files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

KOLESO – vedecká hračka

V Zemplínskom múzeu v Michalovciach bude v priebehu mesiaca október sprístupnená zaujímavá interaktívna  výstava KOLESO – vedecká hračka. Poslaním výstavy je predstaviť koleso, ako základný objav v dejinách ľudstva. Koleso využíva väčšina technických odvetví, je naším verným spoločníkom, užitočným a nenahraditeľným pomocníkom človeka, ktoré už vyše šesťtisíc rokov človek využíva na rôzne účely. Výstavu pripravilo občianske združenie Vedecká hračka z Banskej Bystrice, pričom exponáty získala a námet, scenár a texty k výstave spracovala Ing. Beáta Puobišová, predsedníčka tohto združenia. Vstupné na túto akciu je jedno euro.

Nosným pojmom samotnej výstavy je KOLESO. Základnými predmetmi interaktívnej výstavy hračiek, hier, hlavolamov a drobných experimentov sú najrozmanitejšie KOLIESKA, s ktorými sa každý návštevník dosýta pohrá. V hre, v možnosti dotýkania sa predmetov spočíva špecifikum samotnej výstavy. Na šikovné ruky návštevníkov, bez ohľadu na ich vek, na ich pozorovanie, na zábavné, nezvyčajné a pritom poučné hranie čaká vyše 100 predmetov z 28 štátov, ktoré sú vždy tematicky sústredené v kolesových hniezdach okolo hračky, alebo experimentu s kolesom. Na výstave sa návštevníci môžu popri hre aj veľa naučiť. Výstava je 23. výstavným súborom vedeckých hračiek, ktoré jednoduchým a pritom jednoznačným spôsobom demonštrujú alebo približujú niektorú prírodnú zákonitosť či jav, alebo technický fenomén. Súčasťou výstavy sú panely s informáciami o histórii kolesa, ale aj o kolesách vo vesmíre, prírode, technike, vede, histórii, múzeách, karikatúrach, vtipoch, športe, zábave, optoklamoch, vynálezoch.

Vo výstavných priestoroch západného krídla Zemplínskeho múzea môžete výstavu navštíviť od 2. 10. do 31. 10. 2013 v čase otváracích hodín múzea. Vstupné na výstavu je jednotné, 1 euro, alebo 1 kultúrny poukaz. V prípade záujmu školských skupín je nutné objednať sa na t.č. 056/6441093. Veríme, že tak, ako už v mnohých mestách na Slovensku, sa aj Vám milí Michalovčania Vaše vnútorné kolieska ľahšie, rýchlejšie a tvorivejšie roztočia pri hre na výstave KOLESO – VEDECKÁ HRAČKA. Určite nebudete piatym kolesom na voze! Tešíme sa na Vašu návštevu.



Uverejnené: 26.09.2013 16:24:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.