files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

História sídlisk - III.časť

V histórii michalovských sídlisk pokračujeme sídliskom Západ. V tomto prípade sa už naplno prejavilo zvyšujúca sa hustota zaľudnenia. Na relatívne malom priestore je pomerne dosť bytoviek. V niektorých žije aj viac ako 600 obyvateľov.

Výstavba tejto časti okresného sídla bola celkove rozdelená na tri etapy. Pozemné stavby započali prvú z nich v roku 1977. Dovedna postavili jedenásť bytových domov. Výstavba Západu sa začala obytnými blokmi A/8 a A/9 na vtedajšej Gotwaldovej ulici (v súčasnosti je to Masarykova ulica). Tieto paneláky sa nachádzajú v blízkosti Kláštora redemptoristov. Spolu bolo vybudovaných deväť činžiakov v sekcii A a tri paneláky v sekcii B. Najviac obyvateľov žije v bytovkách A/1a A/7. Obýva ich až okolo 1 200 ľudí, čo je vlastne približný počet obyvateľov blízkej obce Zalužice. Nie sa však čo čudovať, ak si uvedomíme že na jednotlivých poschodiach je až po šesť bytov.  

Z obytného bloku A/7 na Rázusovej ulici bol kedysi dávno perfektný výhľad na Zemplínsku Šíravu. Všetko sa však zmenilo v roku 1981, keď boli na sídlisku dobudované bytovky Z/1, Z/2 a Z/3.Rovnako sa nachádzajú na Ulici Martina Rázusa. No a tretia, teda záverečná fáza zahusťovania bytovej siete na Západe prebiehala v roku 1988. Pribudli osemposchodové obytné domy A, B a C na Humenskej ceste. Na sídlisku Západ žije spolu okolo 6-tisíc obyvateľov. Pre uvedené príčiny je tu už však málo detských ihrísk. Vlastníkom bytov akútne chýbajú garáže, ktoré však už niet kde postaviť. O záhradkárskych osadách pri činžiakoch (tak ako je tomu na Sídlisku Juh) môžu „zápaďáci“ akurát tak snívať.

Ján Čúrny



Uverejnené: 13.11.2013 17:40:14 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.