files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Futbalisti MFK Zemplín v zápase jesene skolili Podbrezovú

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v šlágri jesennej časti druhej futbalovej ligy, keď na vlastnej pôde v rámci sedemnásteho kola zdolali lídra súťaže Podbrezovú gólom Stanislava Smreka z 23. minúty 1:0. Zemplínčania tak tento šláger zvládli na jednotku a znížili manko na lídra súťaže na dva body. Michalovskí futbalisti do konca jesennej časti musia odohrať ešte tri zápasy. Budúci týždeň ich čaká ďalší súboj s tímom z popredia tabuľky, keď v piatok 15. novembra o 17.30 nastúpia na pôde Senca. 

Podbrezová od prvých minút potvdrzovala svoje kvality a bola nepochybne najlepším tímom, ktorý sa na michalovskom futbalovom štadióne v tejto sezóne predstavil. Líder povzbudzovaný skupinkou fanúšikov začal nebojácne a už v 7. minúte nepríjemný center M. Pančíka na dvakrát skrotil brankár Raška. V závere prvej štvrťhodiny duelu zakončil spoza šestnástky Perez a jeho strela skončila na hornej sieti Balážovej brány. V 18. minúte Snitkova bomba z pravej strany rozvlnila domácu sieť, ale iba z bočnej strany. O päť minút nato podnikli Zemplínčania krásnu akciu, Kunca odcentroval do hosťujúceho pokutového územia, lopta sa dostala až ku voľnému Smrekovi, ktorý číhal na zadnej žrdi a domáci zadák vkĺzačkou otvoril skóre - 1:0. V 30. minúte po Janočkovom centri zakončil nepresne Hamuľak. Železiari mali mierne navrch a v 37. minúte unikol J. Pančík, ktorý však vo výhodnej pozícii nezakončil, keďže mu v tom zabránil výborný obranný zákrok Sedláka. Krátko nato to po centri Greška opäť skúšal J. Pančík, ale jeho strelu k žrdi chytil výborný Raška.

V druhom polčase sa hostia snažili jednogólové manko zmazať a mali prevahu, na druhej strane sa domáci viac stiahli do defenzívy a čakali na svoju príležitosť. Tá prišla v 55. minúte, keď po pravej strane prenikol Kunca, prihral Hamuľakovi a najlepší strelec súťaže v čistej šanci minul Balážovu svätyňu. Vo výbornej atmosfére sa hral výborný futbal a v 59. minúte mohlo takmer dva a pol tisíc divákov vidieť druhý gól. Vaščák vysunul Gereca, ktorý ľavačkou v tutovke namieril iba do spojnice Raškovej brány. Podbrezová mala častejšie loptu na svojich kopačkách, ale cez pozornú defenzívu Michaloviec sa presadzovala len veľmi ťažko. Keďže počas celých 90 minút jesenného šlágra Železiari na Rašku recept nájsť nedokázali, skončila sa ich dvanásťzápasová séria bez prehry.

MFK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová 1:0 (1:0)

Gól: 23. Smrek

ŽK: 24. I. Obert, 27. Podhorin, 50. Kovaľ - 85. Minčič, 85. V. Greško, 90. Kochan

Rozhodoval: Chmura - 2 420 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - Michal Gallo, T. Sedlák, Podhorin (74. M. Vanák) - Perez, V. Janočko (78. Gamkrelidze), Kovaľ, Smrek - D. Kunca, M. Hamuľak (62. I. Obert), Božok

ŽP ŠPORT: J. Baláž - Snitka, Kupčík, Minčič, V. Greško - J. Pančík (85. Harvilko), Podio, Kochan, M. Pančík - B. Vaščák (85. Tubonemi), Gerec (75. Kožička)

Zdroj: mfk zemplín (videá mfk zemplín a lenhard productions)



Uverejnené: 09.11.2013 21:22:13 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.