files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Basketbalisti v susedskom derby úspešní

Basketbalisti 1. BKD Michalovce zdolali v 8. kole II. basketbalovej ligy skupina Východ v susedskom derby celok 1.BK Humenné 68:53 a natiahli tak svoju víťaznú sériu na šesť zápasov. Michalovčania do konca jesene odohrajú ešte tri kolá, najbližšie sa predstavia na ihrisku Eilatu Prešov.

1.BK D Michalovce - 1.BK Humenné  68:53 (35:26)  

(16:14, 19:12, 20:12, 13:15)

Strelci: Janošov 16, T. Mitterpák 14, Hocman 10, Holda 9, Mižák 8, Maškulík 6, Pastirák 5, Čuba, Šándor, Kováč, Habaľ.

Prezident 1. BKD Ladislav Janošov: "Stretnutia našich a humenských basketbalistov sú prestížnou záležitosťou a vždy majú znaky tradičného derby so všetkým, čo k tomu patrí. Zvlášť pre hráčov nášho súpera ide o akúsi vysoko prestížnu otázku, o čom svedčí aj predchádzajúca návšteva celého humenského družstva na našom zápase s Bardejovom, o ktorej sme si pôvodne mysleli, že bola zdvorilostná, či ich predchádzajúce dosť zaujímavé vyjadrenia  na facebooku k nášmu vzájomnému zápasu. Prípravu na tento zápas urobili teda humenskí basketbalisti excelentnú, v takejto súťaži nevídanú, ale keď im nevychádzalo všetko tak, ako si predstavovali, začali sa sťažovať na všetko, čo sa v zápase dialo. Kritizovali súpera, rozhodcov, stolík a všetko naokolo ...

Tento nesympatický trend v činnosti našich hostí, ktorí vo všetkom, čo sa dialo na ihrisku videli, že sa im deje krivda neprekvapil, ale že ho nezastavili ani ich tréner, či prítomný riaditeľ humenského klubu, to bolo na škodu celého zápasu. Aj zdvorilosť a trpezlivosť zo strany domáceho družstva i jeho vedenia má však svoje hranice a ak už sú prekročené, treba to dať hosťom najavo. Naše družstvo sa muselo hneď na začiatku vysporiadať s tým, že v zápase nemôže hrať pre chorobu Vlado Mitterpák a v zložení Holda, Tomáš Mitterpák, Mižák, Kováč a Janošov začalo celkom dobre ale to, že štvrtinu vyhralo iba o dva body, nebolo zásluhou dobrej hry súpera ale toho, že sme nedokázali využiť tvrdšiu hru súpera, ktorý praktický každý náš útok zastavil iba faulom. V tejto štvrtine sme nepremenili nie menej ako 13 trestných hodov, ináč mohlo byť vymaľované už po prvej časti hry.

V druhej štvrtine sme  predsa len hrali lepší basketbal a naše družstvo aj napriek slabšej obrane zvíťazilo o sedem bodov, keď súper dokázal dosť často zakončiť rýchly protiútok. V druhom polčase v tretej štvrtine sa začalo iskriť pod obidvoma košmi, ale naši hráči dokázali tiež pritvrdiť, keď bolo treba a nezľakli sa ani tvrdšieho ponímania basketbalu zo strany súpera, ktorý rozdávať vie, ale prijímať už menej ... Výsledkom bolo naše sedemnásťbodové, teda rozhodujúce vedenie, pred poslednou štvrtinou. Naši hráči sa predsa len viac sústredili na hru a už bolo len otázkou, akým rozdielom zápas vyhráme. V poslednej štvrtine štyri minúty pred koncom sme viedli už o 26 bodov, naši basketbalisti však nepovažovali za potrebné súpera celkom zničiť a dali priestor aj mladým hráčom, ktorí hrávajú v takýchto zápasoch málo, a tak sa hosťom podarilo troma trojbodovými zásahmi po sebe skorigovať výsledok na pre nich veľmi prijateľný rozdiel."

Peter Brendza a 1.bkd michalovce



Uverejnené: 24.11.2013 15:43:58 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.