files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Potvrdiť získané body aj proti lídrovi

Hokejisti HK Dukla Michalovce opäť potešili svojich fanúšikov. Po slabších výkonoch či výsledkoch, ktoré vyústili k zmene na trénerskom kormidle sa zdá, že sa krátko pred reprezentačnou prestávkou nakopli. Po ubojovanom domácom víťazstve s Považskou Bystricou (4:3) totiž v piatkovom šestnástom kole prvej hokejovej ligy hladko triumfovali na ľade zlepšujúcej sa Spišskej Novej Vsi, kde zvíťazili 6:3. Pred reprezentačnou prestávkou musia Michalovčania odohrať ešte jeden zápas, keď v rámci 17. kola prvej hokejovej ligy privítajú v nedeľu 3. novembra o 17.00 víťaza posledných dvoch ročníkov prvej ligy a súčasného lídra tabuľky HC Bemaco Bardejov.


Koncert prvej formácie

Michalovčania začali na Spiši výborné a hneď v 36. sekunde sa ujali gólom Richarda Šechného vedenia. „Ak mám pravdu povedať, z tohto zápasu som mal menšie obavy. Spišiaci sa totiž od začiatku sezóny výrazne zlepšili a už sú na šiestom mieste tabuľky,“ rozhovoril sa dočasný tréner HK Dukla Peter Tirpák. Toho zverenci po siedmych minútach vyhrávali po góle Jakuba Kubiša 2:0. „V tých prvých dvanástich – trinástich minútach sme boli naozaj herne lepšími. Potom sme však mali aj trošku šťastia. Domáci totiž už v prvej tretine nastrelili dve žŕdky, podržal nás aj Karel Němec. V druhej tretine si Spišiaci aj zásluhou našich vylúčení vypracovali niekoľko dobrých streleckých príležitosti. K cti nám však slúži, že vždy, keď sa dotiahli na kontaktný gól, my sme pridali ďalší,“ podotkol Tirpák, ktorý momentálne okrem trénerskej pozície zastáva aj funkciu športového riaditeľa. Veľmi dobrý zápas na Spiši odohrala prvý útočná formácia, ktorá zaznamenala štyri zo šiestich gólov. Jaroslav Kmiť strelil dva presné zásahy, Richard Šechný s Martinom Drotárom pridali po jednom. „Chlapci odohrali dobrý zápas, no nielen oni. Práve táto útočná formácia zapla vtedy, keď to bolo potrebné a pridala tie rozdielové góly,“ uviedol ešte na margo stretnutia na Spiši Peter Tirpák.

Jaroslav Kmiť zaznamenal na Spiši dva góly

Proti Bardejovu aj s Cmorejom?

Dukla tak zaznamenala druhé víťazstvo v rade, ktoré sa však aj podľa slov trénera nerodilo ľahko. Na zápas mu tentokrát nebol k dispozícii útočník Matej Hinďoš, ktorého si stiahli materské Košice. „Predstavitelia klubu nám to vysvetlili maródkou v tíme. Podobné to bolo v piatok aj v Bardejove, ktorému takisto chýbali hráči so štatútom striedavého štartu. Tak isto by to malo byť aj v nedeľu v našom vzájomnom súboji,“ zdôraznil Peter Tirpák. Tomu vrásky na čele robia aj zranenia jeho hráčov. Na Spiši nedohrala trojica Martin Opatovský, Miloš Palovčík a Martin Lenďák. „To, či budú k dispozícii v nedeľu na duel s Bardejovom vám teraz neviem povedať.“  Tirpák by však proti lídrovi tabuľky mohol použiť jeden tromf. Po viac ako polročnej pauze sa totiž do zápasového kolotoča vracia útočník Peter Cmorej. Ten s tímom už niekoľko týždňov trénuje a je možné, že proti Bardejovu zasiahne do hry.

Práve v súboji s Bardejovom sa skončí Tirpáková trojzápasová misia, ktorou ho poverila v pondelok správna rada, potom, čo z pozície hlavného trénera odvolala Mariána Horvátha. Dočasný tréner zatiaľ svoju pozíciu zvládol, keď jeho tím zdolal Považskú Bystricu (4:3) a triumfoval aj na ľade Spišskej Novej Vsi (6:3). „Som veľmi rád, že sa nám to podarilo. Stojí však pred nami ešte najťažší zápas. Chceme potvrdiť získané body aj proti lídrovi súťaže. Očakávam veľmi ťažký duel, no chlapcom verím, že dotiahneme moju dočasnú misu do víťazného konca,“ dodal na záver Peter Tirpák.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.11.2013 10:28:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.