files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla o ďalšiu víťaznú sériu už bez dvojice hráčov

Michalovskí hokejisti chcú v stredu na ľade Liptovského Mikuláša naštartovať novú víťaznú sériu. V tom im už nepomôže dvojica brankár Roman Kurali a útočník Richard Smotrila, ktorí pre nepresvedčivé výkony v tíme končia.

Hokejisti HK Dukla Michalovce stratili po domácej prehre 1:2 s Trnavou sedemzápasovú víťaznú sériu, v ktorej zdolali aj dvoch najväčších ašpirantov na prvé miesto v prvej hokejovej ligy Bardejov či Senicu. „Súhlasím s trénerom Horváthom, ktorý sa po stretnutí vyjadril, že súper hral fakt dobre. Bolo to o jednom góle, ktorý žiaľ strelila Trnava. V zápase navyše dominoval aj ich golman Miroslav Hála. Ten patrí v súťaži k tým najlepším, čo potvrdil aj v piatok na našom ľade,“ uviedol obranca HK Dukla Ján Šeliga.

Paradoxom je, že o víťazné série pripravila Trnava Duklu aj v minulej sezóne. Tá totiž najskôr v desiatom kole  domácou výhrou 3:2 zlomila deväťzápasovú víťaznú sériu Dukly a následne výhrou v Michalovciach 6:2 zase osemzápasovú domácu víťaznú sériu. „Sme si toho vedomí, že sme prišli o víťaznú sériu, no sú aj takéto zápasy. Každá séria raz skončí a teraz skončila aj tá naša. Určite všetci spravíme všetko preto, aby sme začali novú víťaznú sériu,“ podotkol Šeliga, ktorý verí, že Michalovčania sa v stredu na ľade Liptovského Mikuláša znova nakopnú na víťaznú vlnu. „Túto sezónu som Liptákov ešte hrať nevidel, no ja verím, že keď podáme náš optimálny výkon, nebudeme sa vracať s prázdnymi rukami. Liptáci síce v úvode súťaže boli na chvoste tabuľky, no teraz sa už vyšvihli vyššie. My sa však nato nepozeráme a ideme tam vyhrať.“

Kurali so Smotrilom skončili!

Po desiatom kole prvej hokejovej ligy nastali aj prvé zmeny v kádri. Tentoraz išlo o zmeny týkajúce sa odchodov. Práve dnes totiž bolo dvojici hráčov brankárovi Romanovi Kuralimu a útočníkovi Richardovi Smotrilovi oznámené, že v Michalovciach končia a môžu si tak hľadať nové angažmány. „Áno je to pravda. Vo vedení sme sa dohodli, že káder opustí práve táto dvojica. Nie je to však kvôli prehre s Trnavou. Je to hlavne kvôli výkonom spomenutej dvojice. Obaja hráči uznali, že to z ich strany u nás nebolo najlepšie. Romana Kuraliho sme brali do brány ako jednotku, no on sa nedokázal prebiť z pozície tretieho brankára a preto u nás končí. Čo sa týka Richarda Smotrilu, čakali sme od neho určite viac. Je to hráč, ktorý má 25 rokov, čiže má najlepší hokejový vek a navyše za sebou aj viacero extraligových zápasov. Jeho výkony však nezodpovedali podmienkam, ktoré tu mal a tak musí odísť aj on,“ poznamenal k zmenám športový riaditeľ michalovského hokejového klubu Peter Tirpák, ktorý nateraz ďalšie zmeny v kádri vylúčil. My len dodajme, že Roman Kurali odchytal v tejto sezóne akurát dva zápasy, v ktorých mal percentuálnu úspešnosť 72,73 % a Richard Smotrila zaznamenal v desiatich zápasoch dva body za jeden gól a jednu asistenciu.    

Roman Kurali...

 

... a Richard Smotrila v Dukle končia

Peter Brendza



Uverejnené: 15.10.2013 15:52:17 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.