files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Richard Smotrila spojil budúcnosť s Duklou až na druhý pokus

Káder michalovskej Dukly sa v posledných dňoch rozrástol aj o útočníka Richarda Smotrilu. Ten sa s vedením minuloročného finalistu prvej ligy dohodol na ročnom kontrakte až teraz, hoci s jeho príchodom do Michaloviec to vyzeralo reálne aj minulú sezónu.

Práve v nej pôsobil v materskej Spišskej Novej Vsi. Keď toto družstvo pomaly ale isto začalo predávať svojich najlepších hráčov, michalovskí funkcionári zaostrili svoju pozornosť práve na tohto dvadsaťpäťročného útočníka. Netreba sa im ani čudovať. Smotrilovi sa v druhej najvyššej súťaži výrazne darilo, keď v drese Spišiakov zaznamenal v 37 zápasoch až 47 bodov za 10 gólov a 37 asistencií. „Je pravda, že tá ponuka bola dosť reálna. Bol som s vedením v kontakte, no mal som aj iné ponuky. Nakoniec som sa rozhodol pre slovenskú extraligu a prijal tak tú popradskú ,“ poznamenal rýchly útočník, ktorý počas svojej kariéry pôsobil okrem materskej Spišskej Novej Vsi aj v bratislavskom Ružinove, Žiline, Poprade a v extralige si obliekol aj dres slovenskej dvadsiatky.

Druhé pytačky už boli úspešné

Odchovanec spišskonovoveského hokeja a michalovskí funkcionári však zostali aj po prvom neúspešnom vábení v kontakte. K ponuke príchodu do Michaloviec sa vrátili aj toto leto a teraz už boli pytačky úspešné. Smotrila totiž v minulých dňoch podpísal s Duklou zmluvu do konca sezóny. „Ponuky som mal aj teraz, no žiadna z nich ma výrazne neoslovila. Rozhodol som sa tak pre michalovskú Duklu. V ceste našej dohody už teraz nestálo nič a tak sme si mohli na druhý pokus spolu tľapnúť,“ podotkol Smotrila. Ten netajil, že za jeho príchodom do Michaloviec stojí aj tréner Marián Horváth. „Samozrejme že zavážilo aj to. S trénerom sa veľmi dobre poznáme. Viedol ma najskôr v spišskonovoveskej juniorke, potom aj dva roky v áčku a vie, čo môže odo mňa čakať. Netajím, že keď prišla druhá ponuka z michalovského klubu, pozeral som aj na to, že tu je pán Horváth a aj preto som už túto ponuku neodmietol.“

Situácia v rodnom klube ho mrzí

Richarda Smotrilu tréner Horváth zaradil do druhého útoku s centrom Milošom Palovčíkom a Martinom Opatovským. V takomto zložení nastúpil druhý útok aj v stretnutí proti rumunskému majstrovi HC Csikszerede, v ktorom si Smotrila pripísal jednu asistenciu pri góle Dušana Kobeľu. V ďalšom zápase na ľade Bardejova síce absentoval pre menšie zranenie, no v tohtotýždňových stretnutiach proti Sanoku (štvrtok 17.00) a Prešovu (piatok 17.00) už bude k dispozícii. Mimochodom, s akými ambíciami prichádza tento útočník s bohatými extraligovými skúsenosťami do Michaloviec? „Osobnou ambíciou je hrať čo najlepšie, aby bola s mojimi výkonmi spokojnosť. Čo sa týka tých klubových ambícii, tie sú určite vysoké. Chalani hrali minulú sezónu finále prvej ligy a vedenie klubu chce určite o najvyššie priečky hrať aj teraz,“ zdôraznil dvadsaťpäťročný rodený Spišiak, ktorého veľmi mrzí súčasná situácia v jeho materskom klube. Ako je známe, ten v súčasnosti zrušil všetky prípravné duely a je veľmi pravdepodobné, že niekdajšia bašta slovenského hokeja nenastúpi ani do ďalšieho ligového ročníka. „Veľmi ma to mrzí, že je tam situácia teraz taká, aká je. Treba povedať aj to, že táto nelichotivá situácia trvá už dlhšie. Podľa mňa je najväčšou škodou ten zimný štadión, ktorý je po bratislavskom a košickom možno najkrajší na Slovensku. Takisto ma to mrzí aj pre mládežnícku základňu klubu. Tá bola vždy veľká a vyrástlo z nej viacero vynikajúcich hokejistov. Bohužiaľ situácia je momentálne taká, aká je. Za všetkým sú peniaze. Tie momentálne v spišskonovoveskom hokeji nie sú a pravdepodobne ani nebudú,“ smutne dodal Richard Smotrila.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.08.2013 15:52:33

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623