files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuvente sa prianie splnilo: V osemfinále Pohára EHF narazí na Bayer Leverkusen

Hádzanárky Iuventy Michalovce sa v osemfinále Pohára EHF žien 2013/2014 stretnú s nemeckým TSV Bayer 04 Leverkusen. Rozhodol o tom utorkový žreb vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF). Michalovčanky sa v dvojzápase o účasť vo štvrťfinále najskôr predstavia v domácom prostredí a potom zavítajú na palubovku bundesligového tímu. Prvé stretnutia osemfinále Pohára EHF sú na programe 1./2. februára, odvety sa budú hrať o týždeň neskôr 8./9. 2. 2014. Bayer Leverkusen je aktuálne na piatom mieste bundesligovej tabuľky s bilanciou šesť víťazstiev a päť prehier a sedembodovou stratou na vedúci Thüringer. V roku 2005 vyhral Bayer európsky Vyzývací pohár. Zemplínčanky sa prebojovali v európskych pohároch medzi šestnásť najlepších tímov štvrtýkrát v klubovej histórii, predtým to v Pohári EHF dokázali v ročníku 2006/2007 i 2007/2008 a v PVP 2008/2009. Zverenky trénera Jána Packu vyradili v tomto ročníku v 2. kole izraelského outsidera Bnei Hertzeliya po dvoch domácich triumfoch 40:28 a 41:17, v 3. kole prešli cez slovinský RK GEN-I Zagorje po výsledkoch 31:24 doma a 21:27 vonku.

Denis Glankovičová sa po desiatich rokoch znova vráti do Michaloviec - tentokrát ako súper

"Chceli sme hrať konečne odvetu doma. To nám síce nevyšlo, ale splnilo sa nám želanie o súperovi. Z ôsmich možných protivníkov sme si najviac priali práve Leverkusen. Je to síce náročný súper, ale zároveň aj atraktívny. Špecifickú príchuť dáva tomuto súboju aj naša bývalá hráčka Denisa Glankovičová, ktorá od svojho odchodu z Michaloviec pôsobí už dlhé roky práve v Leverkusene. My sme boli už pred žrebom presvedčení, že s každým jedným protivníkom sa dá bojovať o postup," uviedol pre agentúru SITA športový riaditeľa Iuventy Jaroslav Čúrny, ktorý krátko pred vyžrebovaním súpera pre úradujúceho slovenského majstra vyslovil práve názov spomenutého nemeckého klubu.

Iuventa bola medzi oktetom nenasadených družstiev a jej najbližší súper mohol vzísť z nasadenej osmičky, ktorú tvorili: Kodaň Haandbold (Dán.), Team Esbjerg (Dán.), Elche C.F. Mustang (Šp.), TSV Bayer 04 Leverkusen (Nem.), Ipress Center-Vác (Maď.), U Jolidon Kluž (Rum.), Dinamo Volgograd (Rus.) a Lada Togliatti (Rus.). "Veľmi sa teším z výsledku žrebovania. Nechcel som najmä ruské tímy. Leverkusen bol náš želaný protivník. Som rád, že uvidíme atraktívneho súpera z Nemecka. Myslím si, že žreb bol pre nás priaznivý. S Leverkusenom sa dá hrať, pre hráčky to bude veľká motivácia. Škoda, že začíname doma, ale čo sa dá robiť. Tešíme sa na konfrontáciu s inou hádzanárskou školou. Náš postup by bol fantastický úspech, ja však verím, že sa nám to môže podariť,“ povedal pre agentúru SITA kouč Iuventy Ján Packa k meraniu síl s družstvom TSV Bayer 04, ktoré v uplynulej sezóne stroskotalo práve v tejto istej fáze súťaže, ale bolo to v Pohári víťazov pohárov, kde nestačilo na rakúsky tím Hypo Niederösterreich.

Vyžrebované dvojice osemfinále Pohára EHF v hádzanej žien 2013/2014 (prvé zápasy 1./2. 2. - odvety 8./9. 2. 2014):
DHK Baník Most (ČR, Petra Beňušková) - Team Esbjerg (Dán.)
Iuventa Michalovce (SR) - TSV Bayer 04 Leverkusen (Nem., Denisa Glankovičová)
Cankaya Belediyesi Anka Spor Kulübü (Tur.) - U Jolidon Kluž (Rum.)
Frisch Auf Göppingen (Nem.) - Kodaň Haandbold (Dán.)
Dinamo Volgograd (Rus.) - Skuru IK (Švéd.)
Fehérvár KC (Maď.) - Ipress Center-Vác (Maď.)
Rocasa Ace Gran Canaria (Šp.) - Lada Togliatti (Rus.)
Astrachanočka Astrachán (Rus.) - Elche C.F. Mustang (Šp.)

Zdroj: iuventa michalovce



Uverejnené: 19.11.2013 11:57:12 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.