files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tirpáková misia splnená - Dukla zdolala aj Bardejov

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v stretnutí 17. kola I. hokejovej ligy vo vynikajúcej atmosfére nad doterajším lídrom tabuľky HC 46 Bardejov 3:1 a víťaza posledných dvoch ročníkov prvej ligy tak pred reprezentačnou pauzou zosadili z čela tabuľky. Dočasný tréner HK Dukla Peter Tirpák tak splnil stanovenú misiu a aj v treťom stretnutí ako hlavný lodivod zaznamenal výhru. O michalovské góly sa postarali Peter Čížek, Jakub Kubiš a skóre zápasu stanovil do prázdnej brány Martin Drotár. V prvej hokejovej lige teraz nastáva reprezentačná pauza, Michalovčania tak budú v hre až budúcu nedeľu, kedy absolvujú duel 18. kola prvej ligy na ľade Topoľčian.  

 Solídna divácka návšteva videla opäť hokej ako remeň. Skóre mohol najskôr otvoriť hosťujúci Ščurko, ktorého strelu však famóznym semaforom zlikvidoval Karel Němec. Následne mohlo udrieť aj na druhej strane, keď najskôr mal gól na hokejke Peter Čížek a potom brankár HC 46 Robin Blažíček zlikvidoval Žembovu strelu. V 11. minúte sa k puku v útočnom pásme dostal Matúš Matis a ten presnou strelou poslal hostí do vedenie - 0:1. To však netrvalo ani minútu. Po Majerníkovom vyhratom buly z jednej vystrelil Peter Čížek a puk zo siete vyťahoval aj hosťujúci golman - 1:1. Diváci aj naďalej videli výborný hokej a to z oboch strán. Vedenie na konci prvej tretiny najprv mohli strhnúť na bardejovskú stranu Marek Slovák či Ladislav Ščurko, krátko pred koncom prvej tretiny zase nepochodil na druhej strane ani Tomáš Banovský.

Aj druhá tretina priniesla výborný hokej. V jej šiestej minúte unikol obrane hostí Tomáš Stríž, jeho strelu však zlikvidoval Robin Blažíček. V permanencii bol aj Karel Němec na druhej strane, ktorý zase vychytal v čistej šanci Šimčáka. V polovici druhej časti Dukla zahrávala presilovku, v ktorej si najväčšiu šancu vypracoval jej kapitán Richard Šechný. Ten sa predral cez troch hráčov hostí, jeho strela ale nenašla smer do brány. Potom sa faulu vysokou hokejkou dopustil domáci Miloš Palovčík, jeho štvrominútové vylúčenie ale Bardejovčania nepotrestali. Proti bol hlavne Karel Němec, ktorý v závere presilovky chytil čistú šancu Ščurkovi. V závere druhej tretiny dal o sebe vedieť aj domáci Tomáš Banovský. Toho najskôr vychytal Blažíček a v posledných sekundách sa neujala ani Žembova strelu, ktorú tento michalovský útočník šikovne tečoval.


V tretej tretine už ľad ovládli michalovskí hráči. Paradoxne, v 26. minúte mohli aj inkasovať, keď unikol Marcel Baláž, Němec si však poradil aj s jeho únikom. Potom už prišli chvíle michalovskej Dukly. Tá hnaná výborným publikom chcela strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Najskôr však zvonili žŕdky na Blažíčkovej bráne. Tie nastrelili postupne Jakub Kubiš, Dušan Kobeľa a aj Štefan Majerník. Vo výbornom svetle sa prezentovali aj obaja golmani. Karel Němec v michalovskej bráne zlikvidoval šancu Mareka Slováka, na druhej strane sa vyznamenal Robin Blažíček pri strele Štefana Majerníka. Keď sa už zdalo, že diváci sa v tretej tretine gólu nedočkajú, unikol súperovej obrane domáci Jakub Kubiš a strelou pod hornú žŕdku poslal Michalovčanov do vedenia - 2:1. V samom závere Michalovčania zle striedali, a tak mohli hostia zahrávať v posledných sekundách zápasu presilovku. V nej sa presne minútu pred koncom odhodlali aj k power-play, ktorú však nezahrali dobre a štrnásť sekúnd pred koncom Martin Drotár pečatil víťazstvo Dukly na 3:1.

HK Dukla Michalovce - HC 46 Bardejov  3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Góly: 12. Čížek (Majerník), 56. Kubiš (Vorobel, Drotár), 60. Drotár oslab/1 – 11. Matis (Krčula, Šimčák)

Vylúčení: 4:2. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Štefík - Frimmel, Mráz. Divákov: 1470.

DUKLA: Němec - Kubát, Žemba, Drotár, Vorobel, Kobeľa, Šeliga - Banovský, Šechný, Kmiť - Opatovský, Palovčík, Kubiš - Čížek, Majerník, Stríž - Cmorej.
HC 46: Blažíček - Hopkovič, Krčula, Kramár, Valentín, Polaček, Slimák, Chovan, Gajdoš - Matis, Šimčák, Baláž - Vaško, Ščurko, Hričina - Slovák, Dancsák, Česelka.



Uverejnené: 03.11.2013 20:56:03

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623