files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovské florbalistky vykročili do ligy víťazstvom a prehrou

Úvodným turnajom v Banskej Bystrici odštartovala minulý víkend prvá florbalová liga žien. V nej účinkuje aj nováčik súťaže Eastern wings Michalovce. Družstvo, ktoré má najmladší vekový priemer z celej súťaže si nepočínalo vo svojom úvodnom vystúpení zle. Hneď v úvodnom stretnutí ligy totiž zdolalo minulosezónneho vicemajstra prvej ligy ŠK Rebels 91 Topoľčany 6:5. V druhom stretnutí sa im už tak nedarilo a Kysuckému Novému Mestu podľahli vysoko 2:13.

Michalovčanky síce proti Topoľčanom po dvoch tretinách prehrávali 2:5, no v záverečnej časti sa hráčky Eastern wings otrepali a šnúrou štyroch gólov strhli víťazstvo na svoju stranu. „Bol to pre nás veľmi ostrý úvod do súťaže. Pre dievčatá to bol prvý takýto zápas, ktorý odohrali a v úvode to bolo na nich aj vidno. Postupne sme sa však rozohrali a v závere strhli víťazstvo na svoju stranu. Dievčatá sa s tým, že hrali prvýkrát proti staršiemu družstvu, ktoré skončili v tejto lige v minulej sezóne na druhom mieste, vyrovnali veľmi dobre a zaslúžene sme si pripísali prvé dva body,“ skonštatoval na margo prvého ligového stretnutia tréner Eastern wings Gerhard Puchír. My len dodajme, že do štatistík sa z michalovskej strany zapísali akurát dve hráčky. Ivana Kondášová zaznamenala štyri góly, ku ktorým pridala aj dve asistencie a Mária Dzurinová skončila stretnutie s bilanciou dva góly a dve asistencie.

Zranenie kapitánky

Radosť z prvej ligovej výhry trénerovi Puchírovi ihneď zhorkla, keď sa dozvedel veľmi nepríjemnú správu. Pre zranenie kolena mu totiž z kádra vypadla kapitánka tímu – jeho dcéra Simona, ktorá mala byť ťahúňom družstva. „Tak samozrejme, že jej zranenie ma trošku mrzí, keďže práve ona mala byť najväčšou oporou. Žiaľ, teraz sa budeme musieť zaobísť niekoľko týždňov bez nej,“ zdôraznil tréner Eastern wings, ktorého zverenky v druhom zápase ligového turnaja v Banskej Bystrici podľahli jednému z najväčších ašpirantov na postup družstvu FBK Kysucké Nové Mesto vysoko 2:13. „Súper jednoznačne potvrdil svoje kvality. Ide o družstvo, ktoré má na postup do najvyššej Extraligy. Jeho hráčky od začiatku ukázali svoju silu a ich víťazstvo je plne zaslúžené. Aj napriek tejto prehre hodnotím naše úvodné vystúpenie pozitívne. Dievčatá takéto zápasy hrať potrebujú a ja som presvedčený, že naše mladé družstvo bude v tejto súťaži napredovať.“

Mestská liga začína v októbri

Florbalový klub Michalovce spoločne s MsÚ Michalovce začiatkom októbra organizuje tretí ročník Mestskej florbalovej ligy. Jej zápasy sa uskutočnia od októbra v Mestskej športovej hale. Do mestskej ligy sa podľa slov Gerharda Puchíra prihlásiť ešte dá.

 

„Momentálne máme prihlásené tri družstvá. Do súťaže sa dá prihlásiť do konca septembra, kedy je uzávierka prihlášok. Záujemcovia tak môžu urobiť buď osobne, alebo na e-mailovej adrese puchir@fbkmichalovce.sk,“ uviedol prezident Florbalového klubu Michalovce Gerhard Puchír, podľa ktorého ďalších slov sa môžu záujemcovia o súťaži viac dočítať na stránke www.fbkmichalovce.sk alebo na telefónnom čísle 0903 604 195. „Prvé zápasy Mestskej ligy by sa podľa našich plánov mali odohrať koncom októbra,“ dodal na záver prezident FBK.

Výsledky turnaja v Banskej Bystrici
FBK Kysucké Nové Mesto - FbK Quick Sport Banská Bystrica 6:4 (1:1, 4:1, 1:2)
ŠK Rebels 91 Topoľčany - Eastern wings Michalovce 5:6 (3:1, 2:1, 0:4)
Eastern wings Michalovce - FBK Kysucké Nové Mesto 2:13 (1:4, 1:6, 0:3)
ŠK Harvard Partizánske - FbK Quick Sport Banská Bystrica 8:4 (1:2, 5:1, 2:1)

Zostava Eastern wings Michalovce
Dominika Jenčíková, Dorota Lechmanová, Lea Štirbanová - Petra Kováčiková, Mária Patrícia Dzurinová, Vanesa Fedorková, Lýdia Zbojovská, Alexandra Haňová, Eva Brecková, Tamara Takáčová, Lenka Zbojovská, Michaela Naščáková, Ivana Kondášová, Simona Poláková, Chiara Helena Mokáňová, Nikola Filipová, Zuzana Klacíková, Ivana Pocklanová, Klára Grossová, Ivana Filipová, Martina Mikolajová.



Uverejnené: 24.09.2013 14:15:41 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.