files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tesná výhra michalovskej Dukly

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v rámci 15. kola I. hokejovej ligy nad tímom HK 95 Považská Bystrica 4:3 (2:0, 1:2, 1:1). Dočasný tréner Peter Tirpák, ktorý povedie Duklu tri zápasy, teda zaznamenal víťaznú premiéru. Dva presné zásahy Dukly zaznamenal jej kapitán Richard Šechný, po jednom pridali Peter Čížek a Martin Opatovský. Michalovčania budú tento týždeň v hre ešte dvakrát. V piatok 1. novembra sa predstavia na ľade Spišskej Novej Vsi a v nedeľu 3. novembra o 17.00 privítajú v šlágri sedemnásteho kola prvej hokejov ligy lídra súťaže HC Bemaco Bardejov.

Dukla, ktorá prvýkrát nastúpila pod vedením dočasného trénera Petra Tirpáka, ani v dnešnom zápase síce výkonnostne neoslnila, no nakoniec dosiahla potrebné víťazstvo. V úvodnej tretine sa hra odvíjala predovšetkým pred hosťujúcou bránou. Michalovčania svoju aktivitu premenili na dva góly. Ako prvý mohol ešte v piatej minúte otvoriť skóre mladík Richard Koceľa, ktorého dobrú strelu zlikvidoval Hričina v bráne Považanov. Hosťujúci golman ale v sedemnástej minúte už kapituloval. Počas presilovej hry strelou v páde presadil Richard Šechný - 1:0. Kapitán HK Dukla si vzal slovo aj o dve minúty neskôr, keď po presnej prihrávke Drotára pridal druhý gól - 2:0. Michalovčanom vyšiel aj úvod druhého dejstva a keď v 26. minúte Peter Čížek pridal ich tretí gól, zdalo sa, že je po zápase. Omyl. Domáci hráči sa vinou trojgólového vedenia uspokojili, čo snaživí hostia ešte v druhej časti využili na skorigovanie výsledku. Najskôr sa v 28. minúte strelecky uviedol Valach a o dve minúty zaznamenal kontaktný gól Kudlej - 3:2. Považania boli pri chuti a v 46. minúte sa im po presilovkovom góle Hriňu dokonca podarilo vyrovnať na 3:3. Rozhodujúci moment zápasu prišiel v 52. minúte. Hinďoš obkorčuľoval súperove pásmo, posunul puk na modrú Palovčíkovi a jeho strelu tečoval Opatovský do siete hostí - 4:3. Tri minúty pred koncom mohol definitívne rozhodnúť Drotár, brankár Hričina sa ale pri jeho nájazde prekvapiť nenechal. Aj preto toto stretnutie skončilo iba jednogólovým víťazstvom michalovskej Dukly.


HK Dukla Michalovce - HK 95 Považská Bystrica 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Góly: 17. Šechný (Drotár), 19. Šechný (Drotár, Kmiť), 26. Čížek (Hindoš, Majerník), 53. Opatovský (Palovčík, Hinďoš) – 28. Valach (Koleda, Sluka), 30. Kudlej (Slávik, Sluka), 46. Hriňa (Slávik, Valach) pres/1
Vylúčení: 3:6. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba - Jobbágy, Hric. Divákov: 980.
DUKLA: Petro - Žemba, Kubát, Vorobel, Lenďák, Kobeľa, Šeliga, Buraľ - Drotár, Šechný, Kmiť - Opatovský, Palovčík, Kubiš - Hinďoš, Majerník, Čížek - Banovský, Koceľa, Stríž.
HK 95: Hričina - Balušík, Hriňa, Sluka, Prášek - Valach, Slávik, Koleda - Bustin, Kostelanský, Ižvolt - Kudlej, Vokulič, Ligas.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.10.2013 20:44:18

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623