files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na zahraničné misie odíde 246 vojakov

Do operácií NATO sa zapojili ďalší slovenskí vojaci. Príslušníci vojenských jednotiek sa zúčastnia operácií ISAF v Kosove a KFOR v Afganistane. V piatok sa v priestoroch 22. mechanizovaného práporu v Michalovciach konala slávnostná rozlúčka s príslušníkmi Ozbrojených síl SR (OS SR), na ktorej nechýbali ani rodinní príslušníci a známi.


Slovenská republika sa už niekoľko rokov intenzívne zúčastňuje na misiách v zahraničí. V priebehu nasledujúceho mesiaca odídu do zahraničia ďalší príslušníci OS SR, aby zabezpečili pokojné a bezpečné prostredie na konkrétnych územiach.
Do Kosova a Afganistanu odíde celkovo 246 vojakov, vrátane štyroch žien. Príslušníci jednotiek odídu do zahraničia postupne počas marca, domov by sa mali vrátiť v septembri. Hlavnou úlohou jednotiek ISAF bude kontrola fyzických osôb a techniky v rámci strážených objektov a tiež nepretržitá ochrana objektov s muníciou a bojovou technikou.
Odchod do misie KFOR je poslednou rotáciou našich vojakov, ktorí budú predovšetkým zabezpečovať pokojné a bezpečné prostredie a pravidelnú humanitárnu pomoc.
V piatok sa na slávnostnom nástupe zúčastnili aj pozvaní hostia, medzi nimi napr. Jaroslav Vývlek- veliteľ Pozemných síl OS SR a Ján Salaganič- náčelník štábu pre operácie Generálneho štábu OS SR. Za mesto Michalovce poprial odchádzajúcim vojakom šťastný návrat zástupca primátora mesta Michalovce Benjamín Bančej. V rámci ceremoniálu bola jednotka odovzdaná pod vedenie generálneho štábu OS SR. V rámci slávnostného pochodu bola prezentovaná aj technika, s akou naši vojaci odchádzajú do operácií NATO.                                               (mp)



Uverejnené: 12.03.2010 11:37:41 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.