files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tatiana Trehubová má záujem o slovenské občianstvo

Slovenská ženská hádzanárska reprezentácia môže už čoskoro získať výraznú posilu na pravú stranu. O slovenské občianstvo má totiž záujem ľavoruká Tatiana Trehubová. Dvadsaťštyriročná rodáčka z ukrajinského Užhorodu môže trénerovi Dušanovi Polozovi dokonca pomôcť už aj v náročných jarných súbojoch kvalifikácie o postup na kontinentálny šampionát, ktorý sa uskutoční v závere roka 2014 v Maďarsku a Chorvátsku. Samozrejme to len v prípade, keď reprezentačný kormidelník bude mať o jej služby záujem.

Bude z nej čoskoro Slovenka?

Záujem z oboch strán

O slovenskom občianstve ukrajinskej legionárky, ktorá je v Iuvente od roku 2010, sa hovorí už dlhšie. Táto téma sa dala do pochodu ešte viac vtedy, keď sa na dlhú dobu zranila hráčka nemeckého Thüringenu Lýdia Jakubisová, ktorá je jedinou ľavorukou hráčkou v reprezentačnom tíme žien. „Záujem o to, aby som sa stala slovenskou občianskou je z oboch strán. Je to aj v mojom záujme, aby som ho získala. Na Slovensku sa cítim veľmi dobre, udomácnila som sa tu. Už som o tom hovorila aj so športovým riaditeľom Iuventy Jaroslavom Čúrnym, ktorý moje rozhodnutie podporil. Navyše s ponukou slovenského občianstva sa na mňa obrátil aj generálny sekretár SZH Martin Simonides. Záujem je teda z oboch strán,“ poznamenala rodáčka z neďalekého Užhorodu, ktorá za ukrajinskú reprezentáciu odohrala posledný zápas pred štyrmi rokmi. „Bolo to ešte pred mojim vážnym zranením kolena. Po operácii som už v reprezentácii nebola. Síce som dostala pozvánku, no keďže som vtedy fit nebola, odmietla som ju a odvtedy iná pozvánka na reprezentačný zraz neprišla,“ podotkla Trehubová. Tá v drese ukrajinskej reprezentácie síce proti Slovensku nehrala, no zahrala si proti michalovskej Iuvente. Bolo to ešte 17. novembra 2009, kedy sa s ukrajinskou reprezentáciou predstavila v Michalovciach, kde Ukrajinky zvíťazili najtesnejším rozdielom 28:27 (17:12).

Tatiana Trehubová v drese ukrajinskej reprezentácie bráni spoločne s Juliou Snopovou svoju veľmi dobrú kamarátku Juliu Bachyrievovú. Snímka je z prípravného duelu Iuventa Michalovce - Ukrajina (27:28) hranom v Chemkostav aréne 17. novembra 2009.   

Slovenskou občiankou ešte pred svadbou?

Dvadsaťštyriročná ľaváčka je teda podľa vlastných slov naklonená k tomu, aby prijala slovenské občianstvo. Veci však ešte momentálne nie sú také horúce, žeby to malo byť v nasledujúcich dňoch. „To určite nie. Občianstvo mi síce bolo ponúknuté, no dostala som čas na rozmyslenie, aby som sa poradila s priateľom či rodičmi. Určite to ešte nie je v tom štádiu, že napríklad zajtra už budem Slovenkou. Ako hovorím, záujem určite mám, no také horúce, aby sa už napríklad robili papiere to ešte nie je,“ zdôraznila Trehubová, ktorá sa slovenskou občianskou stane pravdepodobne tak či tak.

So svojím priateľom sa totiž nedávno zasnúbila a momentálne pripravujú svadbu. Po nej by sa stala slovenskou občiankou aj bez procedúr. „Áno, to je síce pravda, no momentálne podnikám kroky, aby som sa Slovenkou stala ešte pred svadbou. Či už ňou budem o pol roka, či rok skôr, ako sa vydám, to už je jedno a aspoň pomôžem slovenskej reprezentácii. Dúfam, že sa to podarí,“ uviedla momentálne štvrtá najlepšia strelkyňa WHIL a tretia najlepšia kanonierka Pohára EHF. Ako je známe, počas slávnostnej procedúry odovzdania slovenského občianstva by musela Trehubová odprezentovať okrem iného aj slová slovenskej hymny. Vie ich už naspamäť? „Tak tie ešte neviem, ale rada sa ich naučím,“ s úsmevom na perách dodala na záver sympatická možno už čoskoro Slovenka.

KTO JE TATIANA TREHUBOVÁ

Narodená: 13. marec 1989 v Užhorode

Národnosť: Ukrajinská

Predchádzajúce pôsobiská: Karpaty Užhorod (2005 - 2007), Galičanka Ľvov (2007 - 2009), Karpaty Užhorod (2009 - 2010), Iuventa Michalovce (2010 - ?)



Uverejnené: 05.12.2013 16:59:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.