files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín pokoril Prešov a je znova lídrom!

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v stretnutí 5. kola II. futbalovej ligy pred rekordnou návštevou 4052 divákov nad Tatranom Prešov 2:0. O svojom víťazstve rozhodli už v prvej dvadsaťminútovke, v ktorej sa dvoma gólmi presadil Michal Hamuľak.

Michalovčania sa od začiatku pustili do súpera, ktorý nevedel, kde mu hlava stojí. Už v úvodných sekundách pohrozil strieľaným centrom Kovaľ. Následne vynikajúco do pokutového územia odcentroval sprava Janočko a Hamuľak vo vyskoku pravou nohou poslal loptu do siete - 1:0. Domáci hráči naďalej nepoľavovali. O niekoľko ďalších desiatok sekúnd poslal center do pokutového územia Kovaľ, no Kunca hlavou nenamieril presne. Na druhej strane pohrozili aj hostia, keď strieľanú prihrávku Dolného do pokutového územia Raška na dvakrát zlikvidoval. Vzápätí tvrdo vypálil na hosťujúcu bránu Podhorín a ten istý hráč v 17. minúte hlavičkoval po rohovom kope tesne nad bránu hostí. O minútu neskôr pálil Janočko z priameho kopu takisto tesne nad bránu hosťujúceho Taliana. O ďalšiu minútu sa proti Hatekovi presadil Dominik Kunca, na jeho strieľaný center si nabehol Hamuľak, ktorý vsietil už svoj siedmy gól v tejto sezóne. Rekordná návšteva 4052 divákov videla zaujímavý futbal aj v druhej polovici prvého dejstva. V 38. minúte neusmernil Dolného center z rohového kopu do siete Nworah, na druhej strane o štyri minúty neskôr mohli Michalovčania viesť už rozdielom triedy, no Obertov center Kunca do siete neposlal. V závere prvého polčasu mali hostia ideálnu šancu na strelenie kontaktného gólu. Michal Gallo stiahol nedovolene v šestnástke Barteka a hlavný rozhodca Smolák nariadil pokutový kop. Ten ale Dávid Leško poslal iba do žrde Raškovej brány.

V druhom polčase tempo hry upadlo a viac zaujalo vyčíňanie obidvoch fanúšikovských táborov. Polícia však mala situáciu pod kontrolou a hráči sa tak mohli venovať hre. Hneď v úvode druhého dejstva nebezpečne pálil Janočko. V 60. minúte mohli hostia opäť znížiť, Leškov strieľaný center však len presvištal pred Raškovou bránou. Michalovčania v ďalšom priebehu umne bránili a nepúšťali hostí do šancí. Vo vynikajúcej atmosfére, keď diváci predviedli aj mexickú vlnú, tak domáci hráči MFK Zemplín v pohode dokráčali k víťazstvu 2:0 a po záverečnom hvizde rozhodcu ich diváci z ihriska vyprevadili zaslúženým potleskom.

MFK Zemplín Michalovce - Tatran Prešov 2:0 (2:0)
Góly: 2. a 19. M. Hamuľak
Žlté karty: 44. Gallo - 12. Zbiňovský.
Rozhodovali: Smolák - Chládek, Roszbeck.
Divákov: 4052.

MFK ZEMPLÍN: M. Raška - Obert. M. Gallo, T. Sedlák, Smrek - Kovaľ, Podhorín, Janočko (70. L. Janič), Božok (77. Vernon) - Kunca, Hamuľak (83. S. Danko).
TATRAN: Talian – Hatok, Bartek, P. Jacko, P. Petráš – Papaj, Zbiňovský – Dolný (46. M. Poliaček), Katona (72. Luk. Hruška), D. Leško (79. Ivanko Macej) – Nworah

Najbližší program MFK Zemplín:
6. kolo (Sobota 24. august): ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce
2. kolo Slovnaft Cup (Utorok 27. august): MFK Vranov n/Topľou - MFK Zemplín Michalovce
7. kolo (Sobota 31. august o 19.30): MFK Zemplín Michalovce - ŠK SFM Senec



Uverejnené: 18.08.2013 22:20:56
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.