files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Triumf michalovskej Iuventy na pôde Zory Olomouc

Michalovské hádzanárky uspeli aj v druhom kole dvanásteho ročníka WHIL, kedy triumfovali na palubovke Zory Olomouc 29:24, hoci po prvom polčase prehrávali rozdielom jedného gólu 11:12. Zverenky trénera Jána Packu čaká v najbližšom kole na domácej pôde prestížny súboj so Slaviou Praha. Tento šláger tretieho kola WHIL je v Chemkostav aréne na programe v sobotu 14. septembra o 17.00 hod. 

Prvý polčas zápasu druhého kola WHIL bol vcelku vyrovnaný. Michalovčanky sa prvýkrát dostali do vedenia v 8. minúte, kedy Kiridžičová upravila na 4:3. Zverenky trénera Jána Packu dobre bránili a z obrany vychádzali do rýchlych protiútokov. Po troch premenených brejkoch Szollosiovej viedli v 12. minúte 7:4 a lavička Olomouca zareagovala na tento stav oddychovým časom. Ten domácim pomohol, keďže v 17. minúte bolo po presnej strele Salčákovej opäť vyrovnané (7:7). Vzápätí sa strelecky presadila aj Severová a Morávačky tak po štvorgólovej šnúre opäť viedli (8:7). Chvíľu na to gólovo odpovedala Rebičová, ktorá prerušila deväťminútovku Iuventy bez streleného gólu (8:8). V poslednej desaťminútovke prvého dejstva sa oba tímy striedali vo vedení. Jeho záver vyšiel lepšie Olmoucu, ktorý v 28. minúte viedol po góle Ružičkovej dvojgólovým rozdielom (12:10). Bodku za prvým polčasom dala premenenou sedmičkou Trehubová. 

Aj keď bol prvý polčas vyrovnaný, Michalovčanky hneď od úvodu druhého dejstva zapli na vyššie obrátky a nepripustili v zápase drámu. Po góloch Trehubovej a Kiridžičovej sa opäť dostali do vedenia (12:13) a to už do konca stretnutia z rúk nepustili. V 40. minúte viedli po presnom zásahu Trehubovej o tri góly (15:18) a lavička Olomouca opäť zareagovala oddychovým časom. Ten im však na rozdiel od toho v prvom dejstve nepomohol. Už o sedem minút neskôr totiž po ďalšom góle Trehubovej Iuventa viedla rozdielom piatich gólov (17:22) a pohodlným krokom tak kráčala k druhému tohtosezónnemu víťazstvu. Štvor až päťgólové vedenie si Michalovčanky udržiavali aj päť minút pred koncom zápasu, kedy po góle v druhom dejstve nezastavitelnej Trehubovej vyhrávali 24:20. Posledné minúty už zvrat v skóre nepriniesli a aj keď sa michalovská Iuventa potrápila, zaslúžene si na svoje konto pripísala víťazstvo 29:24 a aj po druhom kole sú teda Packové zverenky stopercentné.

Štatistika

Olomouc - Michalovce 24:29 (12:11)

Pok. hody: 11/6 - 8/5, vylúčené:  1-3 . Rozhodovali: Horáček a Novotný -  220  divákov.

DHK ZORA: Rašková, Dederlová - Růžičková 8/4, Berová 5/1, Jansová, Pašková 1, Dostálová, Severová 2, Salašová 2, Kalová 1, Salčáková 3/1, Ždánská, Gebre Selassie 2.

IUVENTA: Petróczi, Medveďová - Kiridžič 6, Piskayová, Markovič 3, Szöllösiová 4, Rebičová 5/2, Nagyová, Vargová, Horňáková 2, Tobiašová, Wollingerová 1, Trehubová 7/2, Kovaličková.



Uverejnené: 07.09.2013 19:08:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.