files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ľuboš Fajčák okorenil premiéru v drese "baranov" gólom

Odchovanec michalovského hokeja Ľuboš Fajčák (21) má za sebou extraligovú premiéru v drese HC 05 Banská Bystrica. A začal naozaj vynikajúca. Hneď vo svojom prvom extraligovom štarte si totiž pri prehre svojho tímu so Skalicou (1:3) na svoje konto pripísal aj premiérový presný zásah.

Ľuboš Fajčák v drese "Baranov"

Utorkové druhé kolo hokejovej Extraligy prinieslo viacero zaujímavých momentov. O jeden z nich sa postaral aj odchovanec michalovského hokeja Ľuboš Fajčák (21), ktorý odohral svoje prvé extraligové stretnutie a hneď sa zapísal aj do čierneho. V stretnutí Banská Bystrica - Skalica (1:3) totiž šesť sekúnd pred koncom zápasu zaznamenal čestný úspech „baranov“. „Ten zápas bol na vážkach prakticky celý čas. Prehrali sme si to v druhej tretine, kedy sme trikrát inkasovali. Na druhej strane sme viackrát pohoreli na vlastnej koncovke. Aj ja sám som mal ešte za nerozhodného stavu jednu streleckú príležitosť, no podobne, ako moji spoluhráči, som na brankárovi Skalice Lipovskom nepochodil,“ uviedol na margo svojho premiérového štartu v drese „baranov“ Ľuboš Fajčák. Ten nastúpil na stretnutie na ľavom krídle štvrtého útoku a spoločne s centrom Hegyim aj ďalším krídelníkom Lamperom súperovi viackrát podkúril. „Podľa mňa sme si prehrať určite nezaslúžili. Hostia však lepšie využili ponúknuté príležitosti,“ vrátil sa Fajčák ešte k zápasu, v ktorom si nakoniec šesť sekúnd pred koncom otvoril svoj extraligový gólový účet. „Na konci stretnutia si náš útok vytvoril tlak, puk sa pred bránou dostal až ku mne a ponad brankárovu vyrážačku som ho zavesil pod žŕdku súperovej brány. Môj prvý gól ma určite teší, no viac by ma tešil, keby som ho zaznamenal vo víťaznom stretnutí. Ako hovorím, určite sme na to mali.“

Dukle dnes prognózuje výhru

Minulosezónny najlepší strelec michalovskej Dukly tak aj v Extralige zatiaľ pokračuje v strieľaní gólov. Fajčák si svoj debut za Banskú Bystricu mohol odkrútiť už v nedeľu v Piešťanoch (2:3 po predĺžení), no aj keď na stretnutie cestoval, nakoniec ho tréner Vladimír Országh do zápasu nepostavil. „Zatiaľ som tu veľmi spokojný. Všetko ide tak, ako má. Kabína ma zobrala veľmi dobre, so všetkými chalanmi si rozumiem a myslím si, že tvoríme výborný kolektív,“ vyjadril sa dvadsaťjedenročný útočník, ktorý si po prvej hokejovej ligy teraz brúsi extraligové ostrohy. Nezanevrel však ani na rodné Michalovce. Jeho predchádzajúcemu tímu sa na začiatku tejto sezóny nedarí, čo neuniklo ani jeho pozornosti. „Bohužiaľ, chlapci začali dvoma prehrami. V Detve by sa to dalo ešte odpustiť, no prehra so SR 18 ich určite bude ešte dlho mrzieť. Na druhej strane, družstvo je poskaldané veľmi dobre a možno práve táto prehra ich nakopne k lepším výsledkom. Som o tom presvedčený, že stredajší zápas s Prievidzou zvládnu a konečne zabodujú naplno.“

Fakty zo zápasu

HC‘05 Banská Bystrica - HK 36 Skalica 1:3 (0:0, 0:3, 1:0)
Góly: 60. Fajčák (Hegyi) - 21. Kuľha (Vyrůbalík, M. Sloboda), 30. R. Školiak (M. Sloboda, Kuľha), 38. Lažo (Šátek, Staňo)
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Konc - Bednár, Snášel, 1118 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Kalemba - Meland, Saracino, Bambúch, Styk, Rosandič, Zošiak - Kafka, White, M. Hudec - Handlovský, Heizer, R. Macík - Matoušek, Zigo, Matúš Chovan - Lamper, Hegyi, Fajčák.
Skalica: Lipovský - Vyrůbalík, Ketner, M. Srnec, L. Kozák, Staňo, Barák - Kuľha, R. Školiak, M. Sloboda - Obdržálek, Stieler, Lažo - Kutálek, Preisinger, Šátek.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.09.2013 15:17:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.