files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa získala kadetskú vicemajsterku sveta

Hádzanárky Iuventy Michalovce majú novú posilu. Do košiara trénera Jána Packu totiž pribudla devätnásťročná ruská juniorská reprezentačná brankárka Anastassia Zykova, ktorá naposledy pôsobila v Lade Togliatti. Šesťnásobný slovenský majster sa so Zykovou, ktorá je kadetskou vicemajsterkou sveta z vlaňajšieho šampionátu v Čiernej Hore, dohodol na hosťovaní do konca mája 2015.

Kontakt medzi ruskou juniorskou reprezentantkou a michalovskou Iuventou nastal koncom augusta, kedy sa tak Zemplínčanky, ako aj jej predošlý klub Lada Togliatti zúčastnili kvalitne obsadeného turnaja O Slovácky pohár v českom Hodoníne. „Práve tam k nám prišli predstavitelia ruského klubu s ponukou, či nechceme odskúšať ich talentovanú brankárku. Od tej doby sme s ruským klubom v kontakte. Nebolo však ľahké uskutočniť tento transfer. Všetci totiž vieme, že z Ruska je veľmi ťažké vybaviť víza. Trvalo to zhruba dva až tri týždne, no nakoniec sa to podarilo,“ skonštatoval športový riaditeľ šesťnásobného slovenského ženského hádzanárskeho majstra Jaroslav Čúrny, podľa ktorého ďalších slov ide o limitovaný transfer do konca mája 2015. „Výhodou je to, že Nasťa môže ešte nastupovať aj za náš výber starších dorasteniek,“ podotkol športový riaditeľ Iuventy.

Informácie čerpala hlavne z internetu

Kadetská vicemajsterka sveta z roku 2012 je v Michalovciach už zhruba dva týždne. „Dohoda s hráčkou, či jej predošlým klubom prebehla rýchlo. Nasťa tu bola najskôr na skúšku. Trénerovi Packovi sa pozdávala, a tak sme sa ju rozhodli angažovať,“ zdôraznil Jaroslav Čúrny. Devätnásťročná Zykova v čase ponuky o Michalovciach ako aj Iuvente veľa nevedela. „Informácie som čerpala hlavne z internetu. Sledovala som stránku michalovského klubu a takisto som si prezrela káder Iuventy. Viem teda, že ide o šesťnásobného slovenského majstra, pravidelného účastníka európskych pohárov, ktorý má viacero slovenských hráčok a tie dopĺňa niekoľko legionárok,“ poznamenala nová posila Iuventy Michalovce.

Proti Bnei Hertzeliyi ešte nenastúpi

Tréner Ján Packa má teda vo svojom košiari už štvrtú brankárku. Služby ruskej juniorskej reprezentantky však v sobotu a nedeľu počas zápasov druhého kola Pohára EHF proti izraelskému Bnei Hertzeliya (sobota 12. a nedeľa 13. októbra vždy o 15.00) využiť môcť nebude. „Je to z dôvodu, že jej transfer sa trošku naťahoval a nestihli sme ju dopísať na európsku súpisku. Jej uzávierka totiž bola ešte v pondelok 30. septembra, kedy jej transfer ešte uzavretý nebol. V prípade nášho postupu do tretieho kola ju však na súpisku dopísať môžeme,“ poznamenal športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny, ktorý však nevylúčil, že Zyková bude trénerovi Packovi k dispozícii v stredu v predohrávanom súboji 6. kola WHIL v Písku. „Keďže včera popoludní nám prišiel súhlas z ruského zväzu, Anastasiia nastúpi už v stredajšej predohrávke šiesteho kola WHIL v Písku.“ 

Peter Brendza



Uverejnené: 08.10.2013 12:30:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.