files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Čin roka 2009

Vedenie mesta Michalovce každoročne udeľuje vybraným občanom mesta titul Čin roka a ani tento rok nebol výnimokou. Takýto titul získava jednotlivec alebo kolektív, za mimoriadny úspech, ktorý dosiahol v rôznych oblastiach spoločenského života, športu, kultúry, architektúry, humanizmu, školstva, pedagogiky a zdravotníctva. V jednom roku a v jednej oblasti možno udeliť titul maximálne trom jednotlivcom a trom kolektívom.

Návrh na udelenie tohto prestížneho titulu môžu podávať občania, poslanci mestského zastupiteľstva, mimovládne organizácie, stavovské profesné organizácie aj samotný primátor.

Mestské zastupiteľstvo na svojom poslednom zasadnutí schválilo návrh na udelenie titulu Čin roka ôsmim jednotlivcom a dvom kolektívom. V oblasti humanizmu si ocenenie prevezme ntrm. Peter Javiľák, ntrm. Peter Hinďoš a Václav Záhorčák, v oblasti športu Ladislav Lechan a v oblasti školstva mladý Jakub Šafin a Marianna Vu Hong Die. V oblasti architektúry mesto ocení Ing. Radoslava Harbuľáka, ktorý vypracoval návrh Chemkostav arény a Evanjelického kostola augsburského vierovyznania v Michalovciach a tiež Ing. arch. Mariána Sitarčíka (Rímskokatolícky kostol Najsvätejšieho sdrca Ježišovho). V rámci kolektívov získali titul Čin roka Gymnázium P. Horova v oblasti športu a spevácky súbor PRO MUSICA v oblasti kultúry.

Slávnostné oceňovanie je naplánované na 19. marca a prebehne vo Veľkej sále Mestského kultúrneho strediska. V rámci sprievodného programu sa predstaví sólista opery Slovenského národného divadla Ivan Ožvát, akordeónový súbor TOCCATA a duo PRO MUSICA Košice. Vstup na galaprogram „To najlepšie, čo v meste Michalovce máme“ je pre všetkých zájemcov voľný, začiatok je o 18. hodine.

                     Monika Paľovčíková



Uverejnené: 10.03.2010 20:51:00 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.