files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla si zo Šariša vezie tri body

Hokejisti HK Dukla Michalovce uspeli aj v siedmom zápase v rade, keď tentokrát triumfovali v 9. kole I. hokejovej ligy na ľade tímu HC 07 Prešov, kde zvíťazili 5:3. O góly HK Dukla sa postarali Smotrila, Kubiš, Kmiť, Kubát a Žemba. Zverenci trénera Mariána Horvátha sa v najbližšom kole opäť predstavia doma, keď v piatok 11. októbra v tradičnom čase o 17.00 privítajú celok Trnavy.

Michalovskí hokejisti sa po šiestich výhrach v rade tentokrát predstavili na horúcom ľade Prešova. Ten nutne potreboval zabodovať, keďže po posledných nepresvedčivých výsledkoch sa skĺzol na predposledné miesto tabuľky, čo určite nie je totožné s cieľmi ambiciózneho tímu. Možno aj to v úvodnej prvej tretine zväzovalo domácim ruky aj nohy a michalovská Dukla túto časť absolútne ovládla. Už v tretej minúte mohol otvoriť skóre Tomáš Banovský, ktorý sa predral až pred Martona, no na zakončenie mu už neostal čas. O štyri minúty neskôr sa opäť zopakoval súboj Banovský - Marton, tentoraz prešovský golman zasiahol efektným semaforom. Vzápätí sa Opatovský prehnal obranným pásmom domácich, prihral Kubišovi, no ani jeho strela sa neujala. Na druhej strane zase zaujala aktivita domáceho Tomčáka. V 9. minúte putoval na trestnú lavicu prešovský obránca Boris Ružička. Hostia síce presilovku nevyužili, no aj po návrate domáceho hráča pokračovali v aktivite a Smotrila strelou pod hornú žrďku otvoril skóre - 0:1. O  tri minúty neskôr už hostia viedli vyhrávali o dva góly, potom čo Opatovský vyzvrtal obranu domácich a z jeho aktivity prudokoval druhý gól, keď na konci akcie bol Jakub Kubiš - 0:2. V záverečných sekundách prvej časti mal Dukla výhodu 110 - sekundovej presilovky o dvoch hráčov, z ktorej však vyťažila iba žrďku Jaroslava Kmiťa. Aj napriek tomu išli zverenci trénera Mariána Horvátha do šatní s dvojgólovým náskokom.

Ten ich asi uchlácholil, keďže do druhej tretiny vstúpili veľmi zle. Michalovčania totiž v celej tejto časti slabšie korčuľovali, čo domáci efektívne využili. Hneď v tridsiatej sekunde putoval na trestnú lavicu kapitán Dukly Richard Šechný. Pri jeho vylúčení sa domáci prakticky celé dve minúty zdžiavali v útočnom pásme, hrozili však iba tvrdými strelami od modrej, s ktorými si Karel Němec poradil. V 24. minúte mal kontaktný gól na hokejke Juraj Prokop, ktorý však zoči - voči Němcovi zaváhal. O šesť minút neskôr však už odolal prešovskému náporu aj on. Najskôr Tomáš Stríž pohŕdol tretím gólom pri úniku dvoch na jedného a o niekoľko sekúnd neskôr sa trestalo na druhej strane, keď sa v skrumáži pred hosťujúcou bránou presadil Igor Halás - 1:2. V druhej tretine lepší domáci aj naďalej pokračovali v aktivite. Najskôr ešte síce Krempaský s Prokopom nevyužili na vyrovnanie prečislenie dvoch na jedného, no v 33. minúte už bolo vyrovnané. Do čierneho sa opäť trafil Igor Halás - 2:2. Domáci boli naďalej pri chuti. V 34. minúte putoval na trestnú lavicu Vorobel a pred michalovskou bránou celé oslabenie doslova horelo. Najskôr Prokop trafil hornú žrdku, potom Němec kryl šancu Fuseka a nakoniec na hornej žrdke ostala aj strela Ivanča. V posledných minútach tejto časti si však domáci neudržali nervy na uzde a zato kruto pykali. V priebehu niekoľkých desiatok sekúnd sa totiž dopustili až štyroch nedovolených zákrokov, a tak Michalovčania hrali dlhočíznu presilovku o dvoch hráčov. Tú využili v záverečnej tretine najskôr Kmiť a po ňom aj Kubát. Michalovská Dukla teda aj napriek tomu, že v druhej tretine výkonnostne nepresvedčila, viedla aj teraz rozdielom dvoch gólov - 2:4. Svoj náskok Michalovčania definitívne poistili v úvode tretej časti, keď sa stále v presilovke o dvoch hráčov do čierneho trafil aj Žemba - 2:5. V ďalších minútach zápasu sa aj vinou kompenzovania hlavného rozhodcu Korbu hra poriadne rozkúskovala a zaujala akurát posledná minúta, v ktorej Roman Kohutiar stanovil skóre zápasu na 3:5.

HC 07 Prešov - HK Dukla Michalovce 3:5 (0:2, 2:2, 0:1)
Góly: 28. Halás (Kohutiar, Ľ. Sabol), 33. Halás (Ľ. Sabol), 60. Kohutiar (Malina, Halás) – 12. Smotrila (Hinďoš, Majerník), 15. Kubiš (Opatovský, Vorobel), 40. Kmiť (Šechný, Kubát), 40. Kubát (Žemba, Šechný), 41. Žemba (Kubát, Šechný)
Vylúčení: 11:4, navyše Marton 10. min NES_P - Vorobel 10. min NAR_Z. Presilovky: 0:3. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba - Kalina, Hric. Divákov: 307.
HC 07: Marton – Malina, Ružička, Ivančo, Tartaľ, Guntáš, Tomko – Kivader, Tomčák, Renčok – Kohutiar, Ľ. Sabol, Halás – Tahotný, Knap, Chalupa – Fusek, Prokop (A), Krempaský.
HK Dukla: Nemec – Žemba, Kubát, Vorobel, Buraľ, Šeliga, Kobeľa – Drotár, Šechný, Kmiť – Opatovský, Palovčík, Kubiš – Smotrila, Majerník, Hinďoš – Banovský, Stríž, Čížek.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.10.2013 21:44:29
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.