files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla konečne takmer kompletná

Zdravotné problémy michalovskej Dukly sú zrejme na ústupe. Naposledy síce Michalovčania dohrávali s trinástimi hráčmi, no tento týždeň sa už do tréningového procesu zapojili piati zranení a vedenie klubu navyše pracuje na získaní dvojice Denis Markuš - Marek Borenský, ktorá hráva v juniorke HC Košice a v juniorskej Extralige im patria prvé dve priečky v kanadskom bodovaní. Spomenutá dvojica by už mala byť k dispozícii trénerovi Ladislavovi Spišiakovi na stredajší domáci duel s Prievidzou, ktorý Dukla odohrá tradične od 17.00.

V Detve im došli sily

Hokejisti HK Dukla Michalovce sa v posledných týždňoch borili s obrovskou maródkou. Trénerovi Ladislavovi Spišiakovi chýbali v ostatných dueloch až štyria hráči (brankár Karel Němec, obrancovia Maroš Žemba, Dušan Kobeľa a útočník Miloš Palovčík). Navyše v piatok v Detve (3:6) chýbal aj kapitán Richard Šechný a zápas nedohrala ani útočná dvojica Martin Opatovský - Jakub Kubiš, a tak Dukla záverečnú tretinu dohrávala s trinástimi hráčmi. „Práve to, že sme dohrávali na dve päťky asi rozhodlo o našej prehre pod Poľanou,“ rozhovoril sa jeden z najskúsenejších hráčov michalovského kádra Jaroslav Kmiť. Ten následne vrátil k piatkovej prehre. "V zápase sme neboli o nič horší. Prvé dve tretiny si dovolím povedať, že sme boli domácim vyrovnaným súperom. V tej druhej tretine sme súpera výrazne prestrieľali, no gól nedali a na druhej strane po našej chybe sa presadil gólom na 3:1 súper. V poslednej časti nám už došli sily a Detva v pohode dokráčala k víťazstvu. V posledných zápasoch nás je málo, vždy sa točia tí istí hráči a možno aj to bolo dôsledkom toho, že nám došli sily,“ podotkol útočník prvej lajny. Michalovčania tak Stredoslovákov nezdolali ani v treťom vzájomnom súboji, no Kmiť to tragicky vôbec nevidí. „Zatiaľ sa nám proti nim nedarí, no som presvedčený o tom, že keby sme ich chytili v play-off, víťazmi budeme my.“

Jaroslav Kmiť verí v stredajšie víťazstvo

Po dlhšej dobe so štyrmi päťkami?

Zdravotné problémy u minulosezónneho finalistu prvej hokejovej ligy sú zdá sa na ústupe. Do tréningového procesu sa totiž už zapojili obranca Maroš Žemba a útočník Miloš Palovčík. Navyše k dispozícii už je kapitán Richard Šechný, ktorý duel v Detve vynechal pre rodinné dôvody a v tréningu sú aj Martin Opatovský s Jakubom Kubišom. Ich zdravotné problémy totiž nie sú až také vážne, ako sa na prvý pohľad zdalo a mali by byť k dispozícii. S tréningom začal už aj brankár Karel Němec a jediným zraneným tak ostáva Dušan Kobeľa. No a v utorok sa do tréningového procesu zapojila dvojica Denis Markuš - Marek Borenský, ktorá prichádza z juniorky HC Košice. Aj so spomenutou dvojicou, ktorej patria prvé dve priečky v kanadskom bodovaní juniorskej Extraligy, mal teda tréner Ladislav Spišiak na tréningu k dispozícii dvadsať korčuliarov a teda v stredu proti Prievidzi bude môcť rátať po prvýkrát od svojho príchodu do Michaloviec so štyrmi kompletnými päťkami. Bude to vtedy, keď sa v priebehu dneskajška nikto nezraní a vedeniu klubu sa podarí košickú dvojicu vybaviť.

Možno aj preto vystriedala mierny pesimizmus v michalovskej šatni optimistická nálada. Po dvoch zápasoch na súperovom ľade sa v stredu 4. decembra Dukla predstaví doma, keď privíta družstvo MšHK Prievidza. S týmto tímom mala čo dočinenia v tejto sezóne zatiaľ dvakrát a vždy sa v ich meraní síl tešili domáci. Najskôr v treťom kole zvíťazili „Vojaci“ na svojom ľade 7:5 a potom v Prievidzi prehrali 3:4. „Ja verím, že to bude tak aj tentoraz a opäť sa z výhry bude tešiť domáci tím. Je to síce nepríjemný súper, ktorý sa v posledných týždňoch rozbehol a už je v prvej osmičke, ktorá zaručuje play-off, no hráme doma a nič iné, ako tri body si nepripúšťame. Chceme zvíťaziť a ja dúfam, že po tých nervóznejších zápasoch si tentoraz pripravíme kľudnejšie stretnutie a divákov potešíme výhrou,“ zdôraznil na záver Jaroslav Kmiť.   

Peter Brendza



Uverejnené: 03.12.2013 14:11:58 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.