files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v slabom zápase podľahla Spišiakom

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v stretnutí 27. kola prvej hokejovej ligy na vlastnom ľade s tabuľkovým susedom HK Spišskou Novou Vsou futbalovým výsledkom 1:2 a pripravili tak trénerovi Ladislavovi Spišiakovi prvú domácu prehru. Michalovčania, za ktorých ako jediný skóroval Martin Opatovský, však aj napriek tejto prehre ostali na štvrtom mieste tabuľky. Nasledujúce kolo mali síce odohrať v Bardejove, no po dohode klubov sa toto stretnutie uskutoční v nedeľu 29. decembra. Najbližšie sa teda Dukla predstaví doma, keď v stredu 18. decembra o 17.00 privítajú jej hráči celok HK Topoľčany.

Solídna divácka návšteva videla veľmi slabý hokej z obidvoch strán. Spišiaci mali v mysli posledné dvojciferné nádielky michalovskej Dukly a tomu prispôsobili aj taktiku. Tá bola veľmi účinná, keďže domácich prakticky vôbec nepúšťali do šancí. V prvej tretine zaujali akurát dve presilovky hostí, z ktorých však nič nevyťažili. Paradoxne mohli v druhej inkasovať, keď obrane ušiel Štefan Majerník, ktorý zoči - voči golmanovi Smikovi zaváhal. Druhá tretina už prinisla viac kvality, no aj tak diváci spokojní určite neboli. V úvode druhej časti opäť hrali hostia presilovku, no ani z tejto prevahy nič nevyťažili. V ôsmej minúte mohol otvoriť skóre František Koky, jeho strelu ale spoľahlivo kryl Tomáš Petro. Na druhej strane sa obranou Spišiakov preštrikoval svojím tradičným sólom Tomáš Banovský, Smik ale ostal pozorný. V 30. minúte však už bol bezmocný, keď po prieniku a strele pod žŕdku skóroval Martin Opatovský - 1:0. Vedúcu gól zápasu skôr ublížil a najbližších desať minút sa nič nedialo. Až v záverečných sekundách prišli šance na oboch stranách. Najskôr mal vyrovnanie na hokejke bývalý hráč Dukly Richard Smotrila, následne Majerník neprepasíroval puk pod Smikové betóny, no a v úplnom konci druhej tretiny sa rútil na Tomáša Petra Jozef Hamrák, ktorému v gólovom zakončení zabránil klaksón oznamujúci koniec druhej tretiny.

Ani tretia tretina nepriniesla výraznú kvalitu. V jej úvode mohol zvýšiť vedenie Dukly mladík Marek Borecký. V 50. minúte získala Dukla ideálnu výhodu zvýšiť svoje vedenie, no presilovku zahrala veľmi zle a po chybe veterána Slavomíra Vorobela prišlo vyrovnanie z hokejky Richarda Smotrilu. Presilovku v závere zahrávali aj hostia, no ani tí ju nevyužili, a tak všetko spelo k predĺženiu. Zmeniť to mohol Martin Opatovský, ktorý netrafil v predposlednej minúte opustenú bránu hostí. Keď sa už zdalo, že zápas skončí remízou, urobil v útočnom pásme chybu kapitán HK Dukla Richard Šechný, domáci golman Tomáš Petro ešte kryl strelu Richarda Smotrilu, no na dorážku Františka Kokyho bol tridsaťštyri sekúnd pred koncom bezmocný. Michalovčanom už nepomohol ani oddychový čas a po jednom z najslabších domácich výkonom v tejto sezóne tak podľahli Spišskej Novej Vsi v slabom zápase 1:2.   

HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Góly: 30. Opatovský (Palovčík, Žemba) - 51. Smotrila oslab/1, 60. Koky (Smotrila, Škovira)

Vylúčení: 4:2. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Vojtek - Bogdaň, Kalina. Divákov: 950.

HK Dukla Michalovce: Petro - Petrina, Vorobel, Kubát, Šeliga, Lenďák, Žemba, Buraľ - Cmorej, Šechný, Drotár - Majerník, Palovčík, Opatovský - Banovský, Stríž, Borecký - Markuš.

HK Spišská Nová Ves: Smik - Vartovník, Džerenga, Cvengroš, Gurčík, Hoffman, Zakopjan - Ihnaťo, Kucirko, M. Findura - Smotrila, Koky, Škovira - Giľák, Drozd, Ištocy - Hamrám, Wesselényi, P. Findura.



Uverejnené: 11.12.2013 20:55:07
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.