadsaťšesťročný stredný útočník, ktorého tréner Horváth zaradil do tretieho útoku spoločne s Petrom Čížekom a Tomášom Strížom.

Nadviazať na predchádzajúce štatistiky

Pre Štefana Majerníka nie je prvá hokejová liga úplnou neznámou. Odchovanec košického hokeja totiž v druhej najvyššej súťaži pôsobil štyri roky pred svojím odchodom do krajiny galského kohúta. Treba povedať, že v týchto sezónach, keď postupne obliekal dresy Humenného, Trebišova či Bardejova, sa mu výrazne darilo a patril medzi lídrov produktivity. V poslednej sezóne na Slovensku, keď pôsobil v Bardejove, bol so 76 bodmi za 22 gólov a 54 asistencií suverénne najproduktívnejším hráčom druhej najvyššej hokejovej súťaže a na tieto štatistiky by chcel nadviazať aj v nasledujúcej sezóne. „No tak to je samozrejmé. Aj preto ma predstavitelia klubu určite oslovili. Pevne verím, že ich rovnako ako trénera nesklamem a svojimi gólmi či prihrávkami pomôžem tímu k čo najlepším výsledkom. Tie ambície totiž v Michalovciach po vydarenej minulej sezóne sú len tie najvyššie,“ zdôraznil Štefan Majerník, ktorý sa s michalovskou Duklou dohodol na ročnom kontrakte.    

Na ľade sa stále hľadajú

Michalovským hokejistom sa v príprave na novú  sezónu zatiaľ nedarí a zbierajú akurát prehry. Najskôr totiž prehrali na ľade Sanoku (1:5) a potom nestačili pred vlastnými fanúšikmi ani na minulosezónneho víťaza prvej ligy celok Bardejova, ktorému na vlastnom ľade podľahli hladko 1:6. „Je pravdou, že sa nám v príprave zatiaľ nedarí. Nie je to z našej strany optimálne. Stále sa totiž na ľade iba hľadáme. Musíme to proste zjednodušiť,“ podotkol útočník michalovskej Dukly, ktorý však tieto prehry zatiaľ tragicky neberie. „Našťastie je to len príprava na novú sezónu. Ja verím, že tieto prehry môžu byť na niečo prospešné. Našim cieľom proste je pripraviť sa na novú sezónu čo najlepšie. Až potom budú dôležité aj výsledky.“ My len dodajme, že michalovskí hokejisti sa v rámci prípravy na novú sezónu predstavia opäť doma, keď v utorok 20. augusta o 17.00 privítajú na svojom ľade rumunského majstra HC Csikszereda.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.08.2013 10:16:55

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623